![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Episcopii de acum oficiază jertfa lui Hristos, nu în numele lor, nici arhiereii vechiului Testament nu făceau oficial nimic în numele lor, arhiereii veterotestamentari nu aveau revelație deplină, deci episcopii sunt mai înalți în cunoaștere și în deplinătatea Harului. Cât privește ierarhia, ea nu a fost desființată niciodată, altfel nu ar fi nicio distincție între episcop și preot, preot și diacon, dacă toți care cred ar putea face orice. A rămas în vigoare și aceasta: Epistola către Evrei a Sfântului Apostol Pavel Capitolul 5 4.Și nimeni nu-și ia singur cinstea aceasta, ci dacă este chemat de Dumnezeu după cum și Aaron. E clar că există și o succesiune în timp, nimeni nu se poate hirotoni singur, nu ajunge să crezi Lui ca să faci pe cele ale episcopului și preotului, înainte de treapta ta sigur e cineva mai înaintat în ierarhie. Citat:
Ioan cap 6. 51. Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci. Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este trupul Meu. 58. Aceasta este pâinea care s-a pogorât din cer, nu precum au mâncat părinții voștri mana și au murit. Cel ce mănâncă această pâine va trăi în veac. Citat:
Cum s-ar raporta la cei care desființează ierarhiile ?
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 04.10.2021 at 21:09:22. |
|
|