Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.12.2008, 13:36:45
Tia's Avatar
Tia Tia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Dragostea inseamna in primul rand iubire fata de aproapele. Cand iti iubesti jumatatea ta(sotul, sotia), faci multe sacrificii in numele iubirii ce o porti, te lasi pe tine mai la urma, il pui pe celelalt pe primul loc, inveti sa traiesti cu el prin el. Il accepti si cu bune si cu rele, te gandesti ca il vei ajuta sa scape de rele, impreuna veti reusi. Dar nu se intampla tot timpul la fel. Uneori intentiile bune sunt rastalmacite, vorbele bune si dragostea nu sunt intoarse,ba chiar sunt rasplatite cu ura, cu vorbe grele.
Vechi 19.12.2008, 15:33:32
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Cea mai profunda stare de iubire este aceia cand daruiesti din iubire,si nu cand primesti din iubire.Cand daruiesti dezinteresat si influientat doar de sentimentul profund si viu.
Din pacate,iubirea a capatat multe sensuri si multe intelesuri de-a lungul timpului,si poate ca si in viata fiecaruia dintre noi,fiindca in locul sentimentelor frumoase apare teama,farmecul si egoismul,o invalmaseala de virtuti si orgolii care debusoleaza amarnic.
Nu trebuie insa,nici sa iubim la infinit o persoana care ne face rau,aceia nu mai este iubire,ci prostie sau lasitate.Cred ca,in definitiv,iubim cantarind in mod involuntar toate aspectele unei relatii,ne simtim bine cand suntem favorizati si cand favorizam la randul nostru,trebuie sa fie o balanta intre toate aceste aspecte,altfel iubirea devine doar un obiect de supunere sau de asuprire.
Cat despre iubirea aceia oarba specifica tinerilor,ea nu este iubire,ci doar o stare fireasca hormonala specifica varstei,o imbinatie formidabila de substante chimice creeat la nivelul indivizilor,o imaturitate frumoasa si visatoare care detine intensitatea cea mai mare...cu cat este mai imatura.
Iubirea nu exista,decat fata de ceea ce te leaga,fata de parinte ori copilul propriu,restul sunt doar atasamente,convietuiri...sentimentele nedeslusite ale existentei oamenilor pe pamant,refugii si capricii din tumulumul complexitatii noastre.
Vechi 19.12.2008, 21:34:03
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Pentru mine, iubirea asta crestina despre care vorbiti si care este atat de diferita de ceea ce oamenii in general numesc "iubire" nu exista, deoarece nu am intalnit inca oameni care sa se inscrie in acest tipar. Probabil daca i-as intalni ar fi sfinti sau martiri, oameni care "iubesc" pe semenii lor atat de mult incat si-ar da si viata pentru ei. Desigur, atunci apare dilema "e iubire desavarsita sau lipsa de discernamant?".
Cel mai bun exemplu, ca aceasta iubire exista, sunt cei, care au fost in inchisori, precumPitestiul, si in ciuda tratamentului de "reeducare", total dezumanizant, au reusit sa nu-i urasca pe tortionari.
Unii au scapat cu viata dupa ani multi de suferinta si au ajuns mari duhovnici; altii au plecat la cele vesnice in inchisoare fiind, iar moastele lor facatoare de minuni arata marea dragoste intru Hristos pe care acestia au avut-o. Iata deci, ca iubirea si dragostea crestina exista, in forma ei desavarsita.
Cred ca ceea ce vrei sa spui, scrabble, este ca se ajunge greu la asemenea desavarsire in dragoste si ca doar putini o cunosc. Ceea ce e perfect adevarat, dar si noi, cei nedesavarsiti in toate putem lua dragostea celor desavarsiti drept exemplu.
Reply With Quote
Vechi 19.12.2008, 22:40:38
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Cel mai bun exemplu, ca aceasta iubire exista, sunt cei, care au fost in inchisori, precumPitestiul, si in ciuda tratamentului de "reeducare", total dezumanizant, au reusit sa nu-i urasca pe tortionari.
Ce spui tu aici seamana cu sindromul Stockholm, un comportament deviant intalnit spre exemplu la cei luati ca ostateci. Acestia, in timp, ajung sa se considere apropiati fata de tortionarii lor.

Au existat cazuri de oameni care au fost abuzati si chinuiti ani la rand iar cand politia i-a scapat din chin au refuzat sa depuna marturie impotriva tortionarului sau au plans pentru el cand s-a sinucis. Aici nu avem de aface cu o "bunatate" exagerata, ci cu un adevarat derapaj psihic.
Reply With Quote
Vechi 19.12.2008, 23:16:06
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Implicit

iubirea crestina se refera la iubirea AGAPA si nu include sexul ,acesta fiind o problema ce decurge normal dc tinerii respecta TAINA CUNUNIEI,iar dc nu ,atunci se despart pt.ca iubirea asazisa era de fapt doar o atractie sexuala ,fara taina ,caci iubirea de durata ,asa cum o viseaza cei mai multi si la care nu ajung este pt ca accepta ispita de a trai in pacat refuzind TAINA IUBIRII ,ascunsa in infrinarea pina dupa cununia religiosa.Deci SUPERFICIALITATEA ,delasarea in pacat si persistenta in acest pacat al desfrinarii ,cel mai urit de Dumnezeu aduce la atitea nereusite in casatorii si la refuzul facerii de copiii si la raminerea copiilor dupa divort fara unul din parinti .Pt.toate acestea fiecare va avea de dat sama cind se va deschide POARTA DE AUR A IERUSALEMULUI ,adica atunci cind va veni Mintuitorul sa judece lumea asta plina de delasare in pacatele de care nu prea incearca sa se descotoroseasca.Trebuie sa ne curatim de pacate ,caci NU PUTEM IUBI CU ADEVARAT fara aceasta curatire ,caci IUBIREA ADEVARATA este un DAR DE LA DUMNEZEU ,care este primit intr-o masura direct proportional cu ,curatirea de pacate .Altfel ne inselam numai ca iubim.!!
Reply With Quote
Vechi 19.12.2008, 23:27:03
Anca-Miha
Guest

Implicit

Chiar daca ti se pare ca seamana cu acest sindrom stockholm, nu este; caci dragostea aceasta este una crestina. Nimeni nu a spus ca au ajuns sa se imbratisez de drag, ci ca cel torturat l-a iertat pe tortionar. Asculta interviurile cu Pr. Calciu-Dumitreasa si vei intelege mai bine.
Aceasta dragoste fata de aproapele depaseste orice logica umana: de aceea se inscrie pe linia desavarsirii umane, caci este de fapt dragoste divina in omul indumnezeit. Exemplu pentru acestia nu a fost altul decat Iisus Hristos si Sfintii Lui, care atunci cand erau omorati se rugau pentru iertarea celor care le luau viata. Ideea este pentru multi inaccesibila, pentru ca omul se iubeste prea mult pe sine; ori aici e vorba de uitare de sine, de incalcarea voii proprii si imbratisarea cu tot sufletul a voii lui Dumnezeu. Aceasta dragoste iertatoare a fost de fapt conditia sine-qua-non a supravietruirii lor in conditii de teroare, turtura, boala si lipsuri. Faptul ca au existat supravietuitori in aceste conditii inumane de viata, inseamna ca dragostea crestina este Medicamentul sufletesc si trupesc universal valabil.
Iar o inima dezpatimita si plina de dragoste pentru aproapele, se face salasul Duhului Sfant. Iar Duhul Sfant este Viata.
Reply With Quote
Vechi 19.12.2008, 23:34:41
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Implicit

IUBIREA dc reusim sa o obtinem de la DOMNUL si sa ne bucuram de ea ,este cel mai bun NEGOT pt a obtine raiul!
Reply With Quote
Vechi 19.12.2008, 23:35:53
scrabble
Guest

Implicit

Dragostea de orice fel depaseste logica si ratiunea, dupa cum explicam mai sus. Pana si amorul carnal, daca-l clasificam ca un tip de dragoste, are un suprem moment animalic cand suspenda ratiunea umana.

Dar daca e cum ziceti dumneavoastra, acea dragoste despre care vorbiti este rezervata doar unui numar restrans de oameni, pentru ca este foarte, foarte greu de atins. Probabil din cati oameni au trait, traiesc si vor trai in total numai o fractiune vor ajunge sa o cunoasca. Dumneavoastra va considerati una din aceste persoane? Daca nu, cunoasteti personal pe cineva care sa se potriveasca acestei descrieri?

Si inca o intrebare: numai cei care sunt in stare sa cunoasca aceasta dragoste fata de aproape sunt mantuiti?

Va multumesc.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2008, 00:29:07
Anca-Miha
Guest

Implicit

Am dat niste exemple; eu nu figuram printre ele.
Daca omul se poate indumnezei, asta nu inseamn ca toti se vor indumnezei, ci ca doar unii vor atinge desavarsirea.
Mantuirea este har de la Dumnezeu. Noi facem primul pas, iar restul de o suta si o mie ii face Dumnezeu pentru noi.
Nici macar sfintii nu au afirmat despre ei inainte de moarte, ca s-au mantuit. Mantuirea este un lucru greu, dar mare este mila lui Dumnezeu si la aceasta sa nadajduim.
vamile vazduhului sunt anume puse ca nimic pacatos sa nu patrunda in Imparatia Cerurilor. Spre aceasta curatire a noastra sa ne concentram.

Indiferent ce culmi poate atinge amorul carnal, sa-l separam totusi de dragostea crestina pentru Dumnezeu si aproapele.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2008, 03:25:09
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit Iubirea- taina sau negot

Am citit toate mesajele expuse aici si parerea mea este ca Dumnezeu lucreaza prin oamnei si noi, oamenii de rind, trainind in mijlocul a toate placerile care ne inconjoara este o MARE IUBIRE DE DUMNEZEU SA STII CUM SA TE FERESTI DE ELE, PENTRU CA ALTFLE ESTI PIERDUT!!!

Exista multe tipuri de situatii individuale in care ne gasim unii sau altii
1. Oameni de rand care traiesc in Romania

Parerea mea este ca ei sint acolo, unii o duc mai bine, altii mai rau, insa posibilitatea lor de a merge la o biserica, este evidenta - trebuie daor sa vrea sa se miluiasca, este ca un pom fructifer, fructele sint acolo: ce facem mergem la piata?Asta e categoria de oameni care au cunoscut doar o parte din necazuri, deci pentru ei a fii religiosi este doar o alegere.

2, Romani care merg in strainatate

Unele tari au biserica ortodoxa, atunci crestinul roman ortodox, merge acolo, se spovedeste, se cumineca... dar se intimpla ca in multe tari biserica nu exista, si atunci e greu, trebuie s ate rogi singur si probabil ca pentru multi dintre noi este calea CEA MA SIGURA DE A TE INTOARCE PE CALEA DOMNULUI, NEAVIND DIN NICI O PARTE NICI UN DEGET - NU O MANA- DE AJUTOR!!!!!!!!!!!!!!! in loc sa fii umilit, sa muncesti munc ad e jos, iar rudele tale sau prieteniii din tara sa zica" o pai astia au bani, dar nimeni nu stie ce este in sufletul tau.

3. Preoti care parasesc tara

Eu personal cunosc multi dintre ei, vin aici muncesc 6 zile pe saptamina, isi crsc familiile, copii, apoi duminca la o sala inchiriata se tine slujba cu dreapta credinta ca sintem destui sa tot punem bani sa construim o biserica intr-o tara care nu prea stie ce inseamna ortodoxism, sau unde oamnii intreba daca am vazut vre-odata radiuoul in romania.........
Ei reprezinta urmasii alesilor lui Iisus Hrisots ca si Apostoli- cei casatoriti.

4. Apoi este categoria calugarilor
Ei reprezinta, urmasii alesilor lui Iisus Hrisots ca si Apostoli- cei necasatoriti. E grea calea pe care au ales-o ei, insa fericiti vor fii ei pentru alegrea facuta.

5. Apoi e categoria celor pierduti

S-au dus acolo sau dincolo, ca poate of ii mai bine, insa n-au acceptat nici pe cei de acasa, nici pe cei de dincolo - sint complet pierduti. De Ce? Pai pentru ca inauntru sint goi- iar unde dragoste nu este, apoi acolo nimic nu este. Si trist este...

Ce imi soun mie toate aceste categorii?
Imi spun ca daca noi sintem cu Dumnezeu in suflet, si-l avem in suflet, vom razbi oriunde vom merge, chiar nespovediti - ca nu avem unde- chiar necuminecati - ca nu avem unde sau de catre cine.......... noi toti avem greutati. Sui noi toti ne lovim de aceleasi lucruri in viata: UNDE DRAGOSTE SI IUBIRE NU ESTE ACOLO NIMIC NU ESTE.
[i]mi mai spune mie ca noi putem crea din nimic, doar cu rugaciuni din suflet facute si din fundul inmii ca ceea ce asternem, este pe ceea ce dormim.
Poate ma insel.
Insa am fost in 7 tari emigrata am vazut multe si am auzit multe.
Stiu oameni plecati de acasa foarte religiosi si credinsciosi, ins aau facut multi bani, ei bine, au uitat d eunde au plecat, nici nu-ti mai raspund romaneste ca doar....esti prea ...ce stiu eu cum.

Am intilnit oameni care nu erau credinciosi, au plecat din tara, apoi cind au dat de reale necazuri, n-au avut pe nimeni s-au intors la Dumnezeu cu toata inima, si sufletul lor pentru ca au realizat ca CHIAR SI FARA O BISERICA POTI FII FOARTE CREDINCIOS si asta le-a slavat din multe greutati.

Deci concluzia" noi toti alegem calea pe care o vrem si cresdinta in viata, depinde toatul de noi.

Categoria familie, aici este un subiect prea vast, prea complicat.

S-a vorbit deja despre asta aici destul, am preferat sa ma refer doar la alegeri personale.

Patinina
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iubirea de aproape-Iubirea de vrajmasi OvidiuO Pocainta 76 19.04.2013 20:51:24
Iubirea iosif Generalitati 127 30.03.2013 10:30:24
Iubirea caiusltd Rugaciuni 1 27.08.2010 16:01:07
Taina yulyus Rugaciuni 0 28.01.2010 22:45:07
Iubirea silverstar Generalitati 10 17.01.2007 12:37:35