![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Am vazut un preot care pune 3 flori in spatele crucii pe care o tine in mana, atunci cand la Sf. Liturghie face cruce peste enoriasi. Stiti sa-mi spuneti de ce procedeaza asa?
Deasemeni, cand citeste Evanghelia din amvon ( fiind vorba de o biserica catolica pe care o folosesc ortodocsii, in lipsa de o biserica ortodoxa). Intreb, caci atunci cand a fost si episcopul nu s-a mai urcat in amvon. Cum e corect? |
|
||||
|
||||
![]()
Am si eu o nelamurire. Chiar daca nu m-am intrebat niciodata ce inseamna Sfintele daruri,ma intreb acum si singurul raspuns care mi se pare si cel mai potrivit este ca Sfintele Daruri reprezinta darurile aduse de cei 3 magi pruncului Iisus. Alte pareri? Poate stiti mai multe decat mine!:)
~Munceste ca si cum nu ai muri niciodata, dar ingrijeste-te de suflet ca si cum ai muri maine!~ ~Cand oamenii te cinstesc si te lauda, spune-ti in sinea ta:" Nu eu merit asta, asta nu se cuvine mie, ci, Tie, Doamne!"~ |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Într-o recentă emisiune televizată la care au fost invitați un preot,redactori de la publicații ortodoxe printre care și cunoscutul Danion Vasile s-a făcut următoarea afirmație:
"Sfânta Jertfă se poate săvâși pe Sfânta Masă sau pe trupul unui credincios" Poate cineva să-mi dea o explicație în legătură cea de-a doua opțiune"pe trupul unui credincios"? |
|
||||
|
||||
![]()
Sfanta Jertfa nu poate fi savarsita fara antimis. Afirmatia ca ea poate fi savarsita pe trupul unui credincios, este o aberatie. Poate a afirmat altceva. Ca la piciorul Sfintei Mese (pe care se afla antimisul) se afla moaste ale martirilor.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
simboluri neintelese | sorinpetoanca | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 8 | 11.03.2014 00:23:35 |
impartasania in "acele" momente ale lunii | ionita | Impartasania (Taina Euharistiei) | 98 | 09.08.2013 20:48:15 |
lucruri neintelese | pacifistul | Generalitati | 30 | 20.09.2011 14:18:10 |
MOMENTE GRELE ! | cristiboss56 | Umanitare | 22 | 30.07.2007 19:57:32 |
Textul Liturghiei | ierom_petru | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 05.12.2006 14:54:25 |
|