![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"14. Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceștia, neavând lege, își sunt loruși lege, 15. Ceea ce arată fapta legii scrisă în inimile lor, prin mărturia conștiinței lor și prin judecățile lor, care îi învinovățesc sau îi și apără, " Romani, cap. 2 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Fac. 12:1 2. Fac. 17:10 3. Fac. 21:12 4. Fac. 22:2 Ceea ce nu este mentionat, nu se umple cu imaginatie adventista! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cain a cunoscut legea lui Dumnezeu (astfel nu ar fi fost pedepsit). De ignoranta dau dovada cei care cred ca-si pot fi singuri lege, fara sa caute si asculte de ceea ce spune Dumnezeu. Se mint singuri cu ajutorul "constiintei" lor, hranite de cel rau. Cercetati Cuvantul lui Dumnezeu si Legea Sa. Altfel, puteti avea surpriza neplacuta sa fiti judecati pentru ceea ce nu ati vrut sa cunoasteti. Nu mai cautati justificari (unele cu versete din Scriptura) prin care sa aratati inutilitatea cunoasterii si ascultarii de Legile lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau, mai bine lasa. Cartea Facerii nu este o carte a poruncilor. Are o alta tema. Iar ingnorantii nu iau in seama acest lucru si cer sa le spuna aceasta carte, ceea ce vor ei. Vor ca poruncile, povetele, indreptarile si Legile lui Dumnezeu sa fie enumerate si explicate in aceasta carte a Bibliei. Dar,despre porunci si legi se vorbeste in cartile urmatoare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca sa fac un rezumat pe scurt, dumnealui sustinea ca Cain nu pute fi pedepsit decat daca cunostea Legea, o alta tentativa adventista de a interpreta Scriptura pentru a valida invatatura nebiblica a EGW cum ca Legea/Sabathul ar fi fost date inainte de iesirea din Egipt. Dumneata ai scris "legea lui Dumnezeu", asta ce mai e, la ce te referi exact? Ei bine, am aratat ca nu e nevoie sa credem in supozitiile respectivei doamne pentru ca Scriptura ne ofera un raspuns mult mai bun si anume constiinta era/este ghidul celor care nu au/aveau Legea. (cu "L" mare). Last edited by AlinB; 24.12.2009 at 18:58:33. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Te invit sa arati (cu Biblia, desigur) care sunt difererentele intre cele 4. Citat:
Ai si tu Biblia, te invit sa arati exact unde este scris ceva in plus fata de ce am mentionat eu, ceva care sa sprijine presupunerile pe care le fac adventistii in aceasta directie. Citat:
Citat:
Daca respectul pentru Scriptura este "ignoranta", prefer ignoranta (asa cum e definita de tine). Si nu uita ca poruncile care le-a primit Avram sunt tocmai in cartea Facerii. Deci cum nu este o carte a poruncilor? Citat:
Atunci pe ce se cladeste aceasta afirmatie decat pe ignoranta in materie de Scriptura sau poate mai bine zis, fantezia dnei EGW care a tras linile pentru adventisti ce sa vada in Scriptura (chiar daca nu e acolo) si ce sa ignore (chiar daca este scris)? Eu nu pot intelege cum de iei tu in serios o credinta cladita pe o teologie atat de hilara. Probabil ai motive personale pentru a te afla in mijlocul lor, respectul pentru Sf. Scriptura in nici un caz nu este printre ele. |
|
|||
|
|||
![]()
Aberația este o abatere de la normal. Așa poate fi definită mutația semantică presbyteros-preot în raport cu terminologia biblică. Pentru ea (Biblie), hiereus a rămas în continuare "preot", fie că e preot iudeu, preot păgân, ori Preotul Hristos; iar presbyteros nu are nici o legătură cu preoția.
|
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
"Domnul însă a zis către Moise: "Iată Eu le voi ploua pâine din cer. Să iasă dar poporul și să adune în fiecare zi cât trebuie pentru o zi, ca să-l încerc dacă va umbla sau nu după legea Mea." (Ieșirea 16,4) Cei care se încurcă prin fel de fel de tertipuri, doar porunca divină să n-o împlinească. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre ziua de sabat a adventistilor | Iustin32 | Secte si culte | 747 | 04.06.2009 15:32:12 |
|