![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca n-ar fi conspiratie iudeo-masonica, oare cum va fi instaurat antihrist rege intai al evreilor in Templul din Ierusalim reconstruit si apoi al intregii lumi? Poti raspunde concret la aceasta intrebare? Iar cu masura cu care judeci, vei fi la randul tau judecat de Domnul... Cu atat mai mult daca il judeci pe parintele Iustin. Stie Bunul Dumnezeu trecutul sfintiei sale si stie si de ce l-a invrednicit sa ajunga ce a ajuns si zilnic sa se formeze cozi de credinciosi la usa chiliei sale. |
|
|
|||
|
|||
|
Doctrina legionara amesteca nationalismul cu religia, ceva periculos. În plus propovaduiau ura fata de anumite categorii sociale.
Nu stiu despre ce profetie vorbesti, oricum, nu trebuie sa absolutizezi profetiile, rolul lor e de a îndrepta oamenii si a-i pregati pentru cele viitoare, nu trebuie sa se împlineasca exact. Asta daca sunt profetii de la Dumnezeu, ca sunt si multe nascocite de oameni sau draci, inclusiv în Ortodoxie. |
|
|
|||
|
|||
|
Sfântul Pavel îsi iubea neamul pâna acolo încât si-ar fi dat viata vesnica (asa spune el) pentru iudei dar nu a amestecat aceasta iubire cu credinta în Hristos.
|
|
|
|||
|
|||
|
Venirea lui antihrist ca si rege al lui Iuda si apoi al lumii intregi nu e profetie de la draci, e pur si simplu scrisa negru pe alb in Cartea Apocalipsei, transmisa de Insusi Dumnezeu Sfantului Ioan Teologul prin Duhul Sau Sfant in insula Patmos.
|
|
|
||||
|
||||
|
Cand esti in fata preotului Iustin Parvu, aproape de domnia sa, cand iti vorbeste, iti dai seama ca are mult har, ca este vazator cu duhul, ca este omul lui Dumnezeu! Numai cine nu a fost in apropierea sa, cine nu-l cunoaste decat din lecturi scrise de cine stie ce "binevoitor" ateu sau crestin deghizat, poate crede ceva rau despre un inger!
Am mai auzit cuvintele astea din gura securitatii cand umplea puscariile cu oamenii care au aparat credinta noastra ortodoxa, valorile romanesti! Traim din nou acele vremuri? Nu ne ramane decat sa ne rugam neancetat Bunului Dumnezeu sa ne ierte si sa ne lumineze! |
|
|
||||
|
||||
|
"Infraneaza-ti mania, ca ea se face maica turbarii atunci cand iese din
masura. Sa cinstesti pe toti preotii. Sa iubesti casele lui Dumnezeu si insuti sa te gatesti a fi casa lui Dumnezeu. Sa mergi des la biserica, ca aceasta ne acopera de inviforarile si invaluirile cele launtrice. Cand navaleste gandul patimii dulcetii, stai impotriva lui cu rusinea de oameni si gandul ca-L vei intrista pe Dumnezeu. Zavoraste auzul si ochii tai, ca prin ele intra toate sagetile raului. Bucura-te de smerenie, ca mare inaltime are si nici nu poate sa cada. Gandurile rele taie-le cu altele bune. Trebuie sa imparti sufletul intre fapte si rugaciune, caci astfel diavolul nu va afla multe intrari in noi. Pe Sfintii cei adevarati cunoaste-i dupa fapte, fiindca tot pomul dupa roada lui il poti cunoaste. Straduieste-te intotdeauna sa te folosesti cu ceva din vederea Sfintilor: ia seama chiar si la privirea si la felul lor de-a face un lucru sau altul, caci toate acestea sunt folositoare. Sufera necazurile cu rabdare, ca in ele odraslesc si cresc faptele bune, ca florile pe un trandafir spinos." Sf. Teofan Zavoratul |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Iar comparatia între ortodocsii de acolo si Lot nu-si are locul. Acei ortodocsi sunt imigranti, omeni care s-au dus peste olandezi (nimanui nu-i place sa vina straini în tara lui) fara remuscari, deci cu o constiinta morala scazuta si oricum, faptul ca te-ai nascut ortodox nu te face mai bun decât un neortodox. Citat:
Nu consider ca sunt infractori de duzina dar nici nu trebuie absolutizata suferinta detinutilor politici. Cum am zis, au fost destui sectanti (neoprotestanti) care într-adevar au fost închisi pentru opiniile lor religioase spre deosebire de Pârvu care a fost închis pentru orientarea politica) ceea ce nu înseamna ca au fost martiri. Cu legionarii, am simpatizat si eu putin cu ei si am citit despre comportamentul lor în puscarii. Acelasi comportament aparent nobil îl aveau si sectantii. Mândria îti da tarie pentru asa ceva. Patimile pacatoase au multe chipuri. Legionarii nu au fost asa cum îi zugraveau comunistii dar au fost niste rataciti care au facut mult rau românilor. Poate (si) pentru ei ne-a pedepsit Dumnezeu cu greutatile pe care le-am avut si le avem. Doctrina legionara e opusa iubirii universale crestine. Este o doctrina fascista, opunând un grup de oameni altor grupuri. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Au murit pentru libertatea noastra! | laurastifter | Generalitati | 123 | 03.01.2013 12:58:34 |
| Expresie neinteleasa | CosminN | Generalitati | 10 | 25.02.2011 10:47:33 |
| Semnati declaratia crestina internationala Manhattan | lyvkid | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 10.02.2010 16:14:26 |
| semnati petitia de introducere a tvtrinitas | emanuel2007 | Biserica Ortodoxa Romana | 6 | 20.08.2008 09:34:33 |
|
|