Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Etimologic Inchizitia vine de la inquisitio=cercetare. Acum vreo saptamina ati admirat sfintii Anton de Padova si sfintul Ioan Bosco, sfinti ai Bisericii Catolice. Sfintii care au activat in Inchizitie au fost declarati sfinti dupa aceleasi proceduri. Astazi ii defaimati... Va sugerez sa faceti si dumneavoastra ceea ce a facut Inchizitia, dupa cum ii spune si numele, SA CERCETATI BINE inainte de a arunca cu pietre in cineva sau ceva.
|
Pentru sfintii mentionati, jos palaria! Ei nu au cercetat pacatele altora pentru a le incrimina ci au cercetat cuvintele Domnului pentru a salva sufletele. Cand oamenii nu au vrut sa il asculte pe Sfantul Anton, acesta nu a pus de o Inchizitie ci a predicat Evanghelia pestilor dintr-un lac care s-au adunat sa il asculte, atat de sfanta era limba sfantului. Daca si Inchizitia ar fi facut la fel, ar fi cercetat cuvantul lui Dumnezeu si nu pacatele oamenilor spre a lor pedeapsa, as fi zis jos palaria si in cazul ei.
Iar don Bosco jos palaria si lui, a luat niste oameni considerati criminali inraiti pentru a arata lumii ca toti sunt niste mielusei daca stau langa un om sfant. Dar oamenii Inchizitiei nu au inteles ca omul sfinteste locul asa ca au cerut sfintenie de la altii fara sa aiba ei mai multa. De aceea nici un jos palaria pentru Inchizitie, dimpotriva.
Eu la "sfanta" Inchizitie m-am referit cand am zis "cu asa sfinti". Catolicii care nu iau ca exemplu de urmat si reactualizat Inchizitia ci il iau pe Sf. Anton si vor sa procedeze ca si el, sa aiba biciul cuvantului Evangjeliei ca si el, la acestia jos palaria! Din fericire sunt multi catolici care il admira pe Sf. Anton si resping Inchizitia, de asta m-am mirat sa vad admiratie pentru un asemenea sistem pe acest site.