Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Vrajitoria

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.03.2011, 15:08:39
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Vreau sa stiu in functie de ce anume, unele persoane se considera capabile sa faca repartizarea dintre visuri de la Dumnezeu si cele de la vrajmas.
In credinta ortodoxa exista o delimitare precisa, de cate ori trebuie sa se repete un vis, in urma caruia sa faci rugaciuni si apoi sa-l cataloghezi ca "de la Dumnezeu"
Pentru cei care au aceste visuri:
- de cate ori s-au repetat?
- dupa 40 de zile de post si rugaciune, tot s-a repetat?
Cel mai concret exemplu, este acel om care in fiecare seara visa un calugar cu spatele. Dupa ce s-a spovedit si a tinut post si s-a rugat pentru ca Dumnezeu sa indeparteze de la el visul, acesta nu a disparut. Mergand din nou la duhovnic i-a zis ca nu a avut nici un efect postul si rugaciunea, visul apare mereu. Atunci parintele i-a zis ceva de genul "fiule trebuie sa te calugaresti, atunci nu vei mai visa". Dupa ce s-a dus la manastire exact asa s-a intamplat... era un vis de la Dumnezeu.
Deci faceti o comparatie... vi se pare ca exista asemanari? Mi se pare ca dati prea repede cate un verdict.
Eu am avut un vis, pe care il tin minte, i l-am povestit unui calugar... m-a ascultat si a zis simplu: "ala era diavolul!". Am inghitit in sec...

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
VISE carmenutza05 Generalitati 32 01.06.2011 00:26:13
vise mita100 Generalitati 5 23.11.2009 18:02:49
vise silana Generalitati 9 04.08.2008 21:26:37