![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca va fi ceva bun , indiferent ce faci aici cum a fost in istorie la multe popoare/triburi aceasta perspectiva roz, atunci poti face ce te taie capul pe aici, ca tot de bine dai. Daca este rau dupa moarte si ai stii , atunci ce mai conteaza : sa ne distram aici, ca tot rau va fii. Daca in schimb exista un Judecator care in functie de binele sau raul care l-ai facut iti da si dincolo bine sau rau, atunci nu cunoasterea vietii dupa moarte e importanta ,ci cunoasterea acelui Judecator. Caci degeaba e viata dupa moarte ,si ajungi prin iad. mai bine sa nu fie . Ori chiar acel Judecator s-a lasat cunoscut de oameni cu vazul si cu auzul , deci cu simturi. Increderea in El e mai importanta decat a stii daca dupa moarte exista ceva, caci daca El a zis ca exista , dar e legat de ce faci din timpul vietii, fapte bune sau rele, e suficient sa crezi in El. E ca si cum am pune la indoiala credinta in El daca ne intereseaza detaliul, ce e dupa moarte, si nu esenta, credinta in poruncile Sale Adica El iti zice tie personal : iubeste-Ma pe Mine ,precum si pe aproapele tau si vei trai vesnic . Iar tu ce ii raspunzi? Doamne stai putin sa Te verific : intai arata mi ca intradevar este ceva dincolo , si de abia apoi te voi crede si eu. Nu mai bin sa incepi direct cu poruncile fara sa te uiti la necunoscuta mortii , ci mai degraba la implinirea poruncii si la aproapele caci : „De la aproapele vine viața și moartea, și omul are ceea ce alege din ele.” ( Ecclesiasticul) |
|