Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.08.2011, 22:44:32
zzzzzz zzzzzz is offline
Banned

Data înregistrării: 22.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Imi era teama ca veti spune asta.Asta daca ne referim la II Ioan.Pai daca Apostolul Ioan se refera acolo la la Maica Domnului atunci singura posibilitate este identificarea ei cu ,,Doamna".Atunci rezulta ca(folosesc Biblia BOR):are copii ai ei,Apostolul ii reaminteste Maicii Domnului porunca Fiului Ei(bizar).Sa spunem ca mergem pe interpretarea metaforica:Doamna este Maica Domnului si fii ei sunt credinciosii care o cinsteau/cinstesc.Atunci cine sunt: ,,fiii surorii tale celei alese"? Protestantii sau catolicii? :)

Ba chiar ii spune sa aiba grija sa nu ,,pierdeți ceea ce ați lucrat".Maica Domnului isi putea pierde mantuirea?Imposibil.Si mai grav, ii reaminteste ca: ,,Oricine se abate și nu rămâne în învățătura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce rămâne în învățătura Lui, acela are și pe Tatăl și pe Fiul."Avea Maica Domnului nevoie sa-i reaminteasca cineva asta?Apostolul cel mai iubit ii tinea Maicii incredintate lui lectii despre invatatura Fiului?

Sunteti sigur ca la Maica Domnului se refera? Eu parca am auzit altceva cu privire la acesta epistola.Cica se strecurau unii numiti gnostici prin preajma.Verset cheie: ,,mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup".Cica comunitatea ioanina avea mari probleme cu ei.Si nu numai cu ei.
Eu iti zic ce stiu eu... Fiu al Maicii Domnului a fost si Ioan (Ioan 19:26)...
Reply With Quote
Vechi 25.08.2011, 22:46:33
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zzzzzz Vezi mesajul
Eu iti zic ce stiu eu... Fiu al Maicii Domnului a fost si Ioan (Ioan 19:26)...
Asta stiu si eu,dar el la altii se refera acolo,nu la el.In fine,multumesc pt precizari,daca asta stiti dvs nu am nici o problema cu asta.Va salut si va multumesc.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2011, 00:08:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
-Petru!
-Da Doamne,porunceste!
-Ce mai face robul meu Scotianul?
-Este pe crestinortodox.ro Doamne..
-Nu se potoleste nu?Ce trebuia el sa faca?
-Doamne,cand a venit de la munca,trebuia sa-Ti multumeasca,sa se spele,sa manince ceva si sa-Ti multumeasca pentru asta,sa se odihneasca putin,apoi sa citesca Cuvantul Tau,sa mediteze la el,sa se roage la Tine ca sa-l inteleaga,sa le spuna celor mici despre Slava,Gloria si Dragostea Ta...
-Si el ce face?
-Pai e tot pe crestinortodox.ro..
-Si ce face el acolo?
-Doamne..le explica..
-Ce le explica apostolul Meu?
-Pai Doamne..le explica ce a inteles el din Cuvantul Tau.
-Asta le explica?Spune-mi Petru..de cate ori l-am salvat si iertat pana acum?
-In fiecare clipa a vietii lui de oaie ratacita Doamne.
-Si el ce a inteles din asta?
-Ca trebuie sa stea pe crestinortodox.
-Petru,du-te la el,ia-l de urechi,pune-l in genunchi,si da-i cu nuiaua pocaintei la palmele mandriei lui pana canta precum in Cantarea Anei.
-Doamne,fie-Ti mila de el,si da-i asta zi de zi pana intelege,ca asta-i mai tare de cap,din cauza vantului mai puternic din Scotia ii sta kiltul pe ochi si pe urechi si intelege mai greu.
-Petru,vezi ca mai sunt si altii ca el.Se stiu ei.Pune-i pe toti in smerenie,tacere,ascultare si fapta pentru ca va veni Ziua cand nu ii voi mai astepta.Le bat inca la usa.Dupa ce au spus si au facut le va fi masurata credinta.Pe Scotian sa-l pui in fundul clasei pe cojile de nuca ale tacerii.O sa chitaie el putin da o sa-i prinda bine.Sa nu vina Ziua Petru cand ii voi pune-n fata faptei tot ce a spus de dragul vorbei.

Doamne iarta-ma pentru ce am scris.Ma duc singur la colt.
Lasa ca Doamne Doamne intelege ca Scotianul mai are indoieli si doar nu o sa le verifice in turma lui unde toate oile behaie deja in acea nota indoielnica dar din pacate, fara sfintele indoieli.. :)

Last edited by AlinB; 26.08.2011 at 00:11:26.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2011, 00:10:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Ca să fim corecți domnu' Alin, Cel al adventiștilor nu i-a pus să țină Legea Veche, ci Legea Nouă - din care face parte integrantă și Decalogul. Iar acesta (Decalogul) să-l țină nu "pe sărite" (exemplu fără porunca a II-a și a IV-a), ci integral. Ba, mai mult decât integral... și în spirit nu doar în literă.

Da, așa ne-a învățat să nu uităm mila și credința, iar zeciuiala să n-o lăsăm nefăcută (Mat.23,23).

Ca să fim iar corecți, domnule Alin, i-a învățat (de fapt ne-a învățat pe toți, însă doar unii iau aminte) că există viața după moarte, însă nu există viață în timpul morții. După moarte urmează învierea și abia apoi viața [veșnică].
Stiu foarte bine ce impresii aveti voi ca scrie in Scriptura, ideea era simpla, la voi nu e El, este altul, ala care ar trebui scrisc nu cu majuscule ci cu subminuscule.. :)
Reply With Quote
Vechi 26.08.2011, 01:27:59
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Lasa ca Doamne Doamne intelege ca Scotianul mai are indoieli si doar nu o sa le verifice in turma lui unde toate oile behaie deja in acea nota indoielnica dar din pacate, fara sfintele indoieli.. :)
Lasa ma Aline,stie Pastorul care sunt ai lui.Unii s-au lepadat de 3 ori si altii erau prigonitori sau vamesi si tot ai Lui au fost pana la urma.Poate ne-o strecura si pe noi pe undeva pe la marginea Raiului,cine stie,am auzit,pe aici,pe la unii cu imaginatie bogata, ca nici acolo cica nu suntem toti egali,cica unii mai in fata si altii mai in spate.Cum prinde loc fiecare,ca la cinema din ce vad :) La caterinca si cafteala se face rapid coada,la partea duhovnicesca ramin bilete netaiate :) Si daca te mai iei de oitele alaturi de care behai eu,asa indoielnic si fara sfinte indoieli,sa stii ca te spun lu Jiji,tipu cu biserici ortodoxe si crucifix catolic-n poarta si ala stii cum este: pai bine ma Banele,care esti tu de Banel.. :)

Last edited by Scotland The Brave; 26.08.2011 at 01:32:22.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2011, 04:51:21
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Stiu foarte bine ce impresii aveti voi ca scrie in Scriptura
Domnule Alin, nu e vorba de "impresii", ci de lucruri concrete. Nu degeaba ți-am dat în paranteze versetele biblice. Le-ai citit?

Citat:
ideea era simpla, la voi nu e El, este altul, ala care ar trebui scrisc nu cu majuscule ci cu subminuscule.. :)
Asta e cu adevărat impresia matale :)
Reply With Quote
Vechi 26.08.2011, 10:13:24
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Daca nu stii tu cum anume o cinsteau apostolii pe Maica Domnului, nu inseamna ca n-o faceau.
Ba, cred ca stiu cum o cinsteau Sfintii Apostoli pe Maica Domnului. Faptul ca nu au scris absolut nimic despre ea, in epistolele lor, spune multe. In mod cert, cultul Mariei nu exista pe vremea Sfintilor Apostoli. Acest cult a fost dezvoltat cateva secole mai tarziu.

Citat:
Parca ziceai ca nu mai citesti postarile mele.
Am citit doar cele cateva cuvinte ingrosate si subliniate.

Citat:
Te cred si eu, la cat sunt de incomode. Imi dai voie sa te mai incomodez un pic?
Sunt incomode din cauza problemelor tale, care nu-ti permit sa raspunzi omului la ce te-a intrebat si sa porti un dialog direct. Cum se vede si in postarea la care iti raspund, in loc sa explici atitudunea indiferenta a Sfintilor Apostoli (in epistolele lor) fata de Maica Domnului, schimbi subiectul si o iei bine pe aratura, facand din mine subiectul intrebarilor.

Totusi am sa-ti raspund. O voi face punctual si direct, asa cum ar trebui sa inveti sa faci si tu (daca poti).

Citat:
Nu stiu ce anume ai inteles tu in rezumat din tot mesajul lui Hristos, dar da-mi voie sa-ti pun si tie niste intrebari enervant de incomode pe care le-am mai pus pe aici.
Se vede, din nou, ca ai probleme. Vorbesti de mesajul lui Hristos, ca apoi (dupa cum se va vedea) sa-mi pui intrebari imaginare, fara nici o legatura cu vre-un mesaj a lui Hristos.

Citat:
Daca ai fi trait pe vremea apostolilor si ai fi fost un nou convertit la Biserica lui Hristos, crezi ca atunci cand te-ai fi dus la rugaciunea in comun, ai fi intalnit-o la Biserica si pe Maica Domnului?
Cu siguranta, mergea si Ea la Biserica nou infiintata.
Probabil as fi intalnit-o.

Citat:
De curiozitate te intreb: ai fi fost curios sa vorbesti cu Cea care L-a purtat in pantece pe Cel neincaput, sa o vezi si sa o cunosti pe Cea de la care Unul din Sfanta Treime si-a luat trup material?
Mi-ar fi facut placere sa o cunosc. Dar, nu pot spune ca as fi fost curios.

Citat:
Ai fi fost curios sa o cunosti si sa vorbesti cu Cea care purtandu-L in pantecele Ei pe Cel neincaput, s-a umplut de Duhul Sfant?
Idem, raspunsul anterior.

Citat:
Ai fi fost curios sa cunosti o asemenea faptura in care tot harul dumnezeirii S-a salasluit si care a ramas pe veci impregnata de mireasma de har a Celui pe care L-a purtat in Ea?
Nu am cum sa raspund la aceasta intrebare. Faci afirmatii care nu au acoperire in invataturile Mantuitorului si Sfintilor Apostoli.

Citat:
Ai fi fost curios sa cunosti si sa vorbesti cu o asemenea faptura careia i s-a intamplat o asemenea experienta de asa o magnitudine mega-cosmica: experienta de a-L purta in pantece pe Stapanul Universului si de a-L fi hranit, ingrijit, tinut in brate si de a-L fi leganat pe Unul din Treime ce tine tot Universul ?

Tot respectul pentru aceasta fiinta deosebita. Dar, atat. Nu as fi curios neaparat sa o cunosc. Eu am o credinta hristocentrica nu mariologica.

Citat:
Crezi ca ai fi simtit ceva neobisnuit in preajma acestei fapturi uimitor de smerita si discreta?
Da. As fi simtit nevoia sa meditez la taina evlaviei lui Dumnezeu. Cum a putut Dumnezeu Fiul sa coboare din slava Sa cereasca, in mocirla pamanteasca, plina de pacat.

Citat:
Probabil ca tu, cand ai un necaz, ii rogi pe prietenii de la adunarea ta sa se roage lui Hristos pt. tine.
Sigur.

Citat:
Dar daca ai fi trait in perioada apostolilor si ai fi frecventat Biserica unde se ruga si Maica Domnului si daca ai fi avut o problema, un necaz, o incercare, si mergand la Biserica sa te rogi, te-ai fi intalnit acolo pe viu cu aceasta faptura discreta, smerita si plina de har care e Maica Domnului, i-ai fi spus si Ei de necazul ce te apasa?
Daca as fi fost contemporan cu ea si as fi cunoscut-o, probabil i-as fi marturisit problemele mele.

Citat:
Ai fi rugat-o si pe Ea, ca atunci cand se roaga Fiului Ei, sa Il roage sa te ajute?
Cred ca da.

Citat:
Ai considera ca Maica Domnului e faptura cea mai intim legata de Dumnezeu,
Nu.

Citat:
ai considera ca rugaciunea Ei catre Hristos e cea mai puternica din Univers?
Nu.

Citat:
Dar dupa mutarea ei cu Trupul la Cer alaturi de Hristos, consideri ca ramane cea mai apropiata fiintial de Dumnezeu si in acealasi timp cea mai fierbinte rugatoare pentru oameni? (intrebare superflua pt. adventisti care o considera oale si ulcele pe aceasta faptura in care locuieste Duhul Sfant).
De unde ai scos-o pe asta cu mutatul ei la cer? Sfintii Apostoli, contemporani cu Maica Domnului, nu au spus asa ceva. Ar fi fost un eveniment prea important ca sa nu fie relatat de Sfintii Apostoli.

Citat:
Daca ai fi frecventat Biserica unde mergea si Maica Domnului, daca ai fi cunoscut-o in timpul vietii, ce ai fi facut dupa ce Hristos a luat-o la El? Ti-ai fi adus aminte de Ea, i-ai fi pus fotografia (daca ar fi existat aparate foto pe vremea aia) la loc de cinste? Ai fi aratat fotografia Ei si noilor convertiti? Le-ai fi spus si lor ca rugaciunea Ei catre Hristos e cea mai puternica?
Cine ti-a spus ca Hristos a luat-o la El? Repet: Sfintii Apostoli, contemporani cu Maica Domnului, nu au relatat asa ceva. Si era destul de important ca sa uite.

Citat:
Cand s-ar fi aniversat Bunavestirea sau Adormirea Ei, i-ai fi dedicat macar si Ei un cantec, ceva, in amintirea Celei care ni L-a nascut pe Unul din Treime?
Ceva nou. Voi aniversati moartea (adormirea) oamenilor? Eu nu.

Citat:
Banuiesc ca fratilor si surorilor de la adunarea ta le canti "La multi ani!" de ziua lor. Nu zic sa-i fi cantat si Maicii Domnului "La multi ani" cand ar fi fost aniversarea Ei, dar macar ceva acolo, un cantec de multumire si lauda, daca tot se roaga neincetat catre Fiul Ei pentru noi ? Daca toti ingerii, heruvimii si serafimii se minuneaza de aceasta faptura si-o canta neincetat in ceruri.
Ce bazaconii spui! Un lucru este cert: Maica Domnului a murit. Nu cant "la multi ani" celor despre care stiu ca au murit. Restul sunt inventii de ale tale, nesustinute de Sfintii Apostoli, impreuna traitori cu Maica Domnului.

Nu pot sa raspund la nascocirile tale.

Citat:
Ai fi facut asa ceva daca ai fi trait pe vremea apostolilor si ai fi cunoscut-o pe Maica Domnului? Merita din partea noastra macar atata cinste daca tot ni L-a nascut pe Unul din Treime si se roaga pt. noi?
Daca traiam pe vremea ei, i-as fi cantat.

Citat:
Cum consideri slujbele si rugaciunile de lauda si cantarile prin care credinciosii care cred in iubirea Ei, o roaga pe Maica Domnului sa se roage pentru noi?
Inchinare la o persoana care a murit si nu se spune ca a fost inviata.

Citat:
Daca totusi admiti ca Maica Domnului e in preajma lui Hristos, ce faci cand un frate de-al tau adventist te roaga sa te rogi pt. el, conform indemnului „rugati-va unii pt. altii”?
Totusi nu admit. Nu am absolut nici o relatare credibila despre asa ceva. Si ar fi avut cine sa relateze: Sfintii Apostoli.

Citat:
Poti fii tu impreuna rugator (intermediar, mijlocitor, „sa pui o pila”) la Hristos pt. fratele tau?
Daca da, cum asa?
Daca tu poti, atunci Maica Domnului de ce nu poate?
Eu pot pentru ca sunt viu. Despre Maica Domnului stiu ca a murit. Nu stiu daca a inviat. Iar mortii nu se roaga si nu au nici un fel de legatura cu Dumnezeu (o spune Scriptura).

Citat:
Dar tu, cand ai nevoie sa se roage cineva pt. tine, preferi sa apelezi la rugaciunea oricui din adunarea ta adventista dar nicidecum la Maica Domnului, nu?
Prefer sa apelez la rugaciunea cuiva viu, pe care-l vad in carne si oase.

Citat:
Ce sa intelegem de aici? Ca rugaciunea fratilor tai pt. tine e incomparabil mai puternica decat a Maicii Domnului, nu? Ca Hristos nici n-o baga in seama pe Maica Lui, in schimb, se grabeste sa-l asculte pe unul care o huleste pe Maica Lui?
Rugaciunea celor vii este mai puternica decat rugaciunea inexistenta a celor care au murit.

Citat:
Daca postarea mea iti sta ca un ghimpe in coasta si nu vei raspunde, don't worry, te inteleg.
Delia, eu am o credinta apostolica. Pe viitor, incearca sa pui intrebari care sa faca trimitere la invataturle Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Sai Apostoli. Pastreaza pentru tine basmele.

P.S. Acum, cred ca merit si eu un raspuns la o intrebare: cum explici faptul ca Sfintii Apostoli nu o pomenesc pe Maica Domnului in epistolele lor, desi au fost contemporani cu ea? Mai adauga si faptul ca nici cartea Faptelor Apostolilor (scrisa de sf. evanghelist Luca) nu vorbeste despre Maica Domnului, in cele 28 de capitole (cu o mica exceptie - este amintita in Fapte 1:14, la un loc cu alte persoane). Cum explici acest fapt?

Last edited by grasu77; 26.08.2011 at 10:20:36.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2011, 10:28:19
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Implicit

Credeti ca Fecioara Maria se supara daca ne rugam doar lui Dumnezeu ?
Reply With Quote
Vechi 26.08.2011, 10:30:56
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Delia, eu am o credinta apostolica. Pe viitor, incearca sa pui intrebari care sa faca trimitere la invataturle Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Sai Apostoli. Pastreaza pentru tine basmele.
Ati mai afirmat si pe alt thread - pe care l-ati parasit fara sa raspundeti la ceea ce nu va convenea - ca dumneavoastra credeti conform Bibliei, adica invataturii apostolice.

Apoi, eu as zice ca, daca doriti asta, ar fi momentul sa intreprindeti cautarea - sa aflati Biserica primara, si apoi pe cursul istoriei sa cercetati - in mod efectiv - unde si cum s-a pastrat respectiva credinta. Daca sunteti sincer cu dumneavoastra, zic.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2011, 10:32:44
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de NeInocentiu Vezi mesajul
Credeti ca Fecioara Maria se supara daca ne rugam doar lui Dumnezeu ?
Nu cred ca se supara, dar Hristos cu siguranta se supara pe cei care o necinstesc pe Mama Lui. Dar mi se pare ca cei care nu o cinstesc pe Maica Domnului (dupa chiar cuvintele ei - "iata de acum ma vor ferici toate neamurile") - au si deposedat-o pe Fecioara Maria de caracterul ei de Mama, pe care i l-a dat Stapanul Universului.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Calatoria spre Ortodoxie si dinspre Ortodoxie ioanna Morala Crestina 76 14.06.2015 08:40:05
Mic predicator penticostal!! Templier Knight Secte si culte 35 20.12.2011 20:26:24
Sfatui-ti-ma, va rog! smal27 Generalitati 46 24.10.2011 21:33:30
Ce îi determină pe unii ortodocși să treacă la culte neoprotestante? elom Secte si culte 353 26.08.2011 13:18:45