![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dezvoltarile aduse de sfintii parinti invataturii din Noul Testament, mai exact clarificarile, au fost posibile datorita prezentei Duhului Sfant in Biserica. Chair daca unul scria , nu scria de la el , cunostea bine Biserica, si era in spiritul Bisericii atunci cand scria. Si scrierile erau referitor la probleme curente : -de combatere a ereziilor, -de afirmare a dogmelor care ereziile le alterau, cum ar fi sfanta Treime, -de clarificare a atitudinii crestinoilor fata de lucrurile care trebuiau sa se desparta (vezi "Pedagogul") , -sau de incurajare in fata martiriului Deci Duhul Sfant a calauzit strans Biserica inclusiv in reamintirea vorbelor mantuitorului in alcatuirea celor 4 evanghelii . Scriitori investeau credinta, ravna, pregatire, iar Duhul Sfant le calauzea gandul in directiile adevarate si le dadea inspiratie 10.- Am vorbit mult cu atei in ultimul timp, care se indoiesc de realitatea acelor fapte. Fie nu cred ca au fost adevarate, fie cred ca doar povestea a fost reala dar faptele insusi au fost inventate Mi-am pus astfel intrebarea de ce la aceleasi fapte ,unii cred ca au fost reale, si altii nu, desi dispun toti de aceleasi date de intrare: textul biblic, evolutia ulterioara a lucrurilor si marturii istorice (putine) ale unor terti Dar cei care cred ca au fost reale, nu au un ochi in plus , nici neaprat mai multa minte, ci ei au fost influentati de armonia acelor cuvinte, si cred ca, chiar inexplicabile si lispite de dovezi fiind, asa ar trebui sa se manifeste Dumnezeu daca ar exista . Deci ei au recunoscut pe Dumnezeu in acele fapte si cuvinte minunate. Nu imi dau seama insa daca ateii intra in continutul cuvintelor, sau se exprima anticipat,inainte de a cauta sa le intelega in detaliu |
|
|