Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.04.2012, 10:26:18
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Ce discutii aveti. Daca am o migrena si iau o aspirina,oare se bucura Dumnezeu? :) Evident ca da, caci inseamna ca mi-am folosit in scop benefic "darul" pe care mi l-a dat: constiinta. Sa-mi arate 99 ca nu se bucura Dumnezeu pentru insanatosirea mea! Agheasma tot pentru insanatosirea ta o folosesti, caci iti da o stare de pace launtrica.
Degeaba ii vorbesti lui 99 de lucrurile astea ca oricum nu le intelege. E ca si cum i-as vorbi de emotia care te incearca atunci cand iti pui prima data copilul la san.
Vechi 26.04.2012, 11:33:31
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Degeaba ii vorbesti lui 99 de lucrurile astea ca oricum nu le intelege. E ca si cum i-as vorbi de emotia care te incearca atunci cand iti pui prima data copilul la san.
Vorbiți cu atâta ușurință despre o anume înțelegere confesională, uitând un mic dar esențial amănunt: eu am fost ortodox, pe când dumneavoastră n-ați fost niciodată adventistă!
Reply With Quote
Vechi 26.04.2012, 13:09:44
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Vorbiți cu atâta ușurință despre o anume înțelegere confesională, uitând un mic dar esențial amănunt: eu am fost ortodox, pe când dumneavoastră n-ați fost niciodată adventistă!
o, nu, nu ati fost niciodata ortodox. Poate doar un pseudoortodox.
Ptr ca un ortodox adevarat, care a gustat din bogatia darurilor aflate in Biserica nu o va parasi niciodata! Iar cel care nu s-a impartasit de acest tezaur al Bisericii, chiar de ar fi fost botezat ortodox nu e ortodox!
Pentru ca a fi ortodox inseamna a tine dreapta credinta...
Vechi 26.04.2012, 13:31:40
Banned

Implicit

Citat:
Ptr ca un ortodox adevarat, care a gustat din bogatia darurilor aflate in Biserica nu o va parasi niciodata! Iar cel care nu s-a impartasit de acest tezaur al Bisericii, chiar de ar fi fost botezat ortodox nu e ortodox!
Păi stimată doamnă, dacă spuneți că a fi ortodox înseamnă a ține credința dreaptă, eu consider că abia acum sunt ortho-dox. Cât despre dumneavoastră, eu nu-mi permit să vă judec dacă sunteți au ba o adevărată ortodoxă, căci nu vă cunosc. Pe mine mă cunoașteți, ori mai precis m-ați cunoscut [înainte] să vă puteți pronunța în privința pseudo-ortodoxiei mele? Vedeți cât de ușor putem aluneca pe panta judecării semenilor?
Reply With Quote
Vechi 26.04.2012, 13:51:44
JoyDivision JoyDivision is offline
Banned

Data înregistrării: 10.04.2012
Locație: Chicago, IL
Implicit

Citat:
si cine s-a nascut din parinti neortodocsi, dar crestini (ca mine), in ce situatie se afla?
Reply With Quote
Vechi 26.04.2012, 13:55:25
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de JoyDivision Vezi mesajul
si cine s-a nascut din parinti neortodocsi, dar crestini (ca mine), in ce situatie se afla?
in situatia unui om care trebuie sa caute drumul spre dreapta credinta.....
Vechi 26.04.2012, 14:02:02
JoyDivision JoyDivision is offline
Banned

Data înregistrării: 10.04.2012
Locație: Chicago, IL
Implicit

Citat:
in situatia unui om care trebuie sa caute drumul spre dreapta credinta.....
dar eu nu am avut ocazia si nici nu am, ca sa cunosc religia dumneavoastra, si aici unde locuiesc nu exista ortodocsi, majoritatea romanilor sunt penticostali; parintii mei au emigrat din Romania intr-o perioada cand eu eram doar in stadiu de proiect !
Reply With Quote
Vechi 26.04.2012, 14:02:26
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Păi stimată doamnă, dacă spuneți că a fi ortodox înseamnă a ține credința dreaptă, eu consider că abia acum sunt ortho-dox. Cât despre dumneavoastră, eu nu-mi permit să vă judec dacă sunteți au ba o adevărată ortodoxă, căci nu vă cunosc. Pe mine mă cunoașteți, ori mai precis m-ați cunoscut [înainte] să vă puteți pronunța în privința pseudo-ortodoxiei mele? Vedeți cât de ușor putem aluneca pe panta judecării semenilor?
Daca erati ortodox, ramaneati in Biserica drept slavitoare. Asadar, prin ruptura de ea, judecata v-o faceti singur.

persa nal, cred ca omul insetat care a gustat o apa buna, rece pe un soare arzator nu se va abate nciodata de la locul acela ptr a pleca in cautarea altor ape mai mult sau mai putin statute. Daca totusi pleaca, inseamna ca nu a gasit apa cea adevarat niciodata, si atunci se va multumi cu prima apa pe care o gaseste chiar daca aceasta e statuta sau clocita.
Nici un om sanatos nu da o apa prospata, rece pe una statuta, decat daca nu a avut parte de cea dintai.

De aceea lucrurile pe care le-am spus, le-am spus asa categoric.
Vechi 26.04.2012, 14:06:08
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de JoyDivision Vezi mesajul
dar eu nu am avut ocazia si nici nu am, ca sa cunosc religia dumneavoastra, si aici unde locuiesc nu exista ortodocsi, majoritatea romanilor sunt penticostali; parintii mei au emigrat din Romania intr-o perioada cand eu eram doar in stadiu de proiect !
Cand omul isi doreste sa ajunga sa il cunoasca pe Dumnezeu, si in suflet exista cea dorinta sincera am nadejdea ca Domnul ii va indrepta pasii pana va ajunge, asa cum spunea Rafail Noica(un tanar insetat care a tot umblat de o o confesiune la alta in cautarea adevarului), Acasa!
Vechi 26.04.2012, 14:23:46
Banned

Implicit

Citat:
persa nal, cred ca omul insetat care a gustat o apa buna, rece pe un soare arzator nu se va abate nciodata de la locul acela
Da, e o părere personală, însă știți bine că în deșert, pe "un soare arzător" mai există și miraje.

Citat:
Daca totusi pleaca, inseamna ca nu a gasit apa cea adevarat niciodata, si atunci se va multumi cu prima apa pe care o gaseste chiar daca aceasta e statuta sau clocita.
Vedeți că nu mă cunoașteți? Adventismul nu a fost "prima apă" pe care am găsit-o, cât despre "apa stătută și clocită" ați fost puțin cam neinspirată să pomeniți de eaȘtiți bine când o apă devine stătută și clocită...

Citat:
De aceea lucrurile pe care le-am spus, le-am spus asa categoric.
Acum vedeți și dumneavoastră că nu e bine să fii așa categoric până nu verifici personal cum e cu apele...
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ajutor! zriyac Generalitati 18 16.10.2010 16:47:38
un mic ajutor evelon Rugaciuni 4 29.10.2008 16:06:45