Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfintele Pasti - Invierea Domnului

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.12.2025, 20:42:10
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru Vezi mesajul
Nu neaparat ca nu stiu ca e cruce rosie, dar multi merg de Craciun pentru ca e o sarbatoare mai deosebita , si ei doar la acestea merg.
Fenomenul se petrece Paști-Nașterea Domnului, egal, eu doar îl constatasem din propriile conculzii bazate pe observație faptică la fața locului.

E adevărat că unii lucrează a 3-a zi după Paști și Nașterea Domnului și oarecum e explicabil că se scade din a 3-a zi.

Azi deja era mai puțină lume decât ieri, orașul cam la fel de gol - semn că încă nu merg toți la lucru, ce am observat e că din mai puțini prezenți s-au împărtășit mai mulți.

Deci proporția de absorbție la împărtășanie este mai mare când se împărtășesc cam toți atâția oameni cât erau într-o zi cu participare mai mare.

Citat:
Nu toti au nivelul tau,de a participa regulat la mai toate slujbele.

Unii ca si mine sunt mai putin....

E bine sa deplangem situatia descrisa de tine, cu participarea selectiva sau deloc la slujbe, dar e bine sa ne pastram realisti, incercand sa ascultam si sa intelegem cat mai multi oameni cu conceptiile lor si din cei mai buni si din cei mai slabi cca noi
Eu nu deschid threadurile astea ca să mă laud pe mine, să mă compar pe mine cu alții, să văd care e mai tare, care e mai slab, care e mai puțin, care e mai mult.

Observ că sunt oameni tari fizic și cu performanțe intelectuale care nu merg și sunt oameni uscați de post, am văzut niște fete foarte slabe pe la Biserică, mă mir că nu li se face rău care stau pe la toate slujbele.

Uluiala e că unii slabi fizic, sau trecuți prin operații,sau bătrâni și cu dureri, merg mai mult decât alții care sunt atleți, dacă te uiți prin Biserică oamenii care merg des nu au constituție de sportiv 90% nu sunt sportivi practicanți.

Citat:
Despre motivele altora, nu m-as limita la a identifica doar explicatii joase,ca prefera sa 'frece menta', caci ma gandesc ca fiecare are un anumit drum,o anumita dificultate in a fi un crestin exemplar, in afara de simplul pacat al ignorantei.
Eu cred că există un anumit indiferentism, poate unii sunt plecați în alte localități, dar tot e ciudată treaba și preoții azi s-au grăbit și slujba s-a terminat înainte de ora 12, că îi mai așteaptă 2 zile de slujire.
Deci ajungeam azi lejer până la 12 la masă, că auzisem și explicația asta penibilă că unii enoriași sunt cu gândul la supă și nu mai au răbdare.

Thread Tools
Moduri de afișare