Citat:
În prealabil postat de cozia
Uite ca ne uitam la necunoscuta mortii in pasajul urmator care este adresarea DIRECTA a lui Dumnezeu catre Adam si Eva, adica spre omenire spre cele 8 miliarde de suflete cati suntem acum.
îți vei mânca pâinea,
până când te vei întoarce în pământ,
pentru că din el ai fost luat;
căci țărână ești
și în țărână te vei întoarce.“
Deci ce parere ai?
țărână este țărână, nimic altceva...unde este restul calatoriei?
|
Pai stim ca murim dar nu stim deloc ce e dincolo si daca e ceva. Si desi avem unele profetii asupra lumii de dincolo ,ca intradevar dupa cum spui, sa nu avem aparare in fata lui Dumnezeu, totusi noi am vrea sa stim si mai exacty si mai precis ,
1) adca e ceva dincolo sau nu e nimic.
2)Daca totusi e ceva,de ce nu l-am putea cunoaste de aici
Pedeapsa mortii lui Adam , a devenit mai grea azi, ca macar Adam stia ca Dumnezeu este viu chiar daca el va muri, dar noi azi ne indoim de toate in fata mortii, inclusiv cei credinciosi, tot am vrea sa stim,parca cu simturile si vederea, ca exista ceva, ca lumea nu e lipsita de sens, sio moartea e marea tacere, neantul
Nici nu stim de ce ne este mai frica: de neant si lipsa orcarei constiinte de sine dupa moarte,. sau de iad, si existenta lumii de dincolo dar prin chinuri
Citat:
De aceea repet ca trebuie revenit la ceea ce afirma Femeia Samariteanca cand zice ca ea (implicit si cei ca ea in necunoastere si mici, umili, neinsemnati, fara studii,) il asteapta pe Mesia sa ii clarifice ce si cum.
"25 Femeia I-a zis:
– Știu că urmează să vină Mesia – Căruia I se zice Cristos. Când va veni El, ne va spune toate lucrurile.
26 Isus i-a zis:
– Eu, Cel Care-ți vorbește, sunt Acela."
Ca urmare nu este un pacat sa doresti, sa astepti cu rabdare ca Mesia sa iti clarifice DIRECT, sa NE clarifice tuturor celor 8 miliarde de suflete CE SI CUM mai ales ca Dumnezeu stie cat de neascultatori suntem, cat de vicleni si mincinosi putem fi in relatie cu semenii nostri in disperarea de a servi lui Mamona.
A umbla in depresie, abatut, in melancolie, stresat ca esti VINOVAT de tot felul de lucruri, mai mult, ca iti asumi prosteste vinovatii aruncate de altii asupra ta pe nedrept, ca sa fii tinut in ascultare si obedienta de rob al lor al oamenilor, este un pacat.
|
Da Mesia este primul care rupe bariera necunoasterii , si face cunoscut ce e dincolo de moarte, si mai mult, face cunoscuta de fapt lipsa mortii , si anume viata vesnica.
Numai ca noi azi, neascultandu-l , ne e si mai dureros liopsa de sens a lumii, de aia au inflorit teoriile nihiliste, ale lipsei de sensa, si materialiste.
Mai direct de cat ne-a zis nu se poate.
Iar sfintii aud si vad pe Dumnezeu, tocmai pentru ca s-au unit cu El.
Deci mai mult decat cuinoasterea lucrurilor direct si fara perdea,asa cum sugerezi ca ai dori sa ti se arate ,este vederea prin altfel de simturi, si anume prin curatenie sufleteasca si unire cu Hristos.
Cunoasterea nu e vedere, dovada, zisul direct al lucrurilor. Cunoasterea adevarata este credinta si unire cu obiectul cunoscut, care nu este altul decat prototipul tau , Fiul Omului.