Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.06.2009, 23:13:04
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Oare calugaritele de ce nu si-au facut un loc asemanator cu Athos, unde sa nu intre picior de barbat?
Sunt curioasa chiar.
Reply With Quote
Vechi 23.06.2009, 23:18:33
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios Vezi mesajul
FII SIGURA DE ASTA!!! SE ROAGA!!! am fost nu o singura data... si m-am convins... am si lasat pomelnice si s-a simtit... si nu numai ca lasi pomelnic, NUMAI PT RUGACIUNILE CALUGARILOR MAI TINE DUMNEZEU LUMEA si a preotilor care SUNT SERIOSI si SUNT MAI INTAI CRESTINI ADEVARATI apoi PASTORI DE SUFLETE!!!
Geo, nu ti-ar strica un pic de blandete (chiar daca ai dreptate).
Iti doresc sa ajungi un preot adevarat.
Reply With Quote
Vechi 23.06.2009, 23:32:55
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Wink

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Oare calugaritele de ce nu si-au facut un loc asemanator cu Athos, unde sa nu intre picior de barbat?
Sunt curioasa chiar.
N-au cum pentru ca le trebuie preot! aici este catch-ul

Daca ar fi de capul lor nu s-ar mai numi calugarite ci amazoance :))
Reply With Quote
Vechi 24.06.2009, 00:47:26
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
Sunt curioasa chiar.
Se pare ca da, parca tot in Grecia, nu e asa la manastirea Ormilia? Dar cu exceptia preotului, evident...
Vechi 24.06.2009, 00:52:19
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Sunt curioasa chiar.
De ce esti asa indignata? Exista si lucruri pe care barbatii nu le fac: nu fac copii, nu-i alapteaza, nu-i poarta in brate cand sunt mici.. Eu sunt multumita cu "impartirea" asta.
Nu cred ca a creste copii este lucru putin. Si este f placut. Fiecare cu ce-i este dat.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2009, 07:17:23
bmd
Guest

Implicit

Mai Geo tu ai fost la vreo sfintire de biserica? Daca n-ai fost du-te, o sa intelegi ca Altarul nu-i sfintit singur ci impreuna cu biserica. NU-i mai sfint! Acum daca ajungi intr-o biserica care nu are Altar unde nu lasi sa intre femeile? Care-i distanta, diametru de Sf. Masa si de unde ai scos aceasta masura? Tu ca preot (daca vei ajunge vreodata) nu esti nici tu mai cu "mot" Sa nu intelegi de aici ca nu respect preotii dar esti un pastor cu cojoc in MIJLOCUL oilor din laptele carora traiesti. Esti nascut de o mireanca si cea mai mare sefa a ta este Maica DOMNULUI! Exista o traditie cum ca femeia sa nu intre in Altar, ca barbat nu ma deranjaza dar traditii exista multe si nu toate sint bune sau bazate pe ceva. In Grecia femeile nu intra acoperite in biserica!!! E traditie! Chiar daca Sf. Pavel zice altfel.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2009, 07:27:12
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
Mai Geo tu ai fost la vreo sfintire de biserica? Daca n-ai fost du-te, o sa intelegi ca Altarul nu-i sfintit singur ci impreuna cu biserica. NU-i mai sfint! Acum daca ajungi intr-o biserica care nu are Altar unde nu lasi sa intre femeile? Care-i distanta, diametru de Sf. Masa si de unde ai scos aceasta masura? Tu ca preot (daca vei ajunge vreodata) nu esti nici tu mai cu "mot" Sa nu intelegi de aici ca nu respect preotii dar esti un pastor cu cojoc in MIJLOCUL oilor din laptele carora traiesti. Esti nascut de o mireanca si cea mai mare sefa a ta este Maica DOMNULUI! Exista o traditie cum ca femeia sa nu intre in Altar, ca barbat nu ma deranjaza dar traditii exista multe si nu toate sint bune sau bazate pe ceva. In Grecia femeile nu intra acoperite in biserica!!! E traditie! Chiar daca Sf. Pavel zice altfel.
...fratia ta NU vrei sa intelegi nimic!!! nu de la mine, ci de la BISERICA, ca EU nu spun NIMIC de la MINE personal!!! Deci daca vrei sa intelegi BINE, BINE, nu vrei sa intelegi IAR BINE!!! Dar nu e in defavoarea mea!!! si nu ma tin cu mot ca am absolvit TEOLOGIA, dar daca nici de cineva care STUDIAZA asa ceva nu se asculta nu ca e mandru ci pt ca stie si spune si nu tine pt el, atunci ce sa ma zic??? asadar nu se mai asculta nici preotii... asa e si credinta noastra... credem fiecare ce vrem cum vrem si cand vrem NUMAI CE NE CONVINE... nu suntem de acord cu BISERICA nu suntem de acord cu Dumnezeu!!! AMIN!!!

VA ROG SA MA IERTATI PT TOATE!!!
Reply With Quote
Vechi 24.06.2009, 10:37:07
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios Vezi mesajul
...fratia ta NU vrei sa intelegi nimic!!! nu de la mine, ci de la BISERICA, ca EU nu spun NIMIC de la MINE personal!!! Deci daca vrei sa intelegi BINE, BINE, nu vrei sa intelegi IAR BINE!!! Dar nu e in defavoarea mea!!! si nu ma tin cu mot ca am absolvit TEOLOGIA, dar daca nici de cineva care STUDIAZA asa ceva nu se asculta nu ca e mandru ci pt ca stie si spune si nu tine pt el, atunci ce sa ma zic??? asadar nu se mai asculta nici preotii... asa e si credinta noastra... credem fiecare ce vrem cum vrem si cand vrem NUMAI CE NE CONVINE... nu suntem de acord cu BISERICA nu suntem de acord cu Dumnezeu!!! AMIN!!!

VA ROG SA MA IERTATI PT TOATE!!!
Ei bine, Geo, si eu aml studiat teologia si am invatat ce am scris mai sus in primul raspuns.
Deci, aceasta traditie formata in jurul altarului si toate aceste canoane sunt tardive, nu erau in primele secole. Nu zic sa le aruncam acuma, ca au un sens si ele, dar sa fim constienti, asa cum zice bmd, ca de fapt toata biserica este altarul. Aceasta despartire in altar si naos s-a facut mai tarziu, cand cum spunea Marius22 parca nu mai era disciplina arcana si putea participa oricine la slujba, chiar nebotezat.
Insa noi cei botezati si credinciosi, ar trebui sa stim ca altarul este toata biserica. Asa sa intram in ea, deci. Nu e vorba de lipsa de evlavie cand spunem ca spatiul de dupa iconostas (altarul actual) ar trebui sa poata fi mai accesibil si mai vizibil. Dimpotriva.
La sfintirea unei biserici se reactualizeaza ce se facea in primele secole. Poate ca sa nu uitam.
Nu e vorba de nici un feminism aici.
Daca vom face din acest spatiu un fel de noua sfanta a sfintelor si le vom interzice tuturor sa-l calce, asa cum spoui tu (si nu se practica in general, pentru ca intelepciunea Bisericii e mai mare), atunci ne departam de Hristos, si ne reapropiem de Dumnezeul Vechiului Testament.
Vechi 24.06.2009, 16:41:25
bmd
Guest

Implicit

Geo cel care nu intelege esti tu. Tu ai gasit un rind scris undeva si consideri ca asta te scuteste sa mai gindesti! Nu-i asa prietene, daca vrei sa devii preot TREBUIE sa gindesti ca altfel nu ajungi nicaieri.
Eu personal accept traditiile bisericii asa cum sint ele, pe fata mea am invatat-o sa nu intre in altar DAR daca asi vedea o femeie in altar lucrul asta nu m-ar smintii si nici n-asi cere resfintirea bisericii!
Dumnezeul nostru este cel de poalele caruia se atingeau vamesii, desfrinatele, leprosii....toata lumea. EL nu s-a ferit de oameni, ba dimpotriva cind apostolii au incercat sa-l mai scape de copiii care probabil atrasi de El il "sufocau" din toate partile a spus : "lasati copiii sa vina la mine!" DE el s-a atins chiar o femeie cu scurgere!
Desigur obiceiurile bisericii crestine au la baza pe cele ale Vechiului Testament, dar cind tinem mortis sa facem un templu din biserica uitam de Iisus.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2009, 16:58:54
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
Geo cel care nu intelege esti tu. Tu ai gasit un rind scris undeva si consideri ca asta te scuteste sa mai gindesti! Nu-i asa prietene, daca vrei sa devii preot TREBUIE sa gindesti ca altfel nu ajungi nicaieri.
Eu personal accept traditiile bisericii asa cum sint ele, pe fata mea am invatat-o sa nu intre in altar DAR daca asi vedea o femeie in altar lucrul asta nu m-ar smintii si nici n-asi cere resfintirea bisericii!
Dumnezeul nostru este cel de poalele caruia se atingeau vamesii, desfrinatele, leprosii....toata lumea. EL nu s-a ferit de oameni, ba dimpotriva cind apostolii au incercat sa-l mai scape de copiii care probabil atrasi de El il "sufocau" din toate partile a spus : "lasati copiii sa vina la mine!" DE el s-a atins chiar o femeie cu scurgere!
Desigur obiceiurile bisericii crestine au la baza pe cele ale Vechiului Testament, dar cind tinem mortis sa facem un templu din biserica uitam de Iisus.
Bine, Marius, dar care dintre preoti este precum Iisus Hristos, incat sa poata accepta intrarea femeilor in altar si altele asemanatoare, fara sa se sminteasca sa sa ne sminteasca?!? Am impresia ca atunci cand ne comparam cu Mantuitorul, uitam ca a fost nu numai Om, dar si Dumnezeu totodata; si oricate am face noi, tot nu vom fi dumnezeu, ca sa ne ridicam la nivelul lui Iisus Hristos.
Se stie, ca toate aceste innoiri, ca intrarea femeilor in altar, intrarea femeilor in Sfantul Munte si altele nu sunt aducatoare de bine, caci omul inca nu s-a induhovnicit destul pentru a nu mai face rau. Chiar dimpotriva, aceste schimbari ar face brese pentru patrunderea celui rau si viclean.
Dealtfel innoirile care se asteapta a se face in BO si chiar si cea Catolica ( si acolo sunt glasuri care cer innoiri) sunt de provenienta protestanta; ei au facut tot felul de schimbari si acum se vede unde au ajuns... la apostazie.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul care nu ajuta la nimic Delalucaci Postul 28 10.11.2014 08:56:28
OAIA RATACITA - Cum putem ajuta un om care si-a pierdut credinta? maria32 Generalitati 5 01.02.2013 11:31:53
un sectant care se rusineaza in fata preotul in legatura cu Taina Botezului vidoveczandrei Secte si culte 861 29.08.2011 19:03:25
Preotul care calca pe locurile bolnave cozia Preotul 29 28.10.2009 14:56:51
Daca puteti ajuta...un om care are nevoie de ajutor... pacatoasa Umanitare 0 13.10.2009 20:01:26