![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
@Mihnea Dragomir,extrem de interesanta marturia dvs. cu privire la acele situatii inexplicabile. Cam asa e si la mine,cand nu am prietena mi-as dori sa-mi fac,da' parca nu gasesc nimic. Insa cand am,deja parca vad o gramada de fete singure,care intra in vorba,una mai frumoasa ca alta etc. Oricum nu dau asa mare atentie,mi se par poate simple coincidente... In fine. Topicul e o "replica" la cel cu suferinta fetelor. Pana la urma nu stiu ce sa zic,nu e neaparat o suferinta,depinde de imprejurari. Mi-e doar sa nu ajunga si forumul asta unul de matrimoniale (ar fi ok macar de ar fi 100% pe considerente crestine). Eu unul am 22 de ani si nu sunt insurat. Ce pot sa zic,mi-am dorit,imi doresc (in sensul ca nu e o varianta pe care nu o exclud),insa nu stiu cat de pregatit sunt. Cand am momente de "singuratate" parca dorinta ar fi ceva mai aprinsa,insa cand am pe cineva langa mine,deja parca nu mai am atata tragere de inima. Exact cum spuneam mai sus,parca e pe dos. Cert e ca sunt destul de tanar,poate inca nu am gasit persoana care sa fie atat pe placul meu cat si pe placul lui Dumnezeu,insa toate la timpul lor. Poate o greseala a fost faptul ca am pus accent si pe frumusetea exterioara,adica fete care sa arate si bine. Deh,astea or fi goangele tineretii... O alta problema ar fi atasarea prea mare de cele lumesti si modernismul exagerat. Nu stiu,e revoltator,plus ca mai si traim intr-o tara vai de ea,cu posibilitati atat de reduse si saracie la fiecare colt de strada. Sunt dependent de multe lucruri si intr-un fel ma nelinisteste. Cateodata traiesc cu impresia ca daca nu cheltui bani cu o fata si nu o plimbi cu masina,slabe sanse sa o cuceresti. Aici stiu,nu-i bine,insa nici nu prea mai ai de unde alege sincer. Si daca vrei sa agati o pustoaica de 14-15 ani daca nu iesi cu masina nu se uita la tine ![]() Last edited by Raoul; 02.06.2012 at 03:48:21. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
schimb ptr o femeie e mai dificil ...asta e!! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mai exact consider ca Dumnezeu nu a facut viata femeii "mai dificila" decat a barbatului sau "inferioara" barbatului ci doar diferite. Spre exemplu, statistic vorbind, pentru o femeie este dificil sa taie lemne, pentru un barbat nu; pentru un barbat este dificil sa aiba grija de un copil cu delicatete si tandrete, insa pentru o femeie nu. Desi doar femeia naste princi, de acestia se bucura atat femeia cat si barbatul; desi doar barbatul poate fi preot, de harul tainei preotiei se bucura si femeia... Iata deci cum Dumnezeu nu este partinitor in ceea ce priveste existenta barbatului si a femeii, chiar daca sunt diferite aceste moduri de existenta. Desigur diferentele vizeaza nevoia reciproca a barbatului si femeii, completarea in iubire si harul Duhului Sfant spre a face voia LUI Dumnezeu, spre mantuire spre hristificare. Omul (barbat si femeie) "este facut din iubire pentru iubire". "Dumnezeu este iubire" (I Ioan) Intr-adevar exista diferente intre modul de iubire al barbatului si al femeii, manifestate in dorinte si oferte, insa Dumnezeu asa ne-a facut pe noi oamenii incat barbatul si femeia au nevoie reciproca unul de celalat (duhovniceste, afectiv, trupeste) pentru a ne mantui impreuna. (Precizez ca prin trupeste nu ma refer exclusiv la activitatea sexuala fireasca ci la toate manifestarile trupesti de la o mangaiere, un zambet, o imbratisare... pana activitati specifice barbatului si femeii caci barbatul are forta fizica mai mare iar femeia are delicatete, gigasie...) Cu totii barbati si femei suferim de pe urma patimilor, pacatelor si atacurilor duhurilor necurate... desigur in mod diferit, insa tot suferinta este. (Da sunt de acord cu dvs ca un mod de manifestare al suferintei barbatului este incapacitatea de a dori o casatorie... iar la femei...) Desigur calea monahismului este o cale diferinta spre mantuire, nu doresc sa intru in amanunte, insa doresc sa subliniez ca mantuirea si sfintenia se adreseaza tuturor oamenilor, deci toti suntem chemati la hristificare prin dobandirea harului Duhului Sfant. Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; Last edited by Eugen7; 11.12.2012 at 08:59:07. |
|
||||
|
||||
![]()
"iubirea adevărată este o muncă de autoconștientizare, de autoanaliză, de acceptare a propriei nevroze, de a ști să îi spunem pe nume, numele ei corect, și de a încerca apoi să o reducem, deși știm că nu putem să o înlăturăm niciodată în întregime. Un om care încearcă să-și reducă nevroza la gradul cât mai de jos posibil este un om cu adevărat curajos, un erou, un luptător, un fiu al lui Dumnezeu.
Doar de-a lungul unui asemenea drum va întâlni adevărata iubire. La acest nivel nu mai e nevoie să o cauți. Căci este înlăuntrul propriei ființe. Și acel om, de unul singur, ca și cum ar fi vrăjit, se va uni cu celălalt. Relația va primi atunci numele de botez adecvat: căsătorie. O unire a spiritelor, a minților și a trupurilor. Căsătoria adevărată: o relație care presupune un drum comun care trebuie parcurs spre existență, spre punctul de plecare și spre cel final, spre reducerea la maxim a propriei nevroze, și, prin urmare, a celei a copiilor, a propriei familii, a grupului, a societății." http://www.ceruldinnoi.ro/pages/Vale...tti_Iubire.htm
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Last edited by Ana Tr.; 26.01.2013 at 21:03:46. |
|
||||
|
||||
![]()
aici ai spus un MARE adevar!
|
|
||||
|
||||
![]()
Problema e, a de multe ori si multe dintre femeile cele mai de treaba isi gasesc greu un sot. Pentru ca suntem niste oameni care ne uitam prea mult dupa exterior si foloase materiale (codul genetic e nemernic), si prea putin ne uitam la sufletul omului.
Fetete bine vor baieti rai si baietii buni vor fete rele (cel putin o perioada cam asa merge treaba; cautam ce nu avem noi - dpdv psihologic vorbind) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In felul asta, poate fi sigur ca nici nu o sa-si gaseasca. Si nu e chestie de biologie ci psihologie. Cred ca problema majora este ciclul de viata. O data ce omul a fost rupt de munca, de educatia care venea prin munca si confruntarea cu dificultatile vietii si aruncat in nesfarsite cicluri de invatamant, care ofera prea putin ca educatie de viata si chiar profesional se intinde mai mult decat ar trebui, maturizarea psihica a multora a fost amanata cu cel putin 10ani daca nu mai mult. Tipul plangacios la 24 ani o sa aiba maturitatea necesara pentru a-si intemeia o familie functionala pe undeva pe la 30+ ani dar asta doar daca invata ceva din lucrurile care o sa i se mai intample pana atunci altfel nici asa..
|
||||
|
||||
![]()
si sper sa aflu raspuns ,de ce este incoerenta in relatiile chiar si de cuplu ,desi au idei si pareri comune...;de amandoua partile se intentioneaza binele dar nu poate dura daca intervin obstacole,cand pui suflet esti dezamagit,cand dezamagesti faci gresala si pierzi pe cine meritai;si tot asa...
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Suferinta | costel | Generalitati | 36 | 19.09.2024 00:20:42 |
Suferinta | Ovidiu_26 | Generalitati | 8 | 19.09.2024 00:05:39 |
Sindromul "baiatului rau" | adimirea | Generalitati | 30 | 13.07.2012 10:50:16 |
Ajutor in suferinta | Hionia | Umanitare | 6 | 13.06.2012 00:28:55 |
Mila si Suferinta | florin.oltean75 | Generalitati | 0 | 04.04.2011 21:44:24 |
|