![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cât despre perfecta conformitate a dumnezeieștii învățături despre Purgatoriu cu ce scrie în Biblie, documentați-vă citind acest articol: http://mihaisarbu.wordpress.com/2010...luare-biblica/
|
||||
|
||||
![]() Citat:
unii dintre voi (adventistii) tin chiar sambata ca zi de sarbatoare, precum iudeii, cand ziua invierii Domnului este ziua de sarbatoare a bucuriei intalnirii cu Hristos cel inviat. mult rataciti nestiind scripturile si nici puterea lui Dumnezeu. In Noul Testament nu mai exista simboluri, totul este real: intruparea, Schimbarea la fata, patimile, moartea, pogorara la iad, invierea din morti (cu trupul, atat a Domnului cat si a unui mare numar de drepti), aratarea Sa ucenicilor si mironositelor dupa invire, mancarea impreuna cu ucenicii dupa inviere, ridicarea la cer, pogorarea Duhului Sfant... toate sunt REALE (SI NU SIMBOLICE!). La Cina cea de Taina, IMPARTASANIA cu adevarat trupul si sangele Domnului este REALA NU SIMBOLICA! ea fusese deja anuntata la prima inmultire a paninlor (Ioan 6). "Deci iudeii se certau între ei, zicând: Cum poate Acesta să ne dea trupul Lui să-l mâncăm? Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el. " (Ioan 6,52-56) Last edited by Eugen7; 27.07.2010 at 10:13:54. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
28. "Pentru că nu cel ce se arată pe din afară e iudeu, nici cea arătată pe dinafară în trup, este tăiere împrejur; 29. Ci este iudeu cel întru ascuns, iar tăierea împrejur este aceea a inimii, în duh, nu în literă; a cărui laudă nu vine de la oameni, ci de la Dumnezeu." (Romani 2) Citat:
Citat:
Serios? Cartea Apocalipsei, care -ciudat- este în Noul Testament cuprinde sute de simboluri... "neștiind Scripturile"... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
NP confunda Orto Doxia (invatatura dreapta, completa, intreaga) cu Orto Praxia (punerea in practica si aplicarea la propria viata). plus ca diavolul asta si vrea, sa-i indeparteze pe oameni de singurul loc unde li se da Trupul si Sangele lui Hristos. ok, sa se lase de betie si alte pacate trupesti, dar sa-si infesteze mintea cu erezie. punct ochit, punct lovit. sa nu se mai poata uni cu Trupul lui Hristos. ,,de nu veti manca Trupul Meu...nu veti avea viata in voi,, NP fac din scaparea de pacate trupesti un scop in sine. In BO, a scapa de pacate nu e un scop in sine, ci e un prim pas, o conditie fara de care nu poti deveni madular al Trupului care Il are drept cap pe Hristos. ortodocsii nepracticanti, dar ramasi totusi in ortodoxie, chiar daca au pacate impotriva carora nu lupta (si cine nu are?), au sansa ca macar in ceasul al 11-lea sa compenseze prin cainta, iertare si dezlegare de pacate, prin spovedanie si impartasanie, macar atunci. sigur, ca e riscant si nu e de dorit sa fim ortodocsi practicanti doar inaintea mortii, dar asta inseamna ca mai e o sansa pt. toti. un mic sfat de bun simt: nu mai judecati ortodoxia dupa neimplinirea si nedesavarsirea unor ortodocsi nepracticanti. ortodocsii practicanti inteleg ca scopul pt. care ne-a creat Dumnezeu e unirea cu Hristos prin impartasirea cu Trupul Lui pe tot parcursul vietii. si evident, ca sa ne putem impartasi, trebuie sa luptam impotriva a tot ce ne tine departe de El, incepand cu pacatele grosiere, pana la cele cu gandul da care se nu scapam pana la moarte. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Unde ai citit povestea asta? Tu ști ce înseamnă pocăința, [μετάνοια] ? Înseamnă schimbarea mentalității, cu asta se începe, nu cu "scăparea de păcate trupești". Nevoin țele, asceza și canoanele sunt "scop în sine" prin alte confesiuni... Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Presupun că nu ai observat: eu nu mai răspund la postările lui kesarion_breb. Dumnealui de o vreme încoace vorbește singur.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
uite Trice o sa vedem la Judecata de Apoi cine are dreptate si cinu are dreptate sau daca am facut slujbe,iar voi cu Sfanta Scriptura,o sa vedem pe ce linie vom fi.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar pasajul din 1 Corinteni 3 se refera la rasplata pe care fiecare crestin o va primi si nicidecum la pedeapsa pentru pacat. Daca tie comentariile tipului asta ti se par in acord cu Sf Scriptura gresesti. Nici pe un elev de scoala gimnaziala nu ar putea convinge cu filozofia care o face. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|