![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În Karulia, cel mai aspru pustiu al Sfântului Munte, locuia un pustnic care avea o mică pisicuță ce îl alina și îl apăra de șerpi și șoareci. Într-o zi, un vultur care zbura pe deasupra a ochit din cer prada, s-a năpustit în jos și a apucat pisicuța în gheare. Pustnicul a fost necăjit și, neștiind ce să facă, s-a dus imediat în paraclisul său să se plângă sfântului apărător al schitului. S-a dus către candela care ardea în fața icoanei sfântului și a stins flacăra, ca să-și arate supărarea. Pustnicul l-a considerat întotdeauna pe sfânt prietenul său, așa că i-a povestit despre trista întâmplare și i-a cerut ajutorul: – De ce, sfântul meu, nu mi-ai apărat pisicuța? s-a plâns el. În același moment a auzit pisicuța lângă ușă. Fusese eliberată din ghearele atacatorului. ***** aceasta povestioara mi-a ramas in minte de prima oara cand am citit-o in pateric, demult, si tare m-am bucurat sa o gasesc pe site-ul indicat de tine, draga Geo. (apropo, ai terminat cu bine sesiunea de examene? ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Un părinte a spus:
– O simplitate naturală devine sfințire într-un mod natural. Un om simplu, dar sfânt, când a îngrijit odată un sărman om bolnav, s-a dus pe țărmul mării, la Biserica Înălțării, și-a ridicat brațele și a început să se roage: «Sfânta mea Înălțare13 (El credea că «Înălțarea» este o sfântă a cărei hram îl avea biserica.), dăruiește-mi un pește mic pentru cel bolnav». Și, deodată, o minune – un pește a căzut în mâinile sale. El l-a gătit, mulțumindu-I lui Dumnezeu și Sfintei Înălțări. – Un om simplu, dar sfânt, care nu are discernământ, îl poate socoti sfânt și pe unul rătăcit, în vreme ce un sfânt înțelept, având multă minte, are și discernământ, putând astfel să facă diferența dintre un om sfânt și unul rătăcit. Mintea este dar și harismă de la Dumnezeu, ca și puterea trupească. De aceea se cade să le întrebuințăm așa cum voiește Dumnezeu, adică spre mântuire și sfințire. – Cei pe care îndeobște oamenii îi socotesc nedreptățiți (adică cei orfani, invalizi etc.) sunt ajutați de Dumnezeu, Care îi acoperă cu daruri, căci nu există nedreptate la Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Muntele athos | ionitamihaela | Generalitati | 3 | 18.09.2012 15:50:00 |
Miracol in Muntele Athos | andreicozia | Calugarul | 27 | 13.08.2010 20:46:46 |
Muntele Athos | sunsray | Generalitati | 15 | 21.03.2010 23:40:54 |
Pelerinaj la Muntele Athos | BogdanF2 | Generalitati | 7 | 08.11.2008 20:21:24 |
|