Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.01.2018, 00:13:39
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

@Domnule PT, poti sa pastrezi tu cat vrei manualul, dar fara profesor ai sa o dai in bara masiv si sistematic.

Nu poti tu sa iti fii singur profesor intr-un manual SCRIS DE DUMNEZEU.

Este un manual, NU este fiinta lui Dumnezeu, sunt afirmatii mari acolo, sunt dumnezeiesti, insa nu sunt Dumnezeu. Se cutremura cerul de cuvintele lui Dumnezeu insa va ramane pe veci un manual si nu fiinta lui Dumnezeu.

Dar poate tu iti permiti aroganta asta sa afirmi: "sunt la fel de bun ca tine care ai scris manualul".

Este o aroganta satanica si demonica, pacat ca nu o observi.

Si evident, dupa bunul tau obicei, dintr-un pasaj intreg iti selectezi "victimele", frazele mai sensibile, si pe acelea le ataci si mergi pe firul slab, dupa bunul obicei sectar, de a nu se atinge de probleme si de chestiile serioase care il acuza ci doar de locurile unde pot scapa, fara sa mai discute "problema"....

Cam asa faci tu, slalom prin punctele sensibile din posturile noastre, restul il ignori cu desavarsire.

Ai cateva tipare fixate in raspuns, evitare a subiectului, sarit peste, discutat doar punctul sensibil, deviat de la subiect, si altele de genul asta. Insa NICIODATA nu esti pe o fraza... nu ai capacitatea de FOCUS. As spune ca nu te lasa satana mai degraba.

De ce zic MANUAL? Pentru ca unul din functiile principale ale lui Dumnezeu si ale lui Hristos este de INVATATOR.

Iar invatatorul in primul rand scrie suportul de lectie, scrie exercitii si apoi INVATA. El sau Apostolii sau cei de dupa Apostoli, ridicati de El , "... eu ridic invatatori si... si din acestia veti ucide".

Hm, de ai trece tu dincolo de pasaj si de ai citi "povestea Scripturii", cu siguranta ca ai afla mai multe.

Daca sensul omului este SFINTIREA, cu siguranta ca Scriptura NU este scopul, ci este un instrument care sa te ajute spre sfintire.

Cuvintele lui Dumnezeu sunt pentru povatuire nu spre obsesie.

Dumnezeu in sine este sensul vietii, si nu repetarea, memorarea obsesiva de pasaje "din Dumnezeu". Chestia asta nu are sens.

Are mai mult sens un monah care sta 10 ore la rugaciune decat un sectar care sta 10 ore sa citeasca Scriptura.

Primul il are pe Dumnezeu in el, al 2-lea a citit ceva depsre Dumnezeu, dar in vecii vecilor nu va sti ce este Dumnezeu, pentru ca teoria fara lumina este dgeaba.

Scriptura nu se intelege inafara luminii. Punct. Sunt niste stalpi si niste fundamente acolo legate intre ele pecare nu ai cum sa le intelegi dcat vazand lumina care le leaga pe toate din toate partile Scripturii.

Imi pare rau de tine, ti-ai pierdut viata degeaba.. ai invatat o poezie pe de rost dar nu prea stii despre ce e vorba in ea.

Ai atatia ani si degeaba domnule... irositi cu totul. Pacat, mare pacat, ii poti folosi altfel.

Last edited by gpalama; 05.01.2018 at 00:22:37.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2018, 08:24:48
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Are mai mult sens un monah care sta 10 ore la rugaciune decat un sectar care sta 10 ore sa citeasca Scriptura.
Are mai mult sens un crestin care se roaga SI citeste Scriptura decat extremistii care cred ca trebuie doar sa se roage si au aversiune fata de citirea Scripturii.

Nu e sau Biblia sau rugaciunea.
Nu e mai mult rugaciunea decat Biblia.
Nu e sau Scriptura sau Biserica.
Nu e mai mult Duhul Sfant decat Scriptura.
Nu e sau Scriptura sau Dumnezeu.

Toate acestea sunt in armonie, sunt impreuna.
Scriptura NU este incompatibila cu Dumnezeu, cu rugaciunea, cu Biserica, cu Duhul Sfanr sau cu rugaciunea.

Dimpotriva, este in stransa corelare cu toate.
Scriptura este Cuvantul lui Dumnezeu, este Indreptarul Bisericii, trebuie citita cu rugaciune si inteleasa prin Duhul Sfant.

Abordarile gen "tu ai Scriptura eu am Duhul, mai buna e rugaciunea decat citirea Bibliei," nu te duc la nimic bun. Decat la extreme. Iar extremele sunt periculoase.

Last edited by Penticostalul Traditional; 05.01.2018 at 08:34:59.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2018, 08:45:40
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
Cam asa faci tu, slalom prin punctele sensibile din posturile noastre, restul il ignori cu desavarsire.
Nu-l ignor ci il apreciez.
Eu nu cred ca tot ce spuneti voi este gresit.

Dar unde spuneti neadevaruri din Biblie sau aveti interpretari gresite, va corectez.
Asta e slujba mea: sa impart drept Cuvantul Adevarului.

Iar in cazul lui Daniel, aceasta este ceea ce zice Scriptura: in momentul cand a avut vedenia, fata i s-a deformat, a ramas fara putere in trup si a cazut la pamant.

NU a zambit sigur pe el si, plin de vlaga, a facut o metanie. NU.
O asemenea interpretare este exact inversul realitatii.
De fapt, fata i s-a strambat, vlaga i s-a dus din trup si a cazut la pamant ca mort.
Asa cum in Apocalipsa 1:17, apostolul Ioan a cazut ca mort la picioarele lui Iisus.
Citat:
nu ai capacitatea de FOCUS. As spune ca nu te lasa satana mai degraba.
Sunt de zece ori mai concis, mai sistematic si mai focalizat decat tine.
Asta o poate vedea oricine ne citeste.

Last edited by Penticostalul Traditional; 05.01.2018 at 09:45:23.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" doctor_faustus Secte si culte 330 03.07.2013 18:09:58
mincions religios gloupgloup Generalitati 46 04.02.2011 20:50:03
experiment "religios" oni91 Teologie si Stiinta 10 22.01.2008 21:26:01
divortul "religios" Corina_Mihaela Nunta 1 05.09.2007 10:28:13
extremismul religios niceboyrom Generalitati 1 17.12.2006 13:20:57