Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2026, 23:28:06
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Leonid7 Vezi mesajul
Ideea principală e ca Filocalia a fost alcătuită tocmai pentru intelegerea practicării Rugăciunii inimii . Aici este cheia. Rugăciunea inimii a jucat un rol fundamental in Ortodoxie , mai mare decât ne putem închipui. Noi nu prea am putut dezvolta acest fenomen , a fost prea complex si greu pentru noi. Singura mișcare a fost Rugul Aprins , dar fără rezultate notabile . Rugăciunea inimii deși pare simplă , in fapt necesita o pregătire deosebită . Vezi si articolul meu :
https://ortodoxway.com/rugaciunea-lui-iisus-in-autobuz/

Inteleg ca articolul e greu de citit , insa a trebuit sa fac o descriere cât mai amănunțită a fenomenului , cu riscul sa pierd cititorul pe drum.
Scrii intr-un mod cursiv si placut.

Uite, eu sunt mai rebel asa, nu accept nici o idee gata servita ,pana nu o inteleg.

Si ce inseamna la mine a intelege? A ii vedea legatura cu Hristos.

Hristos e suprema fericire personala , si izvorul harului care te face dintr-un nepriceput un vorbitor.

Nimic nu e de la oameni bun si frumos , ca sa nu fie de la El. Si nimic din ce e ascuns nu va ramanea tainuit.

De altfel credinta asta am vazut-o si la pelerinul rus.

De aceea crezi ca ai vrea sa vorbesti aici despre acest frumos subiect , al rugaciunii inimii ,daca cumva ai inteles-o mai bine , si bineinteles daca timpuil iti permite ?

Sa o transformam intr-un dialog, dincolo de monologul unui articol.

Sunt sigur ca multi si-ar dori mai multe despre acest subiect .

In afara de importanta istorica si recunoscuta a rugaciunii inimii , ai inteles mai multe despre ea?

Ai reusit sa parcurgi mai mult din Filocalie si sa intelegi unele lucruri?
Reply With Quote

Tags
filocalia, rugaciune, rugăciunea lui iisus

Thread Tools
Moduri de afișare