![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Bravo "nestiutoareo"....Punct ochit , punct lovit
![]() Inca ceva.....eu una ma bucur ca nu ma aseman unora de aici...Iar tie iti soptesc ca sunt bucuroasa ca m-ai intuit.... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
bun ... sa zicem ca am inteles ca sa nu cred in vedenii sau vise ... oricum nu cred in orice vis si sper ca incercarea mea de a le ignora de acum inainte sa nu ma duca inapoi in starea din care ani si ani de zile m-am zbatut sa ies ... bun ... stiu ca iar ar fii mai bine sa tac dar mai am o intrebare ... cand visezi o persoana care a murit si iti spune ceva ... nici aia sa nu cred ?? culmea ...cumva visul care o sa vi-l povestesc are de-a face si cu prevestirea ....
am visat intr-o noapte acum mai bine de un an pe o matusa de-a lu taicamiu ..la ea in curte .. cu familia ... ea stand deoparte privindu-i trista ... am intrebat-o ce are .. si mi-a raspuns ca tare ii e mila de norasa ca nu o vede de loc bine si e foarte ingrijorata pentru ea ... la cateva zile dupa vis ajung la parintii mei si din vorba in vorba mama imi spune ...stii ieri am fost la parastas .. eu o intreb ..la cine .. pai la tanti Marioara matusa lu taicatu ... am simtit ca lesin stiind ca o fisasem cu doar cateva zile inainte , habar neavand ca ea era moarta deja de 3 saptamani ..si apoi o intreb pai si tanti Ramona (nora femeii ) ce mai face ... si apoi imi spune fara ca eu sa ii fii spus ceva despre vis .. ca e bolnava ..ca a ajuns un schelet ..ca se consuma mult ca a murit soacrasa ca a trebuit sa o duca la spital sa ii faca perfuzii si multe multe altele ... si apoi mi-am luat inima in dinti si i-am zis de vis si a ramas socata ... si mi-a zis maicamea.. te cred ... ca stiu cat de mult a iubito soacrasa pe norasa si invers .. si chiar cred ca o doare sufletu sa o vada cum a ajuns .. spuneti-mi acum ce influenta am avut eu cand am visat ?? eu locuiesc la vreo 100 km de parintii mei si verisorii lu taica-miu ... chiar habar nu aveam ca acea femeie murise , habar nu aveam de drama din familie ... |
|
|||
|
|||
![]()
@Mari28, am urmarit "din umbra" topicul asta de cand l-ai deschis. Nu ma surprinde ca s-a ajuns deja la pagina 5... Pe multi nici nu-i intereseaza ce spui tu ca visezi si nici ce fel de om esti, ci doar ca... ei stiu! In fond... stie numai Dumnezeu cum stau lucrurile. Tu nu trebuie sa te necajesti. Eu te inteleg fiindca de cand ma stiu visez intr-una, iar pentru anumite vise n-am avut nevoie nici de talmacitor, nici de ghiduri speciale.
In cazul tau trebuie sa fii foarte vigilenta fiindca tu in primul rand ai tendinta sa-ti ghidezi viata cautand sa dai neapartat un sens viselor. Tu, daca vrei sa fii cu adevarat asa cum spui ca esti (eu nu ma indoiesc ca Dumnezeu ti-a dat tot ce ai avut nevoie, dar trebuie sa ai grija atunci cand spui: "Faca-se voia Ta, Doamne!", fiindca nu stiu pe-a cui voie o faci cand despici firul in patru pentru un vis... ciudat). In mod normal, cand Dumnezeu vrea sa te avertizeze intr-un fel, iti da si solutia cand te trezesti. Nu trebuie sa intri pe forum si sa vorbesti despre asta, ca atunci se naruie tot. Daca tu crezi in Dumnezeu, orice vis si orice avertizare, fie ea reala sau nu, nu este batuta in cuie. Credinta te lumineaza si te salveaza, dar excesul de zel intr-o inchipuire, te poate distruge. Nu fi victima a propriilor tale imaginatii si nu-ti obosi mintea cu acest gen de preocupari fiindca este extrem de periculos si alunecos terenul pe care te hazardezi. Nu sunt de acord nici cu cei care sunt total impotriva concluziilor dupa urma anumitor vise. Fiecare om e unicat si in raport cu propria constiinta, poate primi din cand in cand anumite mesaje, fie ca il privesc personal, fie pe o persoana din anturaj. Aceste lucruri se intampla pur si simplu si nu trebuiesc explicate sau trambitate. Nu-i treaba nimanui daca eu cred intr-un vis, sau nu vreau sa cred in altul. Pentru anumite vise NU AM DREPTUL sa fiu sceptic, mai ales ca se intampla extrem de rar. Dar le memorez si le inchid in camaruta sufletului, iar cand niste lucruri se intampla, automat asociez cu ceea ce am visat. Totusi trebuie sa fii discreta in general, fiindca e foarte usor sa fii ori judecata, ori ridicata pe soclu pentru ca tu ai astfel de vise, iar altii nu. Parerea mea pentru primul vis: nu sunt un expert, dar asta miroase urat de departe si nu trebuie sa-i dai atentie. Totusi poate exista si un bine in toata treaba asta: trezeste-te din... visare si nu te mai lasa subjugata de cercetarea viselor (sau a oricaror semne). Cineva spunea ca visele de la Dumnezeu trebuie sa se repete de trei ori. Totusi, noi aici nu vorbim din pareri ci din concluziile pe care le-am tras de-a lungul vietii. Tu trebuie sa intelegi ca Dumnezeu nu-ti trimite in vis "filme de groaza". Cand Dumnezeu vrea sa-ti spuna ceva, stie cum sa faca sa nu te sperie si sa intelegi exact ce trebuie! Roaga-te, si-atat. Roaga-te asa cum stii tu, fiindca inteleg ca esti o fire sensibila si poti fi constienta de toate slabiciunile tale. Priveste-te critic, din toate punctele de vedere, inclusiv excesul de a crede mai mult in vise decat in puterea lui Dumnezeu si lasa-te in voia Lui. Oricum n-ai nimic de pierdut, dar cu siguranta ai avea mult de castigat! Dumnezeu sa-ti dea linistea si pacea de care ai nevoie si sa te fereasca de viclenia celui rau! |
|
|||
|
|||
![]()
OmuBun
"Nu sunt de acord nici cu cei care sunt total impotriva concluziilor dupa urma anumitor vise. Fiecare om e unicat si in raport cu propria constiinta, poate primi din cand in cand anumite mesaje, fie ca il privesc personal, fie pe o persoana din anturaj. Aceste lucruri se intampla pur si simplu si nu trebuiesc explicate sau trambitate. Nu-i treaba nimanui daca eu cred intr-un vis, sau nu vreau sa cred in altul. Pentru anumite vise NU AM DREPTUL sa fiu sceptic, mai ales ca se intampla extrem de rar. Dar le memorez si le inchid in camaruta sufletului, iar cand niste lucruri se intampla, automat asociez cu ceea ce am visat." Asa este omule bun...Ai dreptate, cum la fel ai si cand scrii ca trebuie sa fim discreti(aici am o bilutza neagra, pt eu am povestit 2 vise, ca sa explic dc vin sigur de la Domnul).... ![]() |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Vreau sa stiu in functie de ce anume, unele persoane se considera capabile sa faca repartizarea dintre visuri de la Dumnezeu si cele de la vrajmas.
In credinta ortodoxa exista o delimitare precisa, de cate ori trebuie sa se repete un vis, in urma caruia sa faci rugaciuni si apoi sa-l cataloghezi ca "de la Dumnezeu" Pentru cei care au aceste visuri: - de cate ori s-au repetat? - dupa 40 de zile de post si rugaciune, tot s-a repetat? Cel mai concret exemplu, este acel om care in fiecare seara visa un calugar cu spatele. Dupa ce s-a spovedit si a tinut post si s-a rugat pentru ca Dumnezeu sa indeparteze de la el visul, acesta nu a disparut. Mergand din nou la duhovnic i-a zis ca nu a avut nici un efect postul si rugaciunea, visul apare mereu. Atunci parintele i-a zis ceva de genul "fiule trebuie sa te calugaresti, atunci nu vei mai visa". Dupa ce s-a dus la manastire exact asa s-a intamplat... era un vis de la Dumnezeu. Deci faceti o comparatie... vi se pare ca exista asemanari? Mi se pare ca dati prea repede cate un verdict. Eu am avut un vis, pe care il tin minte, i l-am povestit unui calugar... m-a ascultat si a zis simplu: "ala era diavolul!". Am inghitit in sec...
|
|||
|
|||
![]()
Cand spun cuiva: "Eu am avut un vis!" sunt de doua ori in pericol. In primul rand fiindca pot fi subiectiv, iar in al doilea exista foarte multe sanse sa ma mandresc sau sa las impresia ca ma mandresc.
Cand vorbim despre vise, suntem ca pe un teren minat, asa ca mai bine sa nu vorbim. Singurul lucru bun pe care ar trebui sa-l facem ar fi - daca ni se pare ca ar avea o anumita semnificatie - sa retinem visul, sa ne rugam neincetat si sa-L lasam pe Dumnezeu sa decida adeverirea sau neadeverirea lui. Cand auzim la altcineva ca a avut un vis, mereu suntem tentati sa judecam: "Ia uite-l, frate, si pe asta! Se crede sfant, sa-i dea Dumnezeu vise premonitorii!" Si iata ca dintr-o data doua persoane pacatuiesc: daca cineva merita sau nu sa primeasca "semn" de la Dumnezeu, nu putem sti si nu putem judeca. Fiecare om, oricat de pacatos, tot mai are in viata vise de la Dumnezeu, iar daca nu le-ar avea ar fi orice altceva numai om nu! Ca sa vorbim despre vise si semnificatia lor, despre simboluri si semne, despre culori si momente din zi sau noapte, luna plina sau noua, Boboteaza sau echinox de primavara si cate si cate si cate alte miii de variante care pentru fiecare om in parte pot insemna altceva, este ca si cum te-ai substitui lui Dumnezeu. Exista in principiu anumite reguli si randuieli de care trebuie sa tinem seama. Visul cu calugarul este doar o mica parte dintr-o infinitate la care Dumnezeu a binevoit sa apeleze. Oricum, noi nu stim nimic din tainele lui Dumnezeu. Visul e tot un fel de moarte. Iar despre moarte cine indrazneste sa vorbeasca? Eu unul n-as indrazni sa-i vorbesc unui preot despre visele mele; daca e induhovnicit, stie oricum, iar daca nu e, nu are nici un sens sa-i spun decat daca se repeta in permanenta, iar eu nu reusesc sa ma dumiresc. Dar... se intampla rar sa fie un vis de la Dumnezeu, iar cel ce viseaza sa nu inteleaga ce are de facut. Dumnezeu nu vine (mai ales la noi, mirenii) sa ne laude si sa ne pupe pe frunte, ci trimite anumite mesaje din care noi trebuie sa intelegem si sa ne indreptam. Daca le ignoram, spunand ca vin de la diavol, cred ca e tot o problema de mandrie! Parerea mea! |
|
||||
|
||||
![]()
Lasa ca a venit si la mine diavolu de atatea ori. Doar ca nu a venit "mascat",ci in "hainele" lui! Deci cum sa credem noi ca suntem vrednici sa ni se arate Dumnezeu? De-asta ma doare naivitatea unora de aici.
|
|