![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2.Daca mergem saptaminal la Sfinta Liturghie si avem o viata asazis crestina, insa nu mergem NOI in intimpinarea celui nestiutor (daca nu o putem face cu fapta o putem face cu rugaciunea) sintem asemenea slujitorului care si-a ingropat talantul in pamint. 3. Orice PERSOANA care are putere, poate face excese. Cei care nu fac excese sint cei care se raporteaza la Dumnezeu. E plina istoria de astfel de exemple si le putem vedea si astazi, atit la nivelul nostru cit si intre politicieni. Daca un copil s-a sinucis ca nu a trecut bacalaureatul, deci parintii au esuat oarecum in incercarea lor de a-si educa copilul, asta nu inseamna ca trebuie sa nu ne mai educam copiii sau ca trebuie sa renuntam la sistemul de educatie ca are standarde prea inalte pentru anumite persoane, iar acele persoane clacheaza! |
|
|||
|
|||
![]()
Scuza-ma, dar cu aceste cuvinte ti-ai pierdut credibilitatea.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar don Bosco jos palaria si lui, a luat niste oameni considerati criminali inraiti pentru a arata lumii ca toti sunt niste mielusei daca stau langa un om sfant. Dar oamenii Inchizitiei nu au inteles ca omul sfinteste locul asa ca au cerut sfintenie de la altii fara sa aiba ei mai multa. De aceea nici un jos palaria pentru Inchizitie, dimpotriva. Eu la "sfanta" Inchizitie m-am referit cand am zis "cu asa sfinti". Catolicii care nu iau ca exemplu de urmat si reactualizat Inchizitia ci il iau pe Sf. Anton si vor sa procedeze ca si el, sa aiba biciul cuvantului Evangjeliei ca si el, la acestia jos palaria! Din fericire sunt multi catolici care il admira pe Sf. Anton si resping Inchizitia, de asta m-am mirat sa vad admiratie pentru un asemenea sistem pe acest site. Last edited by Adriana3; 08.07.2011 at 15:43:08. |
|
||||
|
||||
![]()
E adevărat, Inchiziția îi datorează mult unui alt sfânt: Dominic. Nu numai că Sf Dominic a fost fondatorul Inchiziției, dar a fost și primul Inchizitor Șef. Cel mai cunoscut și apreciat Inchizitor Șef a fost tot un dominican: Torquemada.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sigur că avem datoria de a reacționa împotriva păcatului, de a ne apăra valorile, prin metode creștinești, mărturisind deschis credința noastră și luând atitudine public, atunci când este necesar, împotriva impunerii valorilor necreștine în societate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Va multumesc pentru ca sunteti singura persoana care a inteles sa raspunda intrebarii mele intr-un mod realist." Vă mulțumesc mult pentru aprecieri. :) Da, este adevărat că un copil, neavând discernământ, nu se poate apăra de erezie... Mărturisesc că nu m-am gândit la această categorie de persoane, atunci când am afirmat că erezia îi poate afecta doar pe cei care doresc să se îndepărteze de credință. În acest caz, aș fi de acord ca Biserica să aibă posibilitatea de a le interzice necreștinilor să-i manipuleze pe copii. Mai exact, cei care nu au convingeri creștine să nu aibă dreptul de a discuta cu minorii despre religie. Știu, este o idee nerealistă... dar și discuția despre reînființarea Inchiziției ar fi dificil de pus în practică în zilele noastre. Deci, discutăm despre ce am face, , dacă aceste decizii ar fi la latitudinea noastră. Atunci când s-a publicat nu știu ce carte ateistă (cu mai mulți ani în urmă), știu că statul grec le interzisese minorilor sub 17 ani să o citească. Nu știu dacă informația este corectă (nu mai rețin din ce surse o am), dar ar fi, în opinia mea, o soluție utilă. O soluție utilă, dar utopică... fiindcă este imposibil să fie verificate discuțiile dintre părinții atei sau eretici și copiii lor. În schimb, dacă aceste persoane ar fi sancționate penal pentru a nu-i influența în mod negativ pe copii, situația ar deveni mult mai gravă, din punctul meu de vedere, pentru că cei mici ar rămâne cu ideea că religia creștină este... credința aceea neadevărată din cauza căreia părinții lor au avut de suferit. ![]() ![]() În privința vrăjitoriei... știu că acest păcat grav poate avea efecte negative reale asupra oamenilor, fiind practicat chiar cu ajutorul vrăjmașului. Am încadrat această faptă anticreștină în prima categorie, gândindu-mă că pe cei credincioși, care trăiesc în comuniune cu Dumnezeu, încercările diavolului de a le face rău nu-i pot afecta. Toți suntem conștienți de faptul că Domnul Hristos este infinit mai puternic decât... adversarul. De fapt, însăși această comparație ar fi o necinstire a Domnului Hristos. Evangheliștii sinoptici relatează faptul că, atunci când Mântuitorul Hristos l-a vindecat pe demonizatul din ținutul gadarenilor, spiritele negative I-au cerut Lui să le permită să intre într-o turmă de porci. Din aceste texte evanghelice, înțeleg că cel rău nu are nici măcar puterea de a ataca cea mai neînsemnată ființă din univers, fără îngăduința Creatorului. De aceea, deși sunt convinsă că magia este un păcat extrem de grav și înfricoșător, cei care credem în Dumnezeu suntem apărați de acest pericol, precum putem trage concluzia și din anumite relatări ale literaturii aghiografice (de exemplu, viețile Sfinților Martiri Ciprian și Iustina)). Din păcate, acum trebuie să închid calculatorul, nu am timp să detaliez ceea ce am dorit să spun, dar cred că mi-ați înțeles mesajul. Sunt de acord să ne apărăm (pe noi înșine și pe semenii noștri) de efectele păcatului, rămânând toleranți față de păcătoși. Trebuie să mărturisim credința noastră în Hristos, să protestăm și chiar să luăm măsuri împotriva răspândirii imoralității în societate. Totul, însă, în spiritul iubirii evanghelice față de semeni. Dumnezeu să fie cu dvs. :) Cu stimă, Laura Stifter |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ucigasii in serie ii studiaza si astazi cu nedisimulat entuziasm metodele sadice. Avem si in Romania un corespondent palid. Un vrednic slujbas caruia Experimentul Pitesti ii datoreaza mult: Turcanu, tortionarul cel mai cunoscut si mai apreciat . |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Inchizitia | doctor_faustus | Biserica Romano-Catolica | 34 | 10.07.2017 18:38:55 |
|