Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.01.2018, 21:39:08
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
La cate chestii elementare trebuie sa va invat, cred ca o sa va pun taxa.

Prietene, botezul lui Ioan Botezatorul NU este botezul bisericii crestine.

Isus a fost botezat cu botezul lui Ioan.
Penticostalii sunt botezati cu botezul Bisericii.
Sunt doua botezuri care au si asemanari dar sunt complet distincte.
Serios ???

Iti scapa o fraza cheie pe care Hristos a spus-o: "inca de la Ioan Botezatorul mantuirea se dobandeste cu silire "!!!

Fii atent, fraza asta este una cheie care trece nevazuta la prima vedere !

"Dinzilele lui Ioan Botezătorul până acum împărăția cerurilor se ia prin străduință și cei ce se silesc pun mâna pe ea. "
Matei 11:12.

Morala: daca Hristos a spus ca de la Ioan Botezatorul, ca din zilele lui, adica de la el, si nu ca Hristos care a lucrat in timpul lui Ioan, DESCHIDE calea celor care vor sa se mantuiasca, inseamna ca si botezul lui "cu apa" are ceva valoare. Doar e scris in Scriptura lucru asta... Pentru ca si Ioan a predicat pocainta si pe Hristos si mantuirea si indreptarea.

Lasa vorba despre apa, pentru ca nu apa cere Duhul ci omul cere Duhul si Duhul lucreaza cum stie el si nu e conditionat de un penticostal cum sa lucreze, sau de cum a inteles un penticostal ca a lucrat...

Hristos a investit "oameni" care sa se roage si sa ceara. Si nu stii tu care a fost lucrarea Sf. Ioan. Chiar daca el a spus "eu botez cu apa, dar acela va va boteza cu Duh", mai exista si o lucrare in spate a Duhului, care s-a pogorat peste Hristos cand Sf. Ioan a pus "apa" peste el.

Desi el a spus "botez cu apa", totusi botezul lui peste Hristos a fost "cu Duhul Sfant"... Duhul se pogoara cum stie el, nu la cererea penticostalilor.

Si nu a spus Hristos: "cred in Mine sau cred in Hristos", sau alteva, si nici Ioan nu a spus "se boteaza robul lui Dumnezeu..." si nu cred sa fi facut alte formulari pe acolo, cred ca asumarea gestului e suficienta ca si modalitatea de a-i transmite lui Dumnezeu "da, sunt aici, te rugam pune Duhul tau peste noi pentru a ne mantui".

Last edited by gpalama; 04.01.2018 at 21:41:51.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" doctor_faustus Secte si culte 330 03.07.2013 18:09:58
mincions religios gloupgloup Generalitati 46 04.02.2011 20:50:03
experiment "religios" oni91 Teologie si Stiinta 10 22.01.2008 21:26:01
divortul "religios" Corina_Mihaela Nunta 1 05.09.2007 10:28:13
extremismul religios niceboyrom Generalitati 1 17.12.2006 13:20:57