Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.10.2012, 00:14:26
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Ovidiu , cand ai timp , te rog sa-ti arunci privirea aici :
Paul Evdokimov TAINA IUBIRII Sfințenia unirii conjugale în. . .
Mulțumesc Cristi...nu știu când am să reușesc...e totuși o carte de 177 de pagini. Iar electronic nu-mi place să citesc o carte.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2012, 00:23:56
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
O singură problemă îți ridic: pruncul la naștere recunoaște vocea mamei. Oare de ce? Nu există nici o legătură trupească și sufletească între ei?

Sunt și studii.http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1274
Si foca si curca recunoaste vocea puiului, si exista, in cazul oamenilor, niste lucruri chiar foarte interesante legate de relatia mama-copil(ex: distanta maxima de vedere a unui nou-nascut e distanta de la san la fata mamei). E evident ca exista o legatura intre cei 2.Dar nu asta am intrebat. Cand 2 oameni fac sex, ce se transmite pruncului?

Hormoni? Nu conteaza , ca oricum organismul feminin e un cor disonant de hormoni in timpul sarcinii(vezi pofte si greturi).

Emotii,trairi si informatii? Nu, ca nu au sistemele nervoase legate.

Patima pur spirituala(non biologico-hormonala)? Din nou, o teorie interesanta, si revin la postarea de mai devreme.
Vechi 26.10.2012, 01:02:05
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
Si foca si curca recunoaste vocea puiului,
Cred ai vrut să zici că invers.

Citat:
Cand 2 oameni fac sex, ce se transmite pruncului?
Se trasmit trăirile mamei care se întimpăresc în "hardul" copilului. Iar cei doi ar trebui să țină cont și de al 3-lea, care va lua parte la actul lor. Așa cum pruncul ia oxigen, hrană de la mamă, la fel primește și informația și stările trupești ale mamei. Ți se pare normal ca el să "asiste" la acest act? E ca și cum ar fi de față, numai că nu vede, dar aude și simte într-o oarecare măsură ce simte mama.

Citat:
Hormoni? Nu conteaza , ca oricum organismul feminin e un cor disonant de hormoni in timpul sarcinii(vezi pofte si greturi).
Și crezi mai e nevoie și de declanșarea hormonilor sexuali la femeie, plus cei ai barbatului în cazul unei finalizări normale?

Citat:
Vezi documentarele care ți le-am dat. Te rog urmărește istoricl topicului s-au dat răspunsuri în acest sens. Să tot repet, sincer a devenit obositor. A scris și Eugen.

Last edited by ovidiu b.; 26.10.2012 at 01:04:51.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2012, 01:06:29
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Si foca si curca recunoaste vocea puiului, si exista, in cazul oamenilor, niste lucruri chiar foarte interesante legate de relatia mama-copil(ex: distanta maxima de vedere a unui nou-nascut e distanta de la san la fata mamei). E evident ca exista o legatura intre cei 2.Dar nu asta am intrebat. Cand 2 oameni fac sex, ce se transmite pruncului?

Patima pur spirituala(non biologico-hormonala)? Din nou, o teorie interesanta, si revin la postarea de mai devreme.
Fiindu-i invadat spatiul, fatul incearca sa fuga de la "locul faptei". Nu poate ajunge prea departe, dar da semne clare ca nu vrea sa fie deranjat.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2012, 09:44:47
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:

Nu știu dacă cât reușit să mă fac înțeles. Am o întrebare: din textul analizat de tine, precum și cel anterior nu au nimic de folos pentru tine, pentru sufletul tău?

Nu prea înțeleg ideea, bănuiesc, dar prefer să rămân rezervat.

ps: mulțumesc și eu
Ba da. Pana la un punct tu/parintele tau aveti dreptate. Adica: e si in impulsul natural ca sa nu ne mai atraga fizic femeia aflata in luni avansate de sarcina. Personal, cand voi casatorit si viitor parinte, as "lasa-o in pace" de prin a cincea-a sasea luna. Ca sa ma exprim nitel mai nepudic, dar in limitele bunului-simt pentru un adult, fie si credincios, ceva care arata ca un sac nu produce erectie, in orice nu una "binecuvantata", vorba lui Demetrius. :D :)) Femeia proaspat fecundata inca starneste dorinta...insa cum am spus, mai sus, Dumnezeu a avut grija sa mai domoleasca impulsul masculin...in lunile urmatoare. Nu suntem termite. Din nou, voi (adica si tu si parintele la care ai evlavie) aveti dreptate. Ca (ex-)biolog, o spun: la termite, dupa prima fecundare de catre rege, regina manifesta fizogastrie, adica hipertrofie abdominala. Practic e paralela de la insecte a graviditatii umane. Insa,...masculul continua sa o fecundeze, si tot continua, si ea tot creste, si ajunge sa fie hranita doar de lucratoare, ca si regele de altfel. Noi suntem oameni; o femeie, odata insarcinata, nu mai e cazul de alte sarcini simultane. :D Ai dreptate. Nu 100%, am niste mici rezerve in continuare, dar dupa cum vezi, imi pot schimba parerile. :)
Reply With Quote
Vechi 26.10.2012, 10:16:36
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Intrebari de bun-simt ai spus. Raspuns logic la ele, neimpatimit de subiectivism....greu vei primi...
Ca dreptate multa tu ai. Eu ma tem, Master Yoda. :-)
Vechi 26.10.2012, 10:26:41
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
Da aƟa este. Scopul ümpreunării nu-Ɵi mai are un rost, ce mai rodeƟti? ƞi da, copilul e "deranjat" de actul ün sine. Ʊi-am explicat aƟa cum üƟi hrană, oxigen de la mamă, aƟa cum simte starea mamei, aƟa simte Ɵi starea de "plăcere" ün care se află mama ăn timpul actului. O fi plăcut pentru el? Tu ce zici?

Medicii spun ca nu este pericol de pierdere a sarcinii daca nu este o sarcina cu probleme. Am citit asta in toate cartile despre sarcina.

Faptul ca tu spui ca ar fi o problema ca copilul simte senzatiile mamei arata din nou ca tu consideri ca ar fi ceva impur in actul sexual in sine.
Vechi 26.10.2012, 10:56:48
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Pentru Ovidiu.
Reformularea unei intrebari limpezi: probabil majoritatea noastra am "experimentat", inca din pantecele mamei, senzatiile de care spui; la urma urmei, cu totii am avut parinti, nu sfinti. Si no...intelegi tu. Intrebare de baza: suntem majoritatea/toti niste desfranati, malahieni, obsedati, etc.? Nu! Deci...cum am zis, in parte ai dreptate. Nu insa 100%. Mi s-ar parea normal sa interactionez din nou cu nevasta, chiar dupa ce aflu de sarcina ei, fiind evident in a doua, a treia luna, cand inca mai e atragatoare. Daca nu m-as simti atras de ea, atunci chiar as avea o problema, fereasca Cerul!!
Reply With Quote
Vechi 26.10.2012, 11:04:10
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Medicii spun ca nu este pericol de pierdere a sarcinii daca nu este o sarcina cu probleme. Am citit asta in toate cartile despre sarcina.

Faptul ca tu spui ca ar fi o problema ca copilul simte senzatiile mamei arata din nou ca tu consideri ca ar fi ceva impur in actul sexual in sine.
Pe undeva,este impur...altfel,cele mai desavarsite creatii angelice ar fi fost si ele beneficiarele acestei activitati,insa observati ca aceasta modalitate de reproducere exista numai in regnul animal,deci...

Daca ar fi 100% pur ne-am putea impartasi,intra in biserica si atinge obiectele de cult chiar dupa ce am coborat din pat cu sotul,totusi se impune un minim repaos sexual inainte de activitatile bisericesti.
Si atunci de ce oare??
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2012, 11:35:13
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Pe undeva,este impur...altfel,cele mai desavarsite creatii angelice ar fi fost si ele beneficiarele acestei activitati,insa observati ca aceasta modalitate de reproducere exista numai in regnul animal,deci...

Daca ar fi 100% pur ne-am putea impartasi,intra in biserica si atinge obiectele de cult chiar dupa ce am coborat din pat cu sotul,totusi se impune un minim repaos sexual inainte de activitatile bisericesti.
Si atunci de ce oare??
Doar Dumnezeu stie cu adevarat raspunsul. Insa, in ce priveste a doua intrebare, raspunsul este habotnicia umana, pur si simplu, si chiar o anume doza de fatarnicie, tipic religioasa. :D
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate deveni abstinenta o problema? teodoraianys Generalitati 110 21.09.2013 20:09:21
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? Mihai36 Generalitati 14 28.07.2011 19:42:24
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 21:30:02