![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu contează ce-ai fost, contează ce ești. Citat:
Văduva e văduvă, nu e nemăritată; ei i se recomandă să rămână fidelă credinței celei dintâi, mai ales dacă are copii orfani de tată: 11. Iar de văduvele tinere ferește-te. Căci, atunci când poftele le îndepărtează de Hristos, vor să se mărite. 12. Și își agonisesc osândă, fiindcă și-au călcat credința cea dintâi.(1Tim5,11-12) De aceea se spune în VT că fratele celui decedat să intre la văduvă să-i facă acestuia urmaș. Într-un loc se spune într-un fel, în alt loc altfel, de aceea fiecare caz e particular și se supune unei anumite recomandări(părerea mea). Pentru mine miezul întrebarii are rostul aprofundării sensurilor exprimate în versete, acestea nefiind deloc relative, ci foarte profunde și cu atât mai importante. P.S. Off-topic. Last edited by Demetrius; 28.04.2012 at 01:12:44. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Vă rog să nu trageți concluzii nefondate referitor la copiii ortodocșilor, sau practica unora dintre ei pentru că nu e relevant; important e Duhul Sfânt. Citat:
A dori să mă unesc cu soția nu e păcat, dar nu se cuvine oricând am erecție pentru că în sămânța mea este inclusă mentalitatea și concepția de viață pe care le transmit prin actul conjugal. Cu cât sunt mai reținut(smerit), cu atât sămânța este mai ”viguroasă” și binecuvântată, cu atât copilul va fi mai puternic, nu ca forță fizică, ci ca voință de (auto)supunere, mai liber de patimi și mai ferit de căderi; dacă voi căuta să mă folosesc de orice pretext (scris în actele Bisericii) ca să mă manifest instinctual(pentru că unirea sexuală nu este altceva), atunci voi transmite urmașului slăbiciunea unui caracter dominat de instincte. Orice contact sexual este pentru tot omul o cădere de la menirea lui, pentru că este stimulat de atracția fizică(trupească, animalică); în cadrul căsătoriei, același contact sexual este binecuvântat numai pentru că aduce pe lume copii, că altfel tot o legătură animalică este. Citat:
Dar se pare că nu asta trebuie să faceți decât atunci când, într-un fel sau altul, El vă va chema nominal; până atunci soția dvs va mai naște. Apreciez acest citat final ca o mărturisire sinceră pentru care eu vă mulțumesc deoarece dovedește un real freamăt interior care mă determină să-mi schimb percepția. Se înțelege că nu doriți să ocoliți conștient învățătura ortodoxă, chiar dacă inconștient asta ați încercat. Unirea conjugală dintre soți, conform învățăturii Bisericii(Ortodoxe sau Catolice, indiferent), este un bine numai dacă are ca scop nașterea de copii. De asemenea, unirea nu este rea(dar nici bună) dacă ”arderea” macină pe soți pricinuindu-le căderea, iar pentru a fi evitată, se admite (în Scriptură) concesia unirii conjugale fără scop de procreere; aici e vorba de o situație gravă: limita unui șantaj al necuratului, care poate ”omorî” o căsătorie chiar dacă soții nu se despart. Last edited by Demetrius; 28.04.2012 at 04:03:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Și zice Iisus: „Nu este nimeni care să-și fi lăsat casă sau frați, sau surori, sau mamă, sau tată, sau copii, sau țarina pentru Mine și pentru Evanghelie, și să nu ia însutit – acum în vremea aceasta (de prigoniri) case și frați și surori și mame și copii și țarină, iar în veacul care va să vină, viața veșnică”. Așa sunt și alte locuri din Evanghelie pe care unii, însă, le tâlcuiesc în felul acesta: Vine cineva și-mi spune: „Părinte, trebuie să-mi părăsesc soțul sau soția, că vreau să urmez de acum pe Domnul!” – Dragă, tâlcuiești pripit cuvintele acestea! Cuvintele acestea se potrivesc pentru alții, pentru aceia care le-au lăsat înainte de a le lua, nu pentru dumneata. Dumneata te-ai legat de forma asta de viață prin căsătorie, dator ești să te mântuiești sub forma aceasta! Nu după ce te-ai fript în forma aceasta, fugi să scapi în cealaltă; e scăpare și în căsătoria ta pe care poate că ai ticăloșit-o, însă rabdă aici până ce ți se vor șterge păcatele de pe conștiință, găurile conștiinței. Cuvântul se potrivește pentru cei ce le-au lăsat înainte de a le lua". PS: la restul întrebărilor ți s-a răspuns...observ că tu îți cauți doar anumite răspunsuri pe care dorești să le auzi și în care deja te complaci. |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Aha. Și... nu e bine că naște? Sau, până acum, Dumnezeu nu m-a chemat "nominal"? Cum altfel m-a chemat? Și ce relevanță are această informație, în sine? Citat:
Voi verifica daca BC considera ca unirea conjugala dintre soti este un bine doar daca are ca scop nasterea de copii. Aveti o referinta, dvs, in ce priveste pozitia BC? Puteți justifica, prin referință, ceea ce susțineți? |
![]() |
Tags |
metode contraceptive, metode naturale, reglarea nasterilor, reglarea naturala, scopul casatoriei |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pledoarie pentru nasterea naturala | Florin-Ionut | Umanitare | 126 | 03.10.2013 22:11:24 |
nastere naturala/cezariana | nicoletajuravle | Generalitati | 29 | 30.05.2013 18:02:29 |
UE si alimentatia naturala | nicoletajuravle | Generalitati | 9 | 21.04.2007 11:42:44 |
|