Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.08.2025, 17:26:46
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Iorest, având în vedere că de multe ori îmi răstălmăcești vorbele, voi înceta să mai discut cu tine chestiuni politice. Eu nu am pus în cârca lui Simion ceea ce a făcut partea adversă, oricare ar fi fost ea. Nu stau pe tik-tok, dar nu neg că vor fi fost jigniri ori manipulări și de partea cealaltă. Într-adevăr, toți cei care vor să câștige alegeri sunt conștienți că au nevoie de emoțiile oamenilor, pentru că mulți n-ar ieși din case altfel.

Dacă atât unii, cât și ceilalți se dedau la jocuri murdare, treaba noastră ar fi să ne păstrăm ochiul curat și să încercăm să discernem, preferându-i pe cei care nu fac asta. Cum am mai spus: să ne uităm la fapte, iar informațiilor să le cercetăm veridicitatea.
Nu am răstălmăcit, mi se pare totuși bine că și tu recunoști că au fost șuvoaie de mizerii dinspre USR.
De altfel USR are păcatul elitismului fals, și al calapodului de pe care singuri se poziționează votanții lui și al desconsiderării celorlalți de sub, precariatul.

Eu nu m-aș putea identifica cu Nicușor Dan deși am zis atunci sub impuls că e mai bun decât Crin Antonescu, fiindcă N.D. a întârziat multe intervenții utile, inclusiv eliminarea de arbori uscați, a taxat suplimentar sectoarele fără să investească în infrastructură de parcare, unde terenul nu e al primăriilor de sector nu s-a sinchisit să facă proiecte din bugetul PMB de regenerare urbană.
A întârziat mult autorizația la spital și multe altele, e ceva între indolență, vorbe răsunătoare și preluat tot ce e pe afară, orașe de 15 minute, șamd.

Omul ăsta e birocratul care-ți face viața grea prin poveri fiscale, iar celălalt Bolojan a făcut de ochii lumii unele lucruri, dar și el s-a răzbunat pe bugetarii neînregimentați politic la PNL.

Last edited by Iorest; 10.08.2025 at 17:28:57.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2025, 17:54:22
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

De s-ar cheltui atata energie si convingere in chestiuni care tin de viata Bisericii , nu ar mai fi nici nevoie de contraziceri , caci acolo cred ca suntem de acord toti, nici suparari, si froumul asta ar interesa cu adevarat pe cei care intamplator il mai citesc.
Oricum politica are un rol nemeritat de mare in media , indiferent de ce parte ar fi ea, si ea este buna doar la pachet cu o viziune crestina asupra lumii .,care sa dea poza de ansamblu
Altfel devine doar motiv de dezbinare ,fara un astfel de background, tocmai acum cand avem mai multa nevoie sa fim uniti in fata asaltului desertaciunii.
Nu zic sa nu facem politica, dar sa fie ca un gentleman agreement : la un subiect de politica sa postezi si 2 subiecte de interes duhovnicesc :)
Suntem intoxicati de politica, asa ca macar sa mai lasam putin usita deschisa catre ce poate infrumuseta viata noastra cu adevarat
Reply With Quote
Vechi 10.08.2025, 18:40:04
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Păi cine te-a pus să ne dai apă la moară deschizând încă un topic politic? Ce-i drept, astea sunt la fel de lipicioase ca hârtia de prins muște, spre deosebire de cele duhovnicești :)

P.S. O chestiune tehnică în privința postărilor tale, de altfel interesante: Dacă poți, încearcă să desparți cu un rând liber paragrafele, să fie mai ușor de parcurs.
Vechi 10.08.2025, 18:54:19
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Păi cine te-a pus să ne dai apă la moară deschizând încă un topic politic? Ce-i drept, astea sunt la fel de lipicioase ca hârtia de prins muște, spre deosebire de cele duhovnicești :)

P.S. O chestiune tehnică în privința postărilor tale, de altfel interesante: Dacă poți, încearcă să desparți cu un rând liber paragrafele, să fie mai ușor de parcurs.
:)) Nu te ai prins de ce ?

Pentru ca politica pe paine poate insemna ca in expresia populara ceva care faci cu pasiune,
dar poate avea si un inteles duhonvnicesc , politica ca si orice alta activitate umana , sa fie facuta pe Painea vietii , adica pe linia de convietuire lasata noua de Hristos.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2025, 22:18:57
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Eu nu cred că există cineva obsedat de politică în sensul că nu poate fără ea, dimpotrivă te influențează prin faptul că
- oamenii politici îți bagă mâna în buzunar,
- îți periclitează proprietatea privată prin taxe, dreptul la asociere și practică religioasă în plandemie,
- îți bagă pe gât niște seruri genice experimentale,
- îți strecoară teroare și frică prin revoluția în direct - plandemia în direct când ți se zice că apa e otrăvită, când vine protv și filmează în secția de terapie intensivă ca să te sperie să te vaccinezi, deși filmatul e interzis în spital
- faptul că politica se strecoară și în spital, și în justiție și în învățământ mai ales ideologizarea cu lgbt, secularism, sincretism religios, ateism, capitalism sălbatic - în care să evaluezi oamenii doar în funcție de crieriul numit ban.

Deci cumva politica te lovește din toate părțile, dacă nu o aduci sub control cetățenesc și delimitezi clar unde nu are ce căuta statul, care caută să acapareze cât mai mult marja de acțiune și gândire a individului.
Vechi 10.08.2025, 23:48:10
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Eu nu cred că există cineva obsedat de politică în sensul că nu poate fără ea, dimpotrivă te influențează prin faptul că
- oamenii politici îți bagă mâna în buzunar,
- îți periclitează proprietatea privată prin taxe, dreptul la asociere și practică religioasă în plandemie,
- îți bagă pe gât niște seruri genice experimentale,
- îți strecoară teroare și frică prin revoluția în direct - plandemia în direct când ți se zice că apa e otrăvită, când vine protv și filmează în secția de terapie intensivă ca să te sperie să te vaccinezi, deși filmatul e interzis în spital
- faptul că politica se strecoară și în spital, și în justiție și în învățământ mai ales ideologizarea cu lgbt, secularism, sincretism religios, ateism, capitalism sălbatic - în care să evaluezi oamenii doar în funcție de crieriul numit ban.

Deci cumva politica te lovește din toate părțile, dacă nu o aduci sub control cetățenesc și delimitezi clar unde nu are ce căuta statul, care caută să acapareze cât mai mult marja de acțiune și gândire a individului.
Aici esti corect!
Daca tu nu te ocupi de politica, politica se va ocupa de tine
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare