![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Last edited by tricesimusquintus; 04.09.2010 at 01:39:38. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Filozofii crestini, parintii nostrii nevoitori folosesc Scriptura in mod corect si ne ajuta pe noi sa nu o intelegem gresit. De ce as asculta pe Samson, un novice in intelegerea Scripturii, cand spune ce spune, si nu as asculta pe Sfintii Parintii si pe Parinti nostri calugari, care s-au indeletnicit cu intelegerea Scripturii 90 - 100 ani pana au inchis ochii. Vrei sa spui , ca , ai stat pustnic in varf de munte singur singurel si te-ai indeletnicit cu rugaciunea intru Domnul pentru a-ti da tie intelegerea Scripturii asa cum au facut-o multi dintre Sfintii nostri? Nu ai avut influiente de nici unde? Vezi tu, ca sfintii nostrii, multi nestiuti, nu ieseau nici macar o secunda sa dea ochi cu lumea pentru a nu fi smintiti. Au tu nu scrii aici tocmai pentru a lamuri lumea ca tu ai dreptate? Sau atunci pentru ce o faci? Pai nu te pot pune nicicum alaturi de ei, ca sa te ascult. Du-te in pustie singur, dezbracat si descult, hraneste-te ca pasarile cu ajutorul lui Dumnezeu (asa cum au facut-o multi dintre sfintii nostri) si cand ai vreo 80 sau 90 ani vino si spune-ne cum ai inteles Scriptura. Si atunci te ascult. Sa imi raspunzi , in mod direct, ce nu e adevarat in cuvintele spuse de Avva Antonie: ``A spus Avva Antonie: sunt unii care își chinuie trupurile cu nevoința, dar din lipsa duhului deosebirii6(diakrisis, discernământ.) s-au îndepărtat de Dumnezeu.`` Au nu sunt astea cuvinte pline de intelepciune? Nu suntem noi ca si copiii care invata acum abecedarul credintei? Tu cand ai fost copil nu ai invatat nimic de la tatal tau? Sau ai invatat dar acum nu il mai recunosti? daca e asa atunci cine esti tu de fapt? Spunea un avva ca acolo unde te rogi nu trebuie sa fie copac ca adie vantul, si clatina crengile iar zgomotul lor te tulbura de la rugaciunea adanca si pasarelele ciripesc , si canta frumos, si tu atunci asculti glasul lor si nu pe cel al Domnului. Oare nici asta nu e intelept? |
|
||||
|
||||
![]()
Am si eu o nedumerire. Voi, protestantii, credeti sa nu in succesiunea apostolica? Daca da, cine v-a transmis-o voua? Luther? Daca nu, cu ce putere botezati?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Succesiunea învățăturii apostolice ne-a transmis-o Scriptura prin Duhul Sfânt. În virtutea mandatului primit de la Hristos. Matei 28,19-20. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
despre sfânta euharistie http://www.crestinortodox.ro/forum/s...298#post285298 despre doctrinele "de origine apostolică" ale adventiștilor http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=136, așa-zisa "succesiune apostolică a neoprotestanților". Nu aveți nici o succesiune apostolică nici în ceea ce privește învățătura apostolilor, nici în ceea ce privește harul preoției sacramentale, a credinței și practicii sfintelor taine. Prin urmare, pretențiile pe care le ridicați sunt mai mult decât ridicole. |
|
||||
|
||||
![]()
Da, dar Iisus s-a adresat doar apostolilor si nu tuturor oamenilor. Daca e sa ne luam dupa interpretarea voastra, atunci toti oamenii si-ar putea insusi titlul de urmasi ai apostolilor si sa inceapa sa savarseasca Sfinte Taine.
"Iată Eu vă trimit pe voi ca pe niște oi în mijlocul lupilor; fiți dar înțelepți ca șerpii și nevinovați ca porumbeii." Last edited by Don_Juan; 04.09.2010 at 12:38:10. |
|
|||
|
|||
![]()
Serios? Dacă ar fi așa, ar fi însemnat ca creștinismul să moară odată cu moartea ultimului apostol.
|
|
||||
|
||||
![]()
Pai de asta credem noi intr-o succesiune apostolica. De ce nu a zis atunci Iisus tuturor celor care le predica sa faca aceste lucruri? Si de ce a preferat sa-si aleaga un numar restrans de ucenici, carora numai lor sa le talcuiasca pildele pe care le rostea multimilor?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Aici Don Juan se referea la faptul ca Iisus a spus doar apostolilor sa mearga si sa raspandeasca in lume credinta adevarata. El nu a spus tuturor oamenilor intalniti pe calea sa sa mearga toti sa raspandeasca cuvantul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă este așa precum spuneți dvs., după moartea apostolilor de ce au mai continuat creștinii să răspândească Evanghelia și să boteze? Dar vă rog, nu vă mai obosiți să-mi repetați povestea cu investirea preoților. Scriptura nu spune nimic despre asta. Ea vorbește doar despre rânduirea prezbiterilor în noile biserici locale înființate. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Arsenie Boca si Sfanta Taina a botezului | alynna | Biserica Ortodoxa Romana | 22 | 10.05.2013 08:28:51 |
Care este sensul Botezului Domnului? | Florin-Ionut | Botezul | 33 | 07.01.2013 15:38:30 |
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi | georgeval | Botezul | 22 | 21.02.2012 23:08:48 |
Taina Botezului în Filocalie | NECTARIE | Botezul | 6 | 23.11.2011 15:34:34 |
|