Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.12.2009, 03:13:47
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de valy72001 Vezi mesajul
Moise a dat Legea?
Gresit!

Cain a pacatuit atunci cand a ucis? Era vre-o lege care ii arata ca este pacat?

Facerea4:3. Dar dupa un timp, Cain a adus jertfa lui Dumnezeu din roadele pamantului.
4. Si a adus si Abel din cele intai-nascute ale oilor sale si din grasimea lor. Si a cautat Domnul spre Abel si spre darurile lui,
7. Cand faci bine, oare nu-n este fata senina? Iar de nu faci bine, pacatul bate la usa si cauta sa te tarasca, dar tu biruieste-l!”
8. Dupa aceea Cain a zis catre Abel, fratele sau: “Sa iesim la camp!” Iar cand erau ei in campie, Cain s-a aruncat asupra lui Abel, fratele sau, si l-a omorat.
9. Atunci a zis Domnul Dumnezeu catre Cain: “Unde este Abel, fratele tau?” Iar el a raspuns: “Nu stiu! Au doara eu sunt pazitorul fratelui meu?”
10. si a zis Domnul: “Ce ai facut? Glasul sangelui fratelui tau striga catre Mine din pamant.
11. Si acum esti blestemat de pamantul care si-a deschis gura sa, ca sa primeasca sangele fratelui tau din mana ta.

Rom 3:20. Pentru ca din faptele Legii nici un om nu se va indrepta inaintea Lui, caci prin Lege vine cunostinta pacatului.
Rom 5:13. Caci, pana la lege, pacatul era in lume, dar pacatul nu se socoteste cand nu este lege.Rom 7:8. Dar pacatul, luand pricina prin porunca, a lucrat in mine tot felul de pofte. Caci fara lege, pacatul era mort.

Moise a dat Legea? Pana la Moise n-a existat Legea?

1. Daca da, spune-mi pe ce baza a judecat Dumnezeu la potop sau in cazul Sodomei.
2. Cand Avraam minte pe Abimelec de ce Dumnezeu l-a considerat drept pe Abimelec si nu l-a lasat sa ”pacatuiasca”? (Fac. 20)
3. De ce Facerea este plina de jertfe daca nu exista Lege?
4. De ce nu s-a culcat Iosif cu stapana lui? (Fac 9: 39)

Cand ai gasit tu ca s-au dat aceste legi si cine le tinea?
Iarasi ignoranta crasa, tocmai din partea celor care zic ca au Biblia ca reper:

"14. Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceștia, neavând lege, își sunt loruși lege,
15. Ceea ce arată fapta legii scrisă în inimile lor, prin mărturia conștiinței lor și prin judecățile lor, care îi învinovățesc sau îi și apără, "

Romani, cap. 2
Vechi 24.12.2009, 11:50:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
"Pentru că Avraam, tatăl tău, a ascultat cuvântul Meu și a păzit poruncile Mele, povețele Mele, îndreptările Mele și legile Mele!" (Facerea 26,5)
Se poate vedea in Sf. Scriptura care au fost poruncile pe care le-a primit si le-a respectat Avraam:

1. Fac. 12:1
2. Fac. 17:10
3. Fac. 21:12
4. Fac. 22:2

Ceea ce nu este mentionat, nu se umple cu imaginatie adventista!
Vechi 24.12.2009, 14:30:56
hoinarul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

"14. Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceștia, neavând lege, își sunt loruși lege,
15. Ceea ce arată fapta legii scrisă în inimile lor, prin mărturia conștiinței lor și prin judecățile lor, care îi învinovățesc sau îi și apără, "

Romani, cap. 2
Aici se vorbeste despre existenta si cunoasterea legii lui Dumnezeu (ori prin auzire ori prin constiinta sadita de Dumnezeu).

Cain a cunoscut legea lui Dumnezeu (astfel nu ar fi fost pedepsit).

De ignoranta dau dovada cei care cred ca-si pot fi singuri lege, fara sa caute si asculte de ceea ce spune Dumnezeu. Se mint singuri cu ajutorul "constiintei" lor, hranite de cel rau.

Cercetati Cuvantul lui Dumnezeu si Legea Sa. Altfel, puteti avea surpriza neplacuta sa fiti judecati pentru ceea ce nu ati vrut sa cunoasteti. Nu mai cautati justificari (unele cu versete din Scriptura) prin care sa aratati inutilitatea cunoasterii si ascultarii de Legile lui Dumnezeu.
Vechi 24.12.2009, 14:39:29
hoinarul
Guest

Implicit

Citat:
Se poate vedea in Sf. Scriptura care au fost poruncile pe care le-a primit si le-a respectat Avraam:

In acel verset, la care ai raspuns, se vorbeste despre porunci, povete, indreptari si Legi date de Dumnezeu. Fiind vorba de patru categorii, toate la plural, ar trebui sa fie cel putin 8 la numar. Tu ai dat numai patru. Asa ca , mai sapa.

Sau, mai bine lasa. Cartea Facerii nu este o carte a poruncilor. Are o alta tema. Iar ingnorantii nu iau in seama acest lucru si cer sa le spuna aceasta carte, ceea ce vor ei. Vor ca poruncile, povetele, indreptarile si Legile lui Dumnezeu sa fie enumerate si explicate in aceasta carte a Bibliei. Dar,despre porunci si legi se vorbeste in cartile urmatoare.
Vechi 24.12.2009, 18:52:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de hoinarul Vezi mesajul
Aici se vorbeste despre existenta si cunoasterea legii lui Dumnezeu (ori prin auzire ori prin constiinta sadita de Dumnezeu).

Cain a cunoscut legea lui Dumnezeu (astfel nu ar fi fost pedepsit).

De ignoranta dau dovada cei care cred ca-si pot fi singuri lege, fara sa caute si asculte de ceea ce spune Dumnezeu. Se mint singuri cu ajutorul "constiintei" lor, hranite de cel rau.

Cercetati Cuvantul lui Dumnezeu si Legea Sa. Altfel, puteti avea surpriza neplacuta sa fiti judecati pentru ceea ce nu ati vrut sa cunoasteti. Nu mai cautati justificari (unele cu versete din Scriptura) prin care sa aratati inutilitatea cunoasterii si ascultarii de Legile lui Dumnezeu.
Chestia cu "inutilitatea" iti apartine si nu este ceea ce eu am sustinut, urmareste problema la care am raspus colegului dumitale adventist ca sa vezi ca la el (la tine?) este eroarea.

Ca sa fac un rezumat pe scurt, dumnealui sustinea ca Cain nu pute fi pedepsit decat daca cunostea Legea, o alta tentativa adventista de a interpreta Scriptura pentru a valida invatatura nebiblica a EGW cum ca Legea/Sabathul ar fi fost date inainte de iesirea din Egipt.

Dumneata ai scris "legea lui Dumnezeu", asta ce mai e, la ce te referi exact?

Ei bine, am aratat ca nu e nevoie sa credem in supozitiile respectivei doamne pentru ca Scriptura ne ofera un raspuns mult mai bun si anume constiinta era/este ghidul celor care nu au/aveau Legea. (cu "L" mare).

Last edited by AlinB; 24.12.2009 at 18:58:33.
Vechi 25.12.2009, 11:04:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de hoinarul Vezi mesajul
In acel verset, la care ai raspuns, se vorbeste despre porunci, povete, indreptari si Legi date de Dumnezeu. Fiind vorba de patru categorii, toate la plural, ar trebui sa fie cel putin 8 la numar.
Ce te face sa crezi ca cele 4 categorii sunt disjuncte?
Te invit sa arati (cu Biblia, desigur) care sunt difererentele intre cele 4.

Citat:
Tu ai dat numai patru. Asa ca , mai sapa.
Sa mai sap unde? In scrierile EGW care pentru tine au acelasi loc ca (daca nu chiar tin loc de) Scriptura?

Ai si tu Biblia, te invit sa arati exact unde este scris ceva in plus fata de ce am mentionat eu, ceva care sa sprijine presupunerile pe care le fac adventistii in aceasta directie.

Citat:
Sau, mai bine lasa.
Sa inteleg ca este o recunoastere anticipata a esecului?

Citat:
Cartea Facerii nu este o carte a poruncilor. Are o alta tema. Iar ingnorantii nu iau in seama acest lucru
"Ignorantii" de care vorbesti nu fac aceasta clasificare extra-Scripturistica pentru a pune in Scriptura ceea ce de fapt nu este acolo.
Daca respectul pentru Scriptura este "ignoranta", prefer ignoranta (asa cum e definita de tine).

Si nu uita ca poruncile care le-a primit Avram sunt tocmai in cartea Facerii.
Deci cum nu este o carte a poruncilor?

Citat:
si cer sa le spuna aceasta carte, ceea ce vor ei. Vor ca poruncile, povetele, indreptarile si Legile lui Dumnezeu sa fie enumerate si explicate in aceasta carte a Bibliei. Dar,despre porunci si legi se vorbeste in cartile urmatoare.
Deci sa inteleg ca logica ta e urmatoarea: Dumnezeu a dat Legea inca din timpul lui Avram dar asta nu se mentioneaza acolo, pentru ca nu se incadreaza in clasificarea adventista a cartilor Scripturii?

Atunci pe ce se cladeste aceasta afirmatie decat pe ignoranta in materie de Scriptura sau poate mai bine zis, fantezia dnei EGW care a tras linile pentru adventisti ce sa vada in Scriptura (chiar daca nu e acolo) si ce sa ignore (chiar daca este scris)?

Eu nu pot intelege cum de iei tu in serios o credinta cladita pe o teologie atat de hilara. Probabil ai motive personale pentru a te afla in mijlocul lor, respectul pentru Sf. Scriptura in nici un caz nu este printre ele.
Vechi 26.12.2009, 08:08:59
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Astea sunt aberații de-ale voastre. Cuvântul preot provine de la cuvântul prezbiter. Cuvântul "hiereus" se referea la preoția de până la Hristos, la preoția vechilor evrei.
Aberația este o abatere de la normal. Așa poate fi definită mutația semantică presbyteros-preot în raport cu terminologia biblică. Pentru ea (Biblie), hiereus a rămas în continuare "preot", fie că e preot iudeu, preot păgân, ori Preotul Hristos; iar presbyteros nu are nici o legătură cu preoția.
Vechi 26.12.2009, 08:59:51
Banned

Implicit

Citat:
Confuzia este exclusiv in capul tau, faptul ca a sfintit ziua respectiva nu inseamna restrictie de la lucru.
Și tu ar trebui să știi că "a sfinți" înseamnă a dedica, a pune deoparte. În cazul de față, ziua a șaptea a fost pusă deoparte de celelalte șase și dedicată exclusiv odihnei și părtășiei Dumnezeu-om.

Citat:
Restricti de altfel greu de cuantificat in ziua de azi la adventisti, parerile sunt impartite intre ce s-ar cuveni sa faci si ce nu in "ziua de odihna".
Sabatul nu este privit ca un moment "restrictiv", ci ca o ocazie de bucurie și părtășie cu Dumnezeu și cu frații. Cât privește principiul călăuzitor în ținerea sabatului este unitar la adventiști, nu există "păreri împărțite", fiecare știind ce are de făcut sau nu în ziua de odihnă.

Citat:
De exemplu, se sustine sa faci fapte bune, dar daca asta implica sa ajuti un vecin cu o treaba, fapta buna se exclude.
Principiul este același și în relație cu semenii, depinde despre ce "treabă" este vorba. Nu e totuna că-l ajuți într-o boală ori neputință acordându-i asistență, în stingerea incendiului, sau pur și simplu să-l ajuți să-și spele mașina, chiar dacă acest din urmă lucru implică mai puțină muncă fizică.

Citat:
Poti sa iei autobuzul, dar sa nu platesti biletul, si alte hilaritati.
Nu înțeleg ce insinuezi, că adventiștii circulă fraudulos pe mijloacele de transport în sabat?

Citat:
Ca sa nu mai vorbim de patroni adventisti care nu dau la servici sambata dar n-au nimic impotriva ca angajatii lor (ne-adventisti) sa faca bani pentru ei.
Această practică este condamnabilă și condamnată în Biserică, totuși în comunitatea mea nu am întâlnit asemenea stări de lucru, deși sunt destui patroni.

Citat:
Esti cam confuz pentru cineva care pretinde ca ar sti asa bine Biblia.

Pasajul nu este din "Facerea" ci din "Iesirea"
Îmi cer scuze, am greșit. Citatul e din Ieșirea. Nu mi-e la îndemână să zic Facerea și Ieșirea în loc de Geneza și Exodul cum e în toate versiunile (mai puțin cea ortodoxă).

Citat:
Aceeasi observatie ca mai sus. Nu era vorba de nici un Sabat, ci de poruncile date ceva mai devreme (acelasi capitol, cateva versete mai sus), pe care unii din evrei au incalcat-o, ceea ce a atras mustrarea si aducerea aminte din partea Domnului.
Observația ta nu este pertinentă, dacă citești pasajul respectiv, vei observa că chiar și la darea poruncii privitoare la strângerea manei, Legea exista:

"Domnul însă a zis către Moise: "Iată Eu le voi ploua pâine din cer. Să iasă dar poporul și să adune în fiecare zi cât trebuie pentru o zi, ca să-l încerc dacă va umbla sau nu după legea Mea." (Ieșirea 16,4)

Citat:
Deci pana la urma cine sunt cei confuzi?
Cei care se încurcă prin fel de fel de tertipuri, doar porunca divină să n-o împlinească.
Vechi 26.12.2009, 09:03:56
Banned

Implicit

Citat:

Romani, cap. 2
O fi ignoranță crasă în imaginația ta, însă ignorarea faptului că evreii nu erau păgâni, te-a condus la afișarea acelor versete precum tapetarea peretelui cu nuci.
Vechi 26.12.2009, 09:09:41
Banned

Implicit

Citat:

Se umple doar cu imaginație ortodoxă, nu? Aici nu vă mai convine să faceți uz de "Sfânta Tradiție", deși poruncile și legile lui Dumnezeu au fost transmise oral din tată în fiu, de la Adam până la Avraam...
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12