Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Resurse ortodoxe on-line
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2010, 00:30:03
adelin's Avatar
adelin adelin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Iconomia :))
Adica, calcam o data in balta, e iconomie, sa nu fie de doua ori ca e blasfemie :))
Mateu a refuzat pe un oarecare ieromonah Glicherie ce se cerea episcop pentru Romania, prin 35, 36, cam asa ceva, parca. Aceasta se dovedeste printr-o cerere facuta atunci si dusa la Arhiepiscopul Matei, si care s-a conservat pana in prezent in arhivele Arhiepiscopiei. Ei, acum, neaga total harul celor din actuala BOSVR, pentru ca au primit hirotonia de pe stil nou.

O precizare: Chirisostomos de Florina, Chrisostomos de Zakinton si Gherman de Dimetriade, NU AU FOST NICIUNUL Arhiepiscop, cum ne invata o eclesiologie desprinsa din cea a kiprianismului grecesc. Ei au fost simpli Episcopi. Dupa aceea, S-a separat de cei doi Chrisostomos de Florina, iar pentru ca el a ramas singur, nu a mai putut hirotoni episcopi. Astfel, abia in 19 55 vin in Grecia doi episcopi trimisi de Sf. Filaret si Ioan Maximovici, care hirotonesc un episcop in Grecia, apoi altul urmatorul an, si cu care ei hirotonesc in total un sobor de 6 episcopi, punand bazele Sinodului ROCOR in GOC.
Deci, grecii nu au voit sa faca nicio intelegere cu romanii, probabil pentru ca li s-a parot o fuga dupa arhierie "domnule, fa-ma episcop pe mine..." Evident ca grecii sunt (erau...) foarte duri si sceptici in privinta hirotoniei; de aceea nu au dorit sa se implice. Chiar Sf. Ioan Maximovici avea un episcop in Romania. Nu mai tin minte cum se numea. Prin 50' parca.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 00:32:52
adelin's Avatar
adelin adelin is offline
Senior Member

Implicit

In general, fara a vedea lucrurile despre care am vorbit, si poate ca Danion voieste sa le faca, dar ii este oarecum teama ca lumea sa nu se sperie daca ar parasi BOR, il apreciet. Daca el are puterea de a birui totul, de a nu se compromite, sau daca are ceva de compromis sa-l ajute Dumnezeu sa iasa curat, si apoi, marturiseste deplin canonicitatea, nu numai pe buze, ci si in fapt, in suflet, in inima.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 12:14:23
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Respectivul din ce biserica face parte pana la urma?
Este una in comuniune cu BOR?
Vezi ca la intrebarile asta n-ai raspuns.
La cat esti de cunosator nar trebui sa-ti fie asa greu, nu?
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 13:02:34
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Mai lasati calendarul asta, mai aveti nu stiu cate topicuri in care discutati aceleasi si aceleasi lucruri.

Am citit si eu, acum cativa ani, prima carte a lui Danion Vasile, cea cu jurnalul de convertire. Imi aduc aminte ca mi s-a parut foarte SF. N-am simtit nici un fel de inspiratie, poate fiindca probabil ca nu mi se adreseaza, nu am trecut prin asa experiente, nu stiu pe nimeni care sa fi trecut. M-am uitat si pe celelalte carti. Spune si lucruri bune, si unele care o iau total razna.
Sincer, imi displace in general, in special cand il vad la televizor pe tema cipurilor, pecetluirii, si alde astea care vad ca il pasioneaza in ultima vreme.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 14:11:10
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Vedeti aci un articol despre Sfantul Iosif Isihastul,Sfant canonizat si referitor la existenta harului la Bisericile ortodoxe canonice si la ramura mateita a bisericilor pe stil vechi si la cea florinita care insa au primit hirotonii valide din BO Greaca.
http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...si-calendarul/
"Se făcea că mă aflam pe o fâșie a Sfântului Munte intrată în mare si care era amenințată să fie scufundată de valuri. Mă întrebam cum de am ajuns în acel loc atât de primejdios și cugetam înfricoșat că de vreme ce acea fâșie se desprinsese de Munte și se clătina de valuri, peste puțin avea să se scufunde, iar eu să mă înec, deoarece valurile înce*puseră deja să acopere stânca. Lângă mine însă vedeam Muntele uriaș, Athonul, ce spărgea orice val al mării. Atunci cugetam în sinea mea ca de îndată ce se va apro*pia stânca de Munte, să sar pe acesta, după care nu aveam de ce să mă mai tem. Și ast*fel, cu primul prilej ce s-a ivit, am sărit pe pământul tare al Muntelui. Și într-adevăr, peste puțin stânca cea mică a fost înghițită de mare, iar eu am spus ușurat: «Slavă Ție, Dumnezeule!». Și îndată m-am trezit."
Vedeti Sfintele Biserici ortodoxe canonice sunt acel munte din vedenia acelui Sfant.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 14:23:57
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Citat:
Iconomia :))
Adica, calcam o data in balta, e iconomie, sa nu fie de doua ori ca e blasfemie :))
Crede ce vrei...
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 14:57:38
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de adelin Vezi mesajul
Mateu a refuzat pe un oarecare ieromonah Glicherie ce se cerea episcop pentru Romania, prin 35, 36, cam asa ceva, parca. Aceasta se dovedeste printr-o cerere facuta atunci si dusa la Arhiepiscopul Matei, si care s-a conservat pana in prezent in arhivele Arhiepiscopiei. Ei, acum, neaga total harul celor din actuala BOSVR, pentru ca au primit hirotonia de pe stil nou.
Eu stiu alta versiune. In '36, BOSV nu a primit succesiunea apostolica din cauza expulzarii Parintelui Glicherie din Grecia!

http://churchgoc.blogspot.com/feeds/posts/default

Ai dovezi la ce afirmi tu acolo? Multumesc!

Citat:
În prealabil postat de adelin Vezi mesajul
O precizare: Chirisostomos de Florina, Chrisostomos de Zakinton si Gherman de Dimetriade, NU AU FOST NICIUNUL Arhiepiscop, cum ne invata o eclesiologie desprinsa din cea a kiprianismului grecesc. Ei au fost simpli Episcopi. Dupa aceea, S-a separat de cei doi Chrisostomos de Florina, iar pentru ca el a ramas singur, nu a mai putut hirotoni episcopi. Astfel, abia in 19 55 vin in Grecia doi episcopi trimisi de Sf. Filaret si Ioan Maximovici, care hirotonesc un episcop in Grecia, apoi altul urmatorul an, si cu care ei hirotonesc in total un sobor de 6 episcopi, punand bazele Sinodului ROCOR in GOC.
Deci, grecii nu au voit sa faca nicio intelegere cu romanii, probabil pentru ca li s-a parot o fuga dupa arhierie "domnule, fa-ma episcop pe mine..." Evident ca grecii sunt (erau...) foarte duri si sceptici in privinta hirotoniei; de aceea nu au dorit sa se implice. Chiar Sf. Ioan Maximovici avea un episcop in Romania. Nu mai tin minte cum se numea. Prin 50' parca.
Multe greseli printre randurile de mai sus!

This situation was partially remedied in 1960 and 1962, when several hierarchs were consecrated by bishops of the Russian Church Abroad. It was altogether resolved in 1969, when these private consecrations were officially recognized by the Russian Synod and full communion was established between the Greek Old Calendar Church and the Russian Church Abroad under Metropolitan Philaret.

http://www.thegreekorthodoxchurch.co...doxy&Itemid=65

Ce afirmi tu acolo despre greci e doar parerea ta personala. Daca ai ceva documente sau declaratii ti-as fii recunoscator! Si mai ales uiti ca in anii '80 romanii au intrat in comuniune cu "grecii"!

Vorbesti despre o "eclesiologie desprinsa din kiprianismul grecesc"! Eu nu am auzit asa ceva pana acum. Despre ce vorbesti? Fii mai specific!

Afirmi: "Dupa aceea, S-a separat de cei doi Chrisostomos de Florina, iar pentru ca el a ramas singur, nu a mai putut hirotoni episcopi."

Gresit! Citeste aici:

However, it was not until 1954 that the violent measures finally came to an end and the Churches could be safely re-opened. By that time, sadly, two Bishops, Polykarpos and Christophoros, probably in despair of any progress, had returned to the ranks of the State Church, again accepted as Bishops (which argues against the lie, often repeated by New Calendarist polemicists, that there is some suspicion about the validity of the Consecrations carried out by Metropolitan Chrysostomos and the original Synod of Old Calendarist Greek Bishops). Thus Metropolitan Chrysostomos was again left alone at the head of the movement, and was unable to Consecrate a successor, for lack of another Bishop, before his death.

http://traditiaortodoxa.wordpress.co...brief-history/

Hristosom de Florina, inainte sa moara a zis turmei sale sa mearga sub omoforul mateitilor!

Despre ce "episcop" a Sfantului Ioan Maximovic vorbesti? Cred ca te referi la Episcopul Victor Leu!

Citeste aici: http://www.crestinortodox.ro/diverse...p-rapit-de-kgb

Mi se pare mie sau vrei sa dezinformezi?

Last edited by Antoni0; 19.01.2010 at 15:16:14.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 15:28:35
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Mai lasati calendarul asta, mai aveti nu stiu cate topicuri in care discutati aceleasi si aceleasi lucruri.

Am citit si eu, acum cativa ani, prima carte a lui Danion Vasile, cea cu jurnalul de convertire. Imi aduc aminte ca mi s-a parut foarte SF. N-am simtit nici un fel de inspiratie, poate fiindca probabil ca nu mi se adreseaza, nu am trecut prin asa experiente, nu stiu pe nimeni care sa fi trecut. M-am uitat si pe celelalte carti. Spune si lucruri bune, si unele care o iau total razna.
Sincer, imi displace in general, in special cand il vad la televizor pe tema cipurilor, pecetluirii, si alde astea care vad ca il pasioneaza in ultima vreme.
Lasati calendarul, lasati canoanele, lasati Sfanta Predanie, lasati scrierile Sfintilor Parinti despre eretici vazand ca "traim alte timpuri", lasati problema cipurilor, s.a.m.d.

Sa ne unim in rugaciunea ecumenica cu ereticii! Sa aratam "iubire si pace"!
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 15:55:48
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul

Sa ne unim in rugaciunea ecumenica cu ereticii! Sa aratam "iubire si pace"!
Nu, eu zic mai bine. Sa le dam in cap. Uite eu acum daca ies din casa cred ca, si sunt sigura de fapt, nici un om pe care il intalnesc nu este ortodox. Eu cred ca daca facem asa o sa castigam multe suflete pentru Hristos. Ce zici, te prinzi?

Antonio, ai 18 ani. Cand ai avut timp sa le inveti pe toate?

Si stii ce-i mai trist? Ca te dai bucovinean. Bucovina este un loc in care, pe de o parte ortodoxia este foarte puternica (cateodata habotnica si superficiala, pot sa spun) dar in acelasi timp a fost, si inca este, multiconfesionala si multinationala prin excelenta. Nu exista targusor un pic mai rasarit in care sa nu fie macar o biserica catolica, sa nu mai spun ca adunarile neoprotestante sunt si ele prezente mai peste tot, dar asta e cu totul alta problema. Dar ura fata de catolici in special, asa cum manifesti tu, nu exista in Bucovina. Asa cum nu au existat conflicte interetnice sau religioase. Mergi in Vatra Dornei si ai sa vezi pe aceeasi strada o biserica catolica, una ortodoxa, si o sinagoga (parasita si darapanata, ce e drept), si nu-s de ieri de azi de cand cu miscarea ecumenica, ci toate trei sunt vechi de cel putin 150 de ani daca nu mai mult. Mergi martea seara la biserica catolica din Suceava si ai sa vezi ca este plina, si ca destui de multi nu sunt catolici, ci ortodocsi, ortodocsi care duminica, daca merg la biserica, merg la una ortodoxa. Rugaciune ecumenica se intampla vrei sau nu vrei, cu sau fara saptamana de rugaciune ecumenica.

Bucovinean nu a fost niciodata echivalent cu calendarist, sau anti-catolic, sau jihadist. Asa ca nu stiu ce fel de bucovinean esti tu.

Last edited by Noesisaa; 19.01.2010 at 15:57:56.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 16:21:51
adelin's Avatar
adelin adelin is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Eu stiu alta versiune. In '36, BOSV nu a primit succesiunea apostolica din cauza expulzarii Parintelui Glicherie din Grecia!

http://churchgoc.blogspot.com/feeds/posts/default

Ai dovezi la ce afirmi tu acolo? Multumesc!

Multe greseli printre randurile de mai sus!

This situation was partially remedied in 1960 and 1962, when several hierarchs were consecrated by bishops of the Russian Church Abroad. It was altogether resolved in 1969, when these private consecrations were officially recognized by the Russian Synod and full communion was established between the Greek Old Calendar Church and the Russian Church Abroad under Metropolitan Philaret.

http://www.thegreekorthodoxchurch.co...doxy&Itemid=65

Ce afirmi tu acolo despre greci e doar parerea ta personala. Daca ai ceva documente sau declaratii ti-as fii recunoscator! Si mai ales uiti ca in anii '80 romanii au intrat in comuniune cu "grecii"!

Vorbesti despre o "eclesiologie desprinsa din kiprianismul grecesc"! Eu nu am auzit asa ceva pana acum. Despre ce vorbesti? Fii mai specific!

Afirmi: "Dupa aceea, S-a separat de cei doi Chrisostomos de Florina, iar pentru ca el a ramas singur, nu a mai putut hirotoni episcopi."

Gresit! Citeste aici:

However, it was not until 1954 that the violent measures finally came to an end and the Churches could be safely re-opened. By that time, sadly, two Bishops, Polykarpos and Christophoros, probably in despair of any progress, had returned to the ranks of the State Church, again accepted as Bishops (which argues against the lie, often repeated by New Calendarist polemicists, that there is some suspicion about the validity of the Consecrations carried out by Metropolitan Chrysostomos and the original Synod of Old Calendarist Greek Bishops). Thus Metropolitan Chrysostomos was again left alone at the head of the movement, and was unable to Consecrate a successor, for lack of another Bishop, before his death.

http://traditiaortodoxa.wordpress.co...brief-history/

Hristosom de Florina, inainte sa moara a zis turmei sale sa mearga sub omoforul mateitilor!

Despre ce "episcop" a Sfantului Ioan Maximovic vorbesti? Cred ca te referi la Episcopul Victor Leu!

Citeste aici: http://www.crestinortodox.ro/diverse...p-rapit-de-kgb

Mi se pare mie sau vrei sa dezinformezi?
După moartea PS. Chrisostomos de Florina, a ramas Biserica cu preoti dar fara arhiereu. In 55' doi episcopi de la ROCOR il hirotonesc Arhiereu pe Akakios, unul dintre Arhimandritii care i-au urmat PS. Chrisostomos. Dupa aceea au facut un Sinod de 6 Episcopi. Dupa moartea lui Akakaios, este ales Auxentios, care pastroreste Biserica pana in 1994, cand trece la cele vesnice. Nu cum soun unii ca Dupa Akakios a fost Kallistos, care a fost cu Kiprianos, ci Kallistos a fost sub AUXENTIOS, si fara sitrea acestuia l-au hirotonit cu Antinio pe Kiprianos. Kiprinaos era doar preot in Sfantul Sinod pe stil vechi din grecia. Dupa ce a pacalit pe Kallistos si pe Antonio sa-l faca episcop, el si-a facut Sinodul lui, de dragul dezbinarii. Nu a facut ascultare de Sfantul Sinod adevarat, ci s-a rupt, facandu-se schismatic, mai apoi si eretic.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Raspunsul lui Danion Vasile la acuzatiile de "propaganda stilista" BogdanF2 Generalitati 45 25.06.2015 13:51:02
blog part 2 padrevicentiu Generalitati 5 14.06.2010 23:15:49