![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Egipt, secolul 4, desert, pestera(probabil), cativa ucenici, dupa cativa zeci de ani de nevointa si priveghere... Cam asa m-am priceput eu sa raspund la intrebarea ta. Vezi Patericul Egiptean! 2. Incearca sa gusti unul dintre cele doua si imi spui pe urma ce rezulta... Dar intai incearca! Nu te invat de rau. Intreaba-ti si duhovnicul si ai sa vazi ca imi da dreptate, cel putin in treaba asta! Last edited by leonte; 03.01.2013 at 22:27:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu l-am gasit altfel si nu-l vad ca un argument in discutia asta. Asa cum l-ai luat tu, l-ar putea lua si un neoprotestat ca argument impotriva cinstirii sfintilor, a inutilitatii preotilor, etc. Sau tu deja l-ai extins si in directiile astea...? Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa pana atunci, eu sunt nevoit sa imi iau ramas bun la de tine si de la ceilalti, avand de lucru ceva, in alta parte, de unde nu cred ca ma voi mai putea conecta la internet. Cel putin nu pentru o buna bucata de vreme. |
|
|||
|
|||
![]()
Predicator in jungla Amazoniana? :)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Presupunem ca un om are viciul betiei. In rest e un om bun, drept, bland. Se lupta cu acest viciu, dar, din pacate, din cand in cand se imbata din nou. Pana la urma el lupta cu un demon si uneori e invins. El este iertat la spovada de greseala in care a cazut a nu stiu cata oara cu toate ca de fiecare data a luat hotararea sa fuga de ocaziile de pacat si sa nu mai pacatuiasca. Perseverand insa, intarit de harul obtinut in urma spovezii si de Trupul si Sangele Domnului, cu timpul va incepe sa greseasca din ce in ce mai rar, pana ce va invinge definitiv demonul betiei. Iar cand va invinge acest demon va aparea urmatorul cu care se va lupta si tot asa, pana ce, cu ajutorul Domnului, ve deveni liber de pacat. Acest om nu e lipsit de har pentru ca nu a invins de tot pacatul. Din contra. Atata vreme cat el face tot ce-i sta in putiinta pentru a face voia Domnului, poate sa stea linistit si nu are de ce sa se teama pentru mantuirea lui pentru ca Domnul apreciaza la fel de mult lupta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In al doilea rand, ati inteles gresit si ce doream sa spun, nici macar nu inteleg ce vreti sa spuneti cu: "Niciodata cand am pacatuit nu a trebuit sa ma pedepsesc singura, asa cum sustineti ca ar face catolicii." Repet, acel mesaj era pentru userul catolic care nu intelegea crestinismul si dorea sa renunte la el pentru ca nu intelegea aceste aspecte. Iar eu am explicat ca acele aspecte sunt in catolicism, in ortodoxie e o invatatura diferita, fiind si cea corecta. Eu nu cred ca ortodocsii sau ortodoxia e superioara catolicismului, sunt convins ca doar ortodoxia exista ca religie divina, catolicismul e la fel ca celelalte o filozofie omeneasca, care apastrat asemanari cu ortodoxia din perioada in care facea parte din Biserica. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
1. Imparatia Lui Dumnezeu este formata din oameni din toate limbile, popoarele, natiunile (asa scrie in Apocalipsa); nu au existat ortodocsi in civilizatiile de mult disparute, iar oameni din acele civilizatii sunt in Imparatia Lui Dumnezeu, chiar daca nu au trait ca niste ortodocsi 2. Duhul Sfant e sursa vietii. Bisericile care il au pe Duhul Sfant sunt vii si cresc. 3. Daca ortodocsii ar fi singurii de pe planeta care il au pe Duhul Sfant ar trebui sa fie cu totul si cu totul diferiti de ceilalti oameni. Ar trebui sa fie asemenea sarii pamntului, sau sa fie lumina lumii, iar toti ceilalti ar alerga la ei, pentru a se hrani cu Lumina, asa cum se intimpla pe vremea Lui Hristos si a apostolilor. Nu mi se pare ca se intampla asta. Mai sunt si alte motive, pe care nu le mai enumar; primul, ca invatatura aceasta e contrara Sfintei Scripturi ar trebui sa va puna putin pe ganduri. Last edited by nutucutu; 05.01.2013 at 11:14:14. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Pentru ca: Citat:
Dumnezeu nu indosariaza oameni dupa criterii omenesti (limbi, popor, etc.) "toate" ar putea avea f. bine sensul de "mult/multe". Ca sa nu mai vorbim de penibila eroare cum ca daca un budhist este mantuit, dupa tine inseamna ca budhismul este mantuitor. Citat:
Ce parere ai despre renuntarea in masa la religia catolica, cu tamtam -uri, cum se intampla in Occident? De expansiune nici nu mai vorbim. Are biserica romano-catolica Duh Sfant in cazul asta? Citat:
Doar ca sunt putini (ma refer in special la cei autentici). Cum a spus si Hristos: "ingusta este calea care duce spre viata si putini sunt cei care o afla". Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Constant ca (aproape) fostii catolici, chiar si cand realizeaza ca acest catolicism este ne-satzios spiritual, chit ca mai dau tarcoale ortodoxiei, tot nu reusesc sa se rupa total si radical de el si sa inceapa o viata noua, adevarata, in Hristos. La fel se intampla si cu cei din religiile neoprotestante, trec de la o religie la alta si chiar daca parasesc neoprotestantismul ajung un soi de "liber cugetatori" cu unele accente crestine dar puternic marcate de scepticism. Trecerea la ortodoxie nu e usoara atat timp cat omul vechi inca este in putere.
|
|||
|
|||
![]()
Asta cum s-o înțelegem? Lumea toată e ortodoxă, iar ortodocșii practicanți sunt pe calea cea îngustă? Ori ortodoxia e calea cea îngustă, cei devotați din rândurile lor fiind pe banda și mai îngustă? - deși nu prea reiese această ciudățenie în postarea ta... Ne poți lămuri?
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Destinatia posibila a celor ce parasesc ortodoxia e iadul | spre_rasarit | Generalitati | 70 | 04.01.2012 16:13:17 |
Este posibila cununia religioasa fara nasi? | Samarineanca | Nunta | 6 | 05.09.2010 12:07:08 |
Posibila legatura intre iluministi inselati de draci si reprezentari ale Satanei? | mihailt | Generalitati | 2 | 12.05.2010 18:07:04 |
|