![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De unde a plecat discutia noastra ? Cred ca am si uitat. pai, de la ieromonahul acela care voia sa plece din manastire , ca sa se casatoreasca. Un parinte ieromonah spunea ca aceasta tundere in monahism ( scuze daca te-a iritat termenul ,,botez") este asemenea dar nu identica botezului unui bebelus sau a unui adult catehumen in crestinism . Si la tunderea in monahism, crestinul primeste un nume nou, ca un ,,nou nascut " ce este in lumea monahala, a celor numiti ingeri in trup si au un nas de botez din randul monahilor. Uite ce spunea p. Arsenie Boca: <<Aceasta-i cunostinta adevãrului cu noi, cu calea noastrã dupã Duh, cu destinatia noastrã cereascã. Pe acest înteles luptãtorul primeste nume nou, dupã al unuia dintre sfintii care bine s-au nevoit. De aici începînd, de la darea numelui, monahul e un nou botezat, care îsi întelege personal Botezul. Aceasta nu e repetarea primului Botez, ci înnoirea lui. Viata lui viitoare, desi continuatã pe pãmînt, va avea sã fie o slavã a Sfintei Treimi. Întreaga Sfîntã Treime îsi face sãlas într-un ales. Chematii sunt multi, dar vin numai cîte unii care se aleg. (...)>> (C A R T I • Trepte spre vietuirea în monahism • Fragmente Pãrintele Arsenie Boca TREPTE SPRE VIETUIREA ÎN MONAHISM) Nu tin neaparat sa avem aceleasi pareri si nici sa am eu dreptate cu orice pret. De fapt, nefiind eu calugarita, nu ma mai amestec. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate deveni abstinenta o problema? | teodoraianys | Generalitati | 110 | 21.09.2013 20:09:21 |
Exista reguli pentru un preot/calugar in vizita in alta biserica? | sophia | Biserica Ortodoxa Romana | 10 | 24.07.2012 13:04:20 |
Preotul calugar | Bogdan N | Preotul | 8 | 20.02.2012 11:13:43 |
Tragedie : Un preot unitarian si-a ucis copiii in biserica , apoi s-a sinucis | cristiboss56 | Generalitati | 17 | 28.06.2010 13:17:20 |
Preot calugar - care este sensul? | sophia | Preotul | 33 | 23.11.2009 12:09:40 |
|