![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă îi spui cuiva: "Să nu te arunci de pe cornișa blocului, că vei muri!", dar el totuși se aruncă, ești tu vinovat că nu l-ai legat cu lanțuri, și te-ai mulțumit doar să-l avertizezi? Și uite așa, cu artificii de "logică", Îl scoatem vinovat pe Dumnezeu și de moartea lui Adam. Atunci, de ce i-o mai fi dat viață? ca să se distreze cu moartea lui? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce n-am spus este prostia care urmează imediat: "Dar nu a ascultat-o, atunci Dumnezeu a spus clar ca Duhul Sau nu va mai sta in om decat maxim 120 de ani. Textul biblic este clar." Eu n-am spus așa ceva pentru că, într-adevăr textul biblic este foarte clar, cu condiția ca să-l și citești. Nu "atunci, după ce n-a ascultat Adam porunca", a zis Dumnezeu că omul va mai trăi doar 120 de ani, ci mult mai târziu. Dacă ar fi fost așa, ori Adam n-ar mai fi trăit 930 de ani, ori avertismentul dat lui de către Dumnezeu ar fi fost mincinos. Vestirea aceasta o face Dumnezeu pe vremea lui Noe, deci mult, mult mai târziu (vezi Facerea 6,3) Last edited by mariamargareta; 11.01.2011 at 13:14:55. |
|
|||
|
|||
![]()
Da, stiu, chestia cu 120 de ani a venit mult mai tarziu, pana atunci oamenii traiau sute de ani, Matusalem a trait cel mai mult, dar nu vad care e problema, eu am facut o referire la faptul ca Dumnezeu a decis cat sa traiasca maxim un om -
chiar daca nu imediat dupa calcarea poruncii. Deci accentul l-am pus pe faptul ca Dumnezeu a fost Cel care a decis cat sa traiasca un om, nu satana sau alti draci, idei sectare pe care le aveti. Nu am pus accentul pe localizarea ca timp cronologic, pt ca asta nu are relevanta in subiectul discutat. Limitarea la 120 de ani s-a facut tot din cauza pacatului adamic. |
|
|||
|
|||
![]()
Limitarea aceasta de 120 de ani nu trebuie s-o vedem neapărat ca o vârstă maximă pe care o va atinge omul (drept dovadă, au fost oameni ce au trăit și chiar depășit vârsta aceasta și înainte și după potop), ci timpul cât va mai îngădui Dumnezeu pe omul păcătos până la Potop.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nelegiuirile oamenilor fiind în creștere exponențială, Dumnezeu a stabilit un prag relativ (120 de ani) pentru viața omului la generațiile din vremea potopului, ca să le limiteze la maxim fărădelegile. Acest prag n-a fost suficient, oamenii continuând să se comporte nesăbuit, și de aceea a fost reconsiderat în vremea lui Moise, fiind coborât la limita de 70 de ani. O rugăciune a lui Moise arată starea de fapt a acestei rectificări, care durează de atunci până în zilele noastre: "Anii noștri s-au socotit ca pânza unui păianjen; zilele anilor noștri sunt șaptezeci de ani; Iar de vor fi în putere optzeci de ani și ce este mai mult decât aceștia osteneală și durere" (Ps.89, 10-11) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa-ti ajute Dumnezeu! |
|
|||
|
|||
![]()
esti mortal ! :))))))))))))))
sa fii iubit! Last edited by bob2909; 14.01.2011 at 11:49:03. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
oricum, nu are legatura cu subiectul topicului. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Inima omului poate fi altar sau iad | Marius22 | Spiritualitatea ortodoxa | 8 | 23.04.2012 14:21:30 |
Dumnezeu nu vrea suferinta omului | caty_deea | Despre Biserica Ortodoxa in general | 17 | 07.02.2011 23:14:52 |
Poate fi Dumnezeu autorul direct al urii fata de om? | mariamargareta | Secte si culte | 29 | 10.01.2011 01:42:41 |
Alegerea lui Dumnezeu sau a omului? | Arcanum | Botezul | 3 | 28.10.2007 20:22:41 |
ACUM IN DIRECT LA TV - RELATIA OM DUMNEZEU | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 20.01.2007 23:51:39 |
|