Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.01.2018, 00:05:56
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Eu nu am zis ca se confunda, imi pui cuvinte in gura, dupa bunul tau obicei.

Si apoi ma condamni pentru aberatiile tale.

Eu doar ti-am atras atentia ca botezul respectiv este unul de o importanta mare, si datorita cuvintelor lui Hristos, poate mult mai mare decat ne dam noi seama.

Daca Ioan Botezatorul este cel mai mare dintre barbati cum a zis Hristos, (probabil nu e neaparat inaltimea, eu as vedea harul din el, puterea si autoritate, mesajul si mergerea inaintea lui Hristos), cu siguranta ca apa aia pe are o turna peste om avea o valoare destul de mare.

Iar daca ai intelege de fapt "taina pocaintei" ai vedea de fapt ca nu "apa" este neaparat cea care sfinteste pe om, ci POCAINTA.

Daca oamenii veneau la Ioan si se pocaiau, cu siguranta ca harul se unea cu ei, si desi nu era un botez crestin, era un botez al pocaintei in care HARUL venea si se pogora peste om.

Eu sunt uimit de neintelegerea de catre tine a "fenomenului si realitatii Scripturii", pentru ca singurul lucru pe care il stii sunt citate seci si decuplate de realitate din Scriptura.

Nu esti capabil sa legi 2 boabe logice din 2 colturi ale Scripturii si nici sa gandesti integrativ asupra realitatilor din spatele textului: Dumnezeu, har si lucrare a lui, mantuire.

Si motivul este simplu: tu nu stii nimic decat poezia pe de rost. Ai invatat o poezie si o semnificatie si atat.

La fata locului nu este lumina, harul, si important: VIATA DE 2000 DE ANI A BISERICII in care s-a explicat intreaga Scriptura.

Aici e problema ta: un orb care incearca sa "inteleaga" deodata ceea ce o Biserica a acumulat in 2000 de ani... cu multe greutati si cu multe dispute in multe puncte importante.

Dar tu esti mai destept decat toti "SOLA PT". Adica "DOAR PT".

Fara Duhul Sfant care timp de 2000 de ani A VORBIT, A TALCUIT, A EXPLICAT, A INDRUMAT...

Dar pe care voi il ignorati. Voi ignorati Duhul Sfant si intreaga lui lucrare.

Cu mare usurinta voi spuneti: ce ne trebuie Duhul Sfant, avem Scriptura. Ne e suficient.

SENSUL SCRIPTURII:
* MANUAL (Extrem de complex, are multe pagini si multe multe probleme foarte dificile de interpretare)
* DIN CARE PROFESORUL (Duhul Sfant)
* INVATAT PE ELEVI

Insa vad ca voi elevii penticostali (cadre umane alese unul si unul) spuneti ca nu aveti nevoie de profesor.

Si ignorati ce profesorul a invatat 2000 de ani...

Au gresit si unii sfinti in talcuirea Scripturii si apoi s-au corectat, ce sa vorbesc de adunatura de penticostali, protestanti si alte cadre umane alese sectare.

Last edited by gpalama; 05.01.2018 at 00:10:42.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" doctor_faustus Secte si culte 330 03.07.2013 18:09:58
mincions religios gloupgloup Generalitati 46 04.02.2011 20:50:03
experiment "religios" oni91 Teologie si Stiinta 10 22.01.2008 21:26:01
divortul "religios" Corina_Mihaela Nunta 1 05.09.2007 10:28:13
extremismul religios niceboyrom Generalitati 1 17.12.2006 13:20:57