![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Vreau sa stiu in functie de ce anume, unele persoane se considera capabile sa faca repartizarea dintre visuri de la Dumnezeu si cele de la vrajmas.
In credinta ortodoxa exista o delimitare precisa, de cate ori trebuie sa se repete un vis, in urma caruia sa faci rugaciuni si apoi sa-l cataloghezi ca "de la Dumnezeu" Pentru cei care au aceste visuri: - de cate ori s-au repetat? - dupa 40 de zile de post si rugaciune, tot s-a repetat? Cel mai concret exemplu, este acel om care in fiecare seara visa un calugar cu spatele. Dupa ce s-a spovedit si a tinut post si s-a rugat pentru ca Dumnezeu sa indeparteze de la el visul, acesta nu a disparut. Mergand din nou la duhovnic i-a zis ca nu a avut nici un efect postul si rugaciunea, visul apare mereu. Atunci parintele i-a zis ceva de genul "fiule trebuie sa te calugaresti, atunci nu vei mai visa". Dupa ce s-a dus la manastire exact asa s-a intamplat... era un vis de la Dumnezeu. Deci faceti o comparatie... vi se pare ca exista asemanari? Mi se pare ca dati prea repede cate un verdict. Eu am avut un vis, pe care il tin minte, i l-am povestit unui calugar... m-a ascultat si a zis simplu: "ala era diavolul!". Am inghitit in sec...