![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca nu ai voce poate are dreptate si diaconita,cateodata ma aflu langa cineva care canta fals ,desi acea persoana sincer traieste slujba ,si nu e usor sa fii atent la slujba. Unde merg eu se canta si in biserica ,eu stiind ca nu cant mai bine , cant mai incetisor. Important este sa fii atenta la slujba ,sa nu te imprastii si cantatul te ajuta mult. Canta incetisor ,undeva intr-un loc unde atentia nu iti este distrasa ,nu neaparat la strana. Faptul ca ti-au dat lacrimile dovedeste pe undeva ca inca esti sensibila la atitudinea celor din jur ,aste o ispita care dovedeste ca trebuie sa te schimbi prin rugaciune mai multa |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In totalitate nu e nimeni, nici numai bun, nici numai rau. In fiecare dintre noi exista un anumit procent din una sau alta. Ideal este ca, odata cu trecerea timpului, sa reusim sa modificam procentul catre "bine", sa devenim mai intelepti, mai rabdatori, mai tacuti daca nu este absolut important sa vorbim, pentru ca vorba este de argint, dar trebuie sa fie neaparat inteleapta. Iar daca nu e... se transforma in tinichea, pur si simplu. In timp ce tacerea... e de aur! Ea nu atrage polemici sau interpretari grave. Daca lipsa uneia sau a alteia ne raneste... N-ar trebui! Nimic nu primim fara folos. Toate ne sunt spre indreptare. Si daca inca le primim, pe de o parte inseamna ca Dumnezeu ne cerceteaza, iar pe de alta inseamna ca n-am inteles inca un lucru esential din moment ce primim mereu si mereu aceleasi ispite. Intr-o zi trebuie sa ne oprim din treburile noastre cotidiene si sa ne intrebam hotarat: "Unde gresesc?" Iar raspunsul va veni neintarziat! Doar sa ne intrebam!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asta-i mai grea decat problema ta. Last edited by delia31; 04.03.2015 at 21:58:39. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
PS: de unde stiti ca sunteti o persoana care pare buna dar defapt e rea? Poate e invers, poate sunteti o persoana care pare rea si defapt sunteti buna...( dupa judecata cui? A celorlalti oameni? Asta e intotdeauna subiectiva...mai spunea un coleg ca odata unul din copiii i-a zis a e cel mai bun tatic pt ca i-a luat bomboane, iar celalalt i-a zis ca e rau ca nu i-a luat nu stiu ce jucarie...) Last edited by fallen; 05.03.2015 at 14:37:13. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu putem sa ne exceptam pe noi insine, sa ne pozitionam deasupra acestei "defectiuni". Rautatea este acolo, in inima noastra, a fiecaruia. E nevoie doar de circumstantele potrivite pentru a-si arata chipul had. De aceea este intelept sa ne observam mai mult pe noi insine, sa micsoram de la zi la zi distanta dintre vorba si fapta, dintre aratare si asezarea launtrica. Iar pe cea a aproapelui sa o iertam.
|
||||
|
||||
![]()
Postez si aici aceste idei. Mi se par potrivite.
Termenul de "ateu" apare pentru prima data in scrierile europene in Marea Britanie a Secolului XV. Atunci cuvintul era aplicat oamenilor care isi traiau viata in neorinduiala morala, in betie, adulter, in blasfemia si desacralizarea lucrurilor sfinte. Injurau si blestemau pe Dumnezeu, pe sfinti si pe preoti. Poate e potrivit sa ne examinam si sa ne intrebam daca nu cumva multi dintre noi nu ne comportam la fel ca si ateii britanici ai Secolului XV. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
in existenta nici unei divinitati.Cum iti explici aceasta "mutatie ideologica" in lumea ateilor ? Fara teoria evolutiei in domeniul ideologic, da ? Nu vreau s-o iau de la capat cu apa si castronul pe foc. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In zilele de azi se foloseste dupa traducerea propriu zisa, aparent. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prin Pateric am citit ca cel ce isi vede pacatele sale e mai mare decat cel care vede ingeri. Doamne ajuta!