![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu neaparat ca nu stiu ca e cruce rosie, dar multi merg de Craciun pentru ca e o sarbatoare mai deosebita , si ei doar la acestea merg.
Nu toti au nivelul tau,de a participa regulat la mai toate slujbele. Unii ca si mine sunt mai putin credinciosi(cel putin in acest aspect al participarii la slujbe). din diverse motive. Eu unul personal fac eforturi sa inteleg necesitaea slujbelor Bisericii si sa ajung treptat la a le accepta si participa la ele mai mult decat in prezent , dar asta se inscrie intr-un plan mai larg de a accepta Biserica. Deocamdata sunt doar la nivelul acceptarii lui Hristos si al unei anumite increderii in Biserica, dar inca nu si al acceptarii ei depline. Despre motivele altora, nu m-as limita la a identifica doar explicatii joase,ca prefera sa 'frece menta', caci ma gandesc ca fiecare are un anumit drum,o anumita dificultate in a fi un crestin exemplar, in afara de simplul pacat al ignorantei. E bine sa deplangem situatia descrisa de tine, cu participarea selectiva sau deloc la slujbe, dar e bine sa ne pastram realisti, incercand sa ascultam si sa intelegem cat mai multi oameni cu conceptiile lor si din cei mai buni si din cei mai slabi cca noi, caci aceasta ne va tine in contact cu lumea reala, si ne va da si mai multa pretuire asupra darului propriu ce il avem , daca noi primim darul unei participari mai intense ca altii la viata Bisedricii. Nimeni nu se mantuie singur, ci doar in relatie cu altii, despre aceasta este de fapt Biserica. Fiecare raspunde de faptele lui doar , dar raspunde si de ajutorul sau piedica care le-a pus-o altora, si aici e o oportunitate uriasa de a ne invinge neputintele si pacatele proprii, prin atitudinea fata de ceilalti,sau dimpotriva , de a pierde rasplata faptelor bune, daca am fost o piedica pentrru ceilalti. |
|
|