![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Citatele biblice si "tâlcuirile" nu se referă neapărat la comunitățile din primul mesaj.Probabil abordarea lor m-a impins să studiez sau mai degrabă sa recapitulez Biblia intr-un mod mai direct si fără alte intermediari inafara evoluției istorice a Creștinismului.
Corect...fără canoane,fără dogme,fără citate aiurea:))) Dar tu ai folosit Corinteni 13,8 intr-un mod ,cum sa zic,care anula oarecum proorocia si vorbirea în limbi...Iar când eu ti-am oferit intregul tablou alături de Corinteni 14,2-5...Nu am avut plăcerea unei replici din partea dvs:))...Dar o astept...
Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.(Ieremia 33:3) Last edited by Seraphim7; 08.02.2019 at 01:07:12. |
|
|||
|
|||
![]()
Mai mult o să citez canoane de acum, de dogmatică încă nu mă pot atinge, trebuie facultăți superioare de trăire.
Citat:
Ce este deci, fraților? Când vă adunați împreună, fiecare din voi are psalm, are învățătură, are descoperire, are limbă, are tălmăcire: toate spre zidire să se facă. N-am văzut nicio proorocie spre zidire în filmele alea, vorbirea în limbi se făcea pentru necredincioși. I Corinteni 14:22 Așa că vorbirea în limbi este semn nu pentru cei credincioși ci pentru cei necredincioși; iar proorocia nu pentru cei necredincioși, ci pentru cei ce cred. Până și Noul Ierusalim cu trâmbițele lor se joacă de-a proorocirile, nu e cam inflație de proorociri, zici că azi se proorocește mai mult decât în toate secolele scurse până acum. Arată-mi cum proorocea Sfântul Ioan Gură de Aur, sau cum vorbea în limbi, că el a fost inspirat de Apostolul Pavel în tâlcuirile lui. De ce n-au vorbit în limbi sau proorocit cu dedicație și interpret atâtea generații de creștini până aproape de secolul 19 ? Citat:
În legătură cu vindecările, iată cum talantul tămăduirii este lucrat activ în Biserică: Secvențe TRINITAS. Rugăciunea, cel mai bun medicament (05 02 2019) Doctorul diacon Ștefan Mindea care a venit din State pentru a practica chirurgia în România, plus ceilalți medici creștini și la Cluj e un doctor și preot în reportajul Trinitas apare. Părintele Pavel, călugărul medic care împarte pașii vieții între mănăstire și pacienți. ”Dumnezeu a insistat să merg pe această cale” . „Părintele Pavel, Alexandru Mincă pe numele de mirean, îmbracă zilnic halatul alb de medic peste reverenda de călugăr. A ajuns călugăr la Mănăstirea Turnu, medic la Spitalul Universitar de Urgență București și asistent universitar prin ”vrerea lui Dumnezeu”, după cum mărturisește. A făcut mai mulți ani zilnic naveta de la Mănăstirea Turnu, de lângă Ploiești, la București, cu trenul, ca să le aline pacienților suferințele și să le dea studenților o parte din ce a învățat ” Absolut toți oamenii aceștia, medicii creștini, clerici,călugări sau mireni care se implică fac mărturisire. Oare ce e mai important o exhibiție publică sau oameni care palpabil și verificabil contribuie la opera de tămăduire ? dimpreună cu minunile tainice care se petrec la Sfinți, sunt volume întregi cu sute de pagini. Duhul e viu în ortodoxie.