![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
(poza lipsa din mesajul precedent)
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ma minunez la imensitatea de neconceput a Universului, dar in acelasi timp si la cat de mici suntem noi fata de restul Creatiei. De ce am crede noi, o firmitura intr-un container de dimensiunile Romaniei, ca specia umana impreuna cu bila prafuita pe care traim suntem mai importanti ca restul?
In acelasi timp, ganditi-va ca numai in Calea Lactee exista miliarde si miliarde de stele, multe din ele mult mai mari decat Soarele. In acelasi timp, galaxiile se strang cu miliardele in roiuri de galaxii - deja logica se arunca singura pe fereastra. Iar roiurile se strang si ele in grupuri mai mari. Peste asta, exista teorii proaspete care sustin ca intregul nostru Univers se afla pe un plan geometric bidimensional, o membrana, o foita de ceapa si ca lumea este compusa din mult mai multe astfel de planuri paralele, fiecare continand un univers inchis. Iar cand aceste planuri se ating unele de altele, au loc Big Banguri si alte universuri se nasc, luand locul celor care au fost. Personal, desi nu contest existenta sau inexistenta unui Creator, imi e imposibil sa cred ca noi reprezentam ceva special in toata structura asta. As spune ca suntem cel mult un pai in ochiul lui, dar zicala n-ar respecta proportiile. A crede ca intreaga lume, in maretia ei infinita este facuta special pentru noi mi se pare o dovada de aroganta. |
|
|||
|
|||
![]()
,,Vazut de sus, Pamantul este foarte spectaculos. Cu atat mai frumoase sunt luminile oraselor privite noaptea, de la bordul Statiei Spatiale Internationale. Europa, Africa si America isi dezvaluie frumusetea nocturna in imagini.Pentru a putea surprinde aceste imagini, a fost folosit un observator spatial special, construit de Agentia Spatiala Europeana."
Imaginile le puteti vedea AICI Ca sa vedeti si mai bine puteti da click pe fiecare poza.AICI aveti una dintre cele mai frumoase imagini surprinse in spatiu>Omega Nebula.Cele mai multe imagini le puteti gasi insa pe siteul Hubble.AICI Dupa cum puteti observa sunt grupate in mai multe categorii> The Universe,Exotic,Galaxies,Nebulae,Solar System,Stars. Imaginile din sectiunea ,,Nebulae" sunt exceptionale Last edited by Scotsman; 04.11.2010 at 10:02:03. |
|
|||
|
|||
![]()
http://www.gandul.info/ Date despre Observatorul CHANDRA gasiti aici
Last edited by Scotsman; 15.11.2010 at 16:23:32. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Am știut noi ceva despre existența microbilor, care fiind atât de mici - trei-șapte miimi dintr-un milimetru - nu se pot vedea cu ochiul liber nici în apă, nici în aer, nici pe corpurile sau obiectele din jurul nostru? Nu! Pentru că ochiul nostru nu percepe decât până la o anumită limită. Or corpul viețuitorului fiind sub această limită e transparent și razele de lumină trec prin el și—1 scaldă într-un ocean de lumină din care cauză bietul nostru ochi nu-1 mai vede. Când s-a descoperit microscopul, care mărește de mai multe mii de ori, am aflat de existența acestor viețuitoare, și de atunci s-au scris mii de pagini despre viața și forma lor, despre activitatea lor malefică sau benefică.
La fel se petece cu entitățile spirituale, omul nu le vede dar cu toate acestea ele există. Lumea terestră de azi, va forma mâine pe cea spirituală din spațiu. Noi trimitem în spațiu morții noștri, iar ei ne trimit noii-născuți. A sosit timpul ca pe lângă cunoștințele referitoare la materia fizică, să cunoaștem și ființele spirituale, rostul și viața celor două lumi care se întrepătrund, se influențează una pe alta și se ajută la ascensiunea entității spirituale pe Scara lui Iacob, în veșnicie, spre infinita cunoaștere și putere. |
|
|||
|
|||
![]()
Entitatea spirituală a făcut această comunicare cu de la sine putere, fără permisul superiorului său. Urmarea a fost că, pentru greșeala sa a fost judecată și condamnată la o nouă întrapare. A trecut mai bine de un an și cetățeanul nu a mai fost vizitat din spațiu de prietenul său spiritual. într-o seară îi aude cu mirare din nou „glasul". întrebându-1 de ce a lipsit atâta vreme, primește următorul răspuns: „Dragul meu, orice greșeală, cât de mică, se plătește, fie de către voi, fie de către noi. Iată, pentru faptul că te-am prevenit de ceea ce intenționa fratele tău, am fost pedepsit să mă nasc în sânul unei mame aici, în București. Am stat în întunericul întrupării și după naștere, trupul meu a mai trăit câteva luni, după care m-am întors, lăsând în lacrimi și durere pe sărmana mea mamă, care cu mare dragoste m-a purtat la sânul ei. Acum iată-mă iar liber și voi mai veni la tine, dar nu îți voi comunica nimic, fără învoirea celor mai mari."
A nega este ușor și comod. Cuminte este ca atunci când auzi despre o problemă care depășește sfera cunoștințelor tale sau despre un fenomen ce ți se pare ieșit din comun, să spui: „Poate o fi așa! Voi cerceta, și voi avea ocazia să mă conving." Dar nu ți-e permis ca fără nici un studiu, fără nici o cercetare, sentențios, să spui: „E imposibil! Această afirmație nu este serioasă, nu este cunoscută de știință!" |
|
|||
|
|||
![]() ![]() Se poate întâmpla ca într-o viață terestră o entitate spirituală să fie un profesor universitar, un ministru sau orice altă personalitate, și cu toate acestea, duhul său are un grad evolutiv inferior. Dar e posibil ca un biet cioban, un biet țăran, neștiutor, dar admirabil ca moralitate, după destrupare să fie o mare lumină spirituală, ocupând în viața cerească un înalt grad spiritual. Prin urmare valoarea unei entități spirituale nu se măsoară după rangul său social pământesc, după cunoștințele sale lumești, ci după vechimea scânteii sale divine, după gradul său de evoluție morală și intelectuală. Deși omenirea este încă departe de cunoașterea înaltelor taine ale naturii, totuși citirea și auzirea lor o pune pe gânduri, și într-o oarecare măsură își va schimba conduita, pentru că ideile lucrează asupra ei asemenea unor forțe, îndemnând-o să nu mai genereze cauze ale căror efecte se vor întoarce împotriva ei. Cunoscând câte puțin din aceste taine, linia vieții umane va fi mai fermă, mai demnă, și moartea nu va mai stârni groaza încercată de toți cei care nu cunosc Adevărul. O, Doamne, cât aș dori ca frații mei să ajungă cu toții la cunoașterea acestor adevăruri, orânduitede Tine în lume! Pentru că cine se ostenește să studieze această știință, nu va mai greși! Cunoștințele cu privire la univers și viață constituie o știință, pentru că fenomenele se produc veșnic după aceleași legi, norme fixe, după care se desfășoară viața. Or o sumă de legi ce privesc aceleași fenomene, produse totdeauna în aceleași condiții, formează o știință. Dar această știință te poartă către Autorul tuturor forțelor și legilor stabilite, la Ființa supremă, Tatăl creator. Raportul dintre om și Creatorul lumilor văzute și nevăzute se numește religie. Cunoașterea acestei științe nu te va mai lăsa să cazi în greșeala atâtor bănuieli și superstiții, ce bântuie omenirea. Când va ajunge să se convingă că moartea e un act absolut natural, ca orice necesitate fiziologică fiind o trecere necesară dintr-o formă de trai într-alta - omul nu va mai cădea în greșeala de a boci zile și ani plecarea în lumea invizibilă a celor dragi. El va ști că durerea sa produce vibrații, a căror unde eterice străbat spațiile din jurai pământului. Aceste unde, având o anumită forță, o anumită lungime de undă, merg și se adresează direct celui plecat din lumea fizică, producând asupra lui o impresie penibilă. Sărmanul spirit, nici nu și-a revenit bine din zăpăceala trecerii pe poarta marții și este copleșit de tristețea, de vibrațiile simțămintelor de durere, jale și deznădejde ale celor rămași în lumea fizică. Această durere îl zguduie atât de mult, îl tulbură atât de puternic,încât multă vreme nu-și poate lămuri noua stare, și foarte târziu ia cunoștință pe deplin de mediul unde se află. Suferințele iubiților săi lăsați jos, în planul pământesc, îl întristează atât de mult, încât în loc să-1 ajute la deslușirea noii situații, la avansarea lui, aceștia îl trag în jos, lângă ei, aproape de pământ, și nu-i dau posibilitatea sufletească să se despartă de ei, pentru a se înălța în sfera cerească, în zona spațială, cuvenită gradului său evolutiv. Astfel, îi fac un rău, din necunoașterea legilor vieții și ale morții, și din egoismul lor că nu-1 mai au fizic printre ei. Orice efort este insuficient pentru a convinge, pentru a îndemna pe toată lumea să se lase de doliu, de haina neagră, de crepul de jale - semnul deznădejdii, al regretului plecării în lumea luminii, al celui drag. Nu mai este nevoie de aceste demonstrații arhaice, de pe vremea când omenirea abia se orienta în viață, ca și bietul copilaș în primii săi ani de existență. A trecut vremea când în mormânt se puneau bani pentru ca defunctul să aibă cu ce plăti transportul și taxele pe la diferitele vămi cerești, sau era îngropat cu armele sale. Au fost timpuri de grozavă ignoranță, când se îngropa sau se ardea soția, sclavul și calul celui plecat în lumea sferelor cerești. Dacă îi iubiți cu adevărat pe cei plecați de lângă voi, nu-i mai plângeți, căci aceste lacrimi îi ard fluidic, cum arde jăratecul trupul vostru. Este mai bine, mai demn, mai spiritual, să vă înălțați gândul cu iubire, cu respect, rugându-vă zilnic pentru luminarea și avansarea pe cărarea vieții lor veșnice. Alături de aceste rugăciuni este de mare folos - pentru cel ce se roagă și pentru cel pentru care se roagă - ca vorba sau gândul să fie tradus în faptă. Tot ce există în natură, de la electron Ia univers, e legat unul de altul, formând un bloc condus pe calea destinului spre mai bine, mai frumos, spre perfect. Tatăl dorește ca omul, deși absolut liber în gândurile, vorbele și mai ales pe faptele sale, să lucreze la marea operă de solidaritate, la ajutorarea celui slab, la mângâierea celui întristat, la adăpostirea, îmbrăcarea și hrănirea celui în mizerie. în această idee, având în vedere legea solidarității, ajutați, în numele celui plecat, după posibilitatea voastră, pe orice nenorocit ieșit în cale, indiferent de neam sau religie. Prin aceasta ajutați un greșit al vieții, din alte întrupări, iar pe de altă parte ajutați pe iubitul vostru din spațiu, care în virtutea legii corespondenței va primi unde fluidice superioare și situația lui se va îmbunătăți. Ilustrez această recomandare cu un exemplu. într-una din zilele lui decembrie 1936, ghidul cercului nostru de revelație - Sfântul Mina, ne recomandă să ne rugăm pentru sufletul unui oarecare Vasile. „Rugați-vă pentru el, sărmanul, căci, născut orb în lumea voastră, a trăit până către bătrânețe în întunericul vieții fizice. Dar la o vreme, disperat de soarta lui, sărmanul și-a curmat viața, crezând că termină cu nenorocirea. Vai lui! A scăpat de întunericul lumii voastre, dar venind aici a dat peste o beznă și mai profundă. O faptă necugetată, prin care acum e și mai nenorocit." Noi, asistenții, ne-am propus să ne rugăm pentru sufletul său, să aprindem câte o lumânare la biserică și să facem câte o mică pomană în numele lui. A trecut o vreme și într-o seară, la o ședință, ne pomenim că ghidul ne anunță prezența lui Vasile, care în cuvinte foarte înduioșătoare, ne mulțumește și ne aduce la cunoștință că a început să se risipească bezna din jurul său și că întrezărește lumina materiilor spațiale. Nu există entitate spirituală, care, după ce a părăsit lumea fizică, să nu coboare la suprafața pământului, pentru a-i vizita pe cei lăsați jos, pentru a-i sugestiona cu îndemnuri de curaj sau a-i ajuta, dându-le fluide de întărire fizică, de sănătate, ori chiar să-i ajute efectiv în activitatea lor intelectuală sau fizică. Evident, duhurile neavând trap nu pot ajuta în această direcție decât pe cale flllidică materie pe care o concentrează cu puterea voinței și a gândului lor până aproape de a deveni o forță fizică. Ele vin mereu lângă noi, ne îmbrățișează, ne sărută, își sprijină capul pe pieptul nostru, dar având vehicole formate din materii subtile celei fizice, rămân imperceptibile organelor noastre senzoriale. Se întristează când ne văd și ne fac cunoscută prezența lor prin mici semne: trosnituri de obiecte, ciocănituri în oglindă sau geam, spargerea de la sine a unui pahar, ori printr-o străfulgerare, dacă odaia este întunecată. Va veni vremea, peste mii și mii de ani, când omenirea avansând mereu pe cărarea nevăzută a progresului spiritual, va ajunge să-i vadă și să-i audă pe cei din lumea spațială. Prin concentrare mentală, oamenii trupești vor lua legătura cu lumea spirituală, așa cum vorbim și ne înțelegem azi noi, oamenii, între noi. Atunci, cei mai mulți vor crede în existența spiritului veșnic nemuritor, atunci vor înțelege tainele nașterii, ale vieții și ale morții, și motivul pentru care Tatăl ceresc populează din veșnicie spațiile infinite cu miliarde de corpuri cerești. Dar până atunci, doar acei oameni au darul de a auzi și vedea lumea spirituală cu locuitorii săi, a-1 căror spirit a revenit de foarte multe ori la viața trupească, trezind prin suferință la o conștiință superioară scânteia divină din ei miezul spiritului lor, care a dobândit un grad înalt pe scara evoluției. Chemând mental pe cei iubiți, acești clarvăzători se pot întreține cu ei, primind răspuns la întrebări, în limita permisă de superiorii entităților spirituale cu care comunică.Orice comunicare fără învoire prealabilă este pedepsită. Voi da un exemplu. Trăia în București un cetățean care ducea o viață cuminte și retrasă, din modestul său venit. Potrivit trecutului său spiritual, Domnul 1-a învrednicit cu darul auzului spiritual. Pe vremea când era elev la școala comercială din București, avea im coleg cu care se înțelegea foarte bine. Acest coleg a părăsit de tânăr viața terestră, întorcându-se în lumea spirituală. Intr-o seară, mentalul cetățeanului fiind liber și liniștit, aude „glasul" fostului său coleg - locuitor al Cerului - care îi aduce la cunoștință că în curând va avea o mare nemulțumire, de unde nici nu se așteptă; și anume, fratele îl va da în judecată, cerându-i o pretinsă sumă pe care ar fi primit-o de la mama lui, înainte de moartea acesteia. într-adevăr, peste câteva zile primește citație de chemare în judecată, dar neexistând nici o probă, fratele pierde procesul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
O Doamne,cum toti credem ca am sti , ca am cunoaste totul si cat de departe suntem de adevar....
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
universul individual | mirelat | Teologie si Stiinta | 16 | 23.09.2014 10:02:40 |
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. | Eugen7 | Teologie si Stiinta | 15 | 09.01.2011 17:42:36 |
Stephen Hawking - Nu Dumnezeu a creat Universul | pisi | Generalitati | 263 | 30.09.2010 18:04:58 |
ADMIN LA TVR "UNIVERSUL CREDINTEI" | georgeval | Generalitati | 9 | 15.04.2008 01:20:05 |
Universul Credintei TVR | C-tin | Biserica Ortodoxa Romana | 2 | 27.03.2008 23:56:48 |
|