Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.01.2018, 17:46:24
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
tu stii ce faci mai sus? il certi pe pavel, ca de unde stie el, ca la cincizecime el inca omora crestini!

mai omule, nu conteaza ce baiguie ala acolo atat timp cat are parte de miracolul comunicarii cu divinitatea, nu intelegi? este el singur si are parte de miracol. bine, asta scrie.
Nu stiu ce vrei sa spui, cu Sfantul Pavel. Eu spun ce scrie acolo, tu interpretezi gresit ce scrie acolo si crezi ca ortodocsii inteleg gresit (si toate cultele, in afara de penticostali, ca doar toti cred acelasi lucru). Sfantul Pavel nu contrazice nimic din ce se explica la Pogorare, eu tocmai asta ti-am aratat. Cum nu conteaza ce baiguie, tocmai despre asta vorbim cu penticostalii, ca ei spun ca scot sunete neintelese si asa scrie si in Sfanta Scriptura. Acolo scrie "limba straina", nu-i asa? Stii si tu ce inseamna limbi straine, cel putin de la scoala. Asta e baza discutiei cu penticostalii, cum sa nu conteze? Probabil nu ai prins toata discutia si nu stii ce spun ortodocsii (si celelalte culte) despre manifestarile penticostalilor. Ca sunt posedari ale ingerilor cazuti, aceste manifestari le intalnim in paganism si paranormal, dar nu exista in crestinism. De aceea conteaza ce scrie acolo. Bine, ca ne pierdem timpul explicand, asta e alta poveste.
Vechi 08.01.2018, 17:53:16
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Cum nu conteaza ce baiguie, tocmai despre asta vorbim cu penticostalii, ca ei spun ca scot sunete neintelese si asa scrie si in Sfanta Scriptura.
Poti sa arati unde am spus eu asa ceva?
Sau umbli si tu tot cu minciunele?
Vechi 09.01.2018, 22:10:04
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Poti sa arati unde am spus eu asa ceva?
Sau umbli si tu tot cu minciunele?
E o construcite gresita a frazei, am vrut sa spun ca penticostalii spun ca ce fac ei scrie si in Biblie. E evident ca ei nu recunosc ca scot doar niste sunete sau cuvinte fara legatrua intre ele.
Vechi 09.01.2018, 22:18:47
Urbanophon Urbanophon is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2015
Implicit

Cand eram in ultimul an de liceu, mi-am propus cu o colega de clasa sa mergem sa vedem cum e la celelalte biserici din oras. Am reusit doar 3 confesiuni sa vizitam: baptista, romano-catolica si penticostala. Pot sa zic ca fiecare confesiune a avut partile interesante. Decorul artistic catolic, numarul muzical baptist sau cateheza inflacarata penticostala.

Insa la penticostali, cand au inceput dintr-o data sa se arunce in genunchi si sa urle haotic, fiecare in lumea lui psihotica...am ramas perplex. Orice mi-ai zice, ce se intampla acolo nu e nici macar mistic, apoi dumnezeiesc. Nu stiu ce euforie sau gest e, poate ca la concertele de death metal (si eu am fost la niste evenimente cu muzica de genul), iti da adrenalina manifestarea in numar mare a unor astfel de gesturi.

Vom muri si vom vedea cine a avut dreptate. Eu pariez sufletul pe ortodoxia bunicilor si a Parintilor din vechime.

Doamne ajuta!
Vechi 09.01.2018, 22:32:42
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Urbanophon Vezi mesajul
Insa la penticostali, cand au inceput dintr-o data sa se arunce in genunchi si sa urle haotic, fiecare in lumea lui psihotica...am ramas perplex.
Mi se pare ca te-ai speriat tu sau le mai infloresti putin insa cred ca ai fost socat de rugaciunea in comun de la penticostali. Multi vizitatori sunt stupefiati. Mai ales daca nu au fost avertizati.
Citat:
Orice mi-ai zice, ce se intampla acolo nu e nici macar mistic, apoi dumnezeiesc.
E opinia ta. Sute de milioane de oameni cred altfel. Lor li se pare ca e un miracol sa te poti ruga si sa-i poti canta direct lui Dumnezeu, din toata inima.
Citat:
Vom muri si vom vedea cine a avut dreptate. Eu pariez sufletul pe ortodoxia bunicilor si a Parintilor din vechime.
Doamne ajuta!
Daca esti ortodox veritabil, pariezi bine.
Sa fii iubit!
Vechi 10.01.2018, 09:21:55
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul

E opinia ta. Sute de milioane de oameni cred altfel. Lor li se pare ca e un miracol sa te poti ruga si sa-i poti canta direct lui Dumnezeu, din toata inima.
la fel spun si musulmanii sau hindusii. Iar numarul lor depasesc un miliard, de fiecare religie in parte. Asta nu insemna ca au si dreptate.
Vechi 10.01.2018, 10:13:01
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
la fel spun si musulmanii sau hindusii. Iar numarul lor depasesc un miliard, de fiecare religie in parte. Asta nu insemna ca au si dreptate.
Asta spun si ortodocsii.
Asta nu inseamna ca au si dreptate.

P.S. Se pare hinduismul nu a atins un miliard de adepti.
Vechi 08.01.2018, 18:37:05
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu stiu ce vrei sa spui, cu Sfantul Pavel. Eu spun ce scrie acolo, tu interpretezi gresit ce scrie acolo si crezi ca ortodocsii inteleg gresit (si toate cultele, in afara de penticostali, ca doar toti cred acelasi lucru). Sfantul Pavel nu contrazice nimic din ce se explica la Pogorare, eu tocmai asta ti-am aratat. Cum nu conteaza ce baiguie, tocmai despre asta vorbim cu penticostalii, ca ei spun ca scot sunete neintelese si asa scrie si in Sfanta Scriptura. Acolo scrie "limba straina", nu-i asa? Stii si tu ce inseamna limbi straine, cel putin de la scoala. Asta e baza discutiei cu penticostalii, cum sa nu conteze? Probabil nu ai prins toata discutia si nu stii ce spun ortodocsii (si celelalte culte) despre manifestarile penticostalilor. Ca sunt posedari ale ingerilor cazuti, aceste manifestari le intalnim in paganism si paranormal, dar nu exista in crestinism. De aceea conteaza ce scrie acolo. Bine, ca ne pierdem timpul explicand, asta e alta poveste.
si cam cat crezi ca ma intereseaza pe mine ce spun penticostalii?

ce sa mai zic, mai incearca, poate vei reusi sa citesti fara partinire.
gata, eu zic pas...
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10