![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Omul(Adam și Eva)n-au fost făcuți cu trup material și sex diferit în veșnicie, în Rai, ca apoi să cadă de acolo, cu atât mai mult cu cât este vorba de ultima zi din creația lumii materiale. 13. Și nimeni nu s-a suit în cer, decât Cel ce S-a coborât din cer, Fiul Omului, Care este în cer.(In3,13) În veșnicie i-a fost rezervat omului de la bun început un loc datorită Chipului, cu ajutorul căruia poate ajunge prin multă străduință la asemănarea cu Dumnezeu. Omul nu a căzut de acolo, ci ”a căzut” în prima probă de a se ridica acolo, deoarece latura spirituală a firii sale este alterată de comuniunea sufletului cu trupul. P.S. Am completat cu majuscule câteva cuvinte absolut necesare(dpmdv) în citatul pr Dumitru Stăniloae.În postul tău e citatul original, în postul meu este comentat de mine.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 08.03.2024 at 00:52:12. |
|