Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.02.2009, 11:14:00
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit legea iubirii - psaltire ortodoxa in versuri (varianta audio - prof.E.Alexandrescu)

Dupa cum am aflat din cuvintele introductive,Legea Iubirii este o psaltire ortodoxa,originala,romaneasca,care zideste in suflet credinta cea adevarata,nadejdea in Dumnezeu,iubirea fata de Prea Sfanta Treime,fata de Maica Preacurata,fata de toti sfintii.

Este alcatuita din 7 cicluri care urmaresc aceasta traire launtrica a versetelor Sfintei Evanghelii si corespund cu cele 7 laude:
- cheia lui David;
- cartea lui Emanuel;
- intampinarea Domnului;
- curcubeul slavei;
- aleluia;
- cununile sfintilor;
- doinele dorului.

* Cheia lui David - sta sub semnul duhului intelepciunii care aduce samanta iubirii lui Dumnezeu in sufletul cititorilor (ascultatorilor);
- este alcatuita din psalmii iubirii care pregatesc sufletul sa inteleaga si sa traiasca dragostea fata de Dumnezeu.

aici este adresa site-ului :
http://www.resurse-ortodoxe.ro/carti...legea-iubirii/
"De te vei amărî după ce ai căzut în ispită, și-ți mai faci și făgăduințe hotărând că ,,de-acum înainte n-o să se mai întâmple niciodată”, este semn limpede că te afli pe un drum greșit: ți s-a rănit încrederea în tine.

Acela ce nu se bizuie pe sine însuși e uimit cum de n-a căzut mai rău și dă slavă lui Dumnezeu că i-a trimis ajutorul la vreme, fără de care ar fi zăcut mai departe acolo în adânc."

Reply With Quote
Vechi 17.02.2009, 22:02:06
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Lamurire !

Voi continua postarea Psalmilor in versuri , dar din lipsă de timp , am intrerup pentru moment. Va rog sa-mi permiteti să va reproduc puțin din cuvântul de introducere al autorului acestei minunate editii , ce a fost editată in conditii grafice de excepție :" Incurajat de către Inalt Preasfințitul Patriarh Dr. Miron Cristea si de domnul C. I. Băicoianu, - Președintel Eforiei Bisericii Ortodoxe Romane, am pus in versuri < Psaltirea > impăratului și Proorocului David, chibzuind ca, sub această formă , minunatii psalmi vor ajunge mai repede la inima poporului, pentru ca astfel el să găsească drumul cel adevărat pe care să meargă in Legea lui Dumnezeu.
Insuflețirea și râvna cu care am trudit la stihuirea "Psaltirei", au fost adânci ; totuși , poate că n-aș fi ajuns la bun sfârșit , dacă sufletele mari și intelegătoare nu mi-ar fi dat sprijin ". ( Vasile Militaru )
Vechi 19.02.2009, 21:21:19
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Psalmul 7 ( Un psalm al lui David )

Dumnezeul meu, la Tine mi-e nădejdea de temei : / Izbăvește-mă pe mine de prigonitorii mei. / Pentru ca să nu mă rupă ca un leu ingrozitor, / Nesărindu-mi, să mă scape, nimenea intr-ajutor. / Dumnezeule Preasfinte, de făcut-am fapte rele, / Dacă e vreo nedreptate astăzi in mâinile mele ; / De-am plătit cu rău pe-acela ce-mi dorea al păcii har, / Dac-am jefuit pe cel ce pizmuitu-m-a-n zadar, / Prigonească-mă vrăjmașul, - sufletul sa-mi prinda-n mână ; / Calce viața-mi in picioare, svârlă-mi slava in țărână ! / Scoală, Doamne, cu mânia-Ți, dacă Tu dreptate-mi vrei ; / Stăvilește năvălirea neprietenilor mei ! / Scoală-Te și-ntinde-mi dreapta-Ți, Milostivul nostru Tată ! / Dă-mi de grabă ajutoru-Ți ! Poruncește judecată ! / Adunare de popoare imprejurul Tău să vină / Și deasupsa să Te -nalțe sus in slava Ta senină ! / Domnul judeca-va lumea : Doamne sfinte, mă rog Ție : / Judecă-mă, după dreptu-mi si-a mea nevinovăție ! / Pune capăt răutății păcătoșilor , odată, / Și-ntărește pe cel care crede-n marea Ta răsplată ! / Eu in Tine, cred fierbinte, și la Tine-mi plec genunchii, / Dumnezeule Preasfinte, Cel care ne-cerci rărunchii ! / Ajutorul meu e Domnul, Ce ce-n casa Lui m-așteaptă / Și aduce mântuire celor cu inimă dreaptă / Domnul e judecătorul răbdător, e drept și tare / Și pe rătăciți ii cheamă in tot ceasul la-ndreptare ! / Dacă ei nu s-or intoarce - sabia și-ascute Tatăl, / Și-ncordăndu-l cu putere, să lovească, arcu-Și- gată-l ! / Il indreaptă -apoi spre gloata păcătoasa de sub soare / Și trimite-n ei, din slavă, mii săgeți ucigătoare ! / Iată că nelegiuitul poartă-n gura lui minciuna / Răutate are-n suflet și nedrept e-ntodeauna ! / El o groapă adâncește, pe când ura-n pieptu-i zace, / Dar pe urmă, cade insuși el in groapa care-o face ! / Dar a lui nelegiuire, - ca o sâncă de pe munte, - / S-o rostogoli să cadă pe netrebnica lui frunte ! / Eu voi lăuda pe Domnul și dreptatea Lui, in psalt. . . / Și voi proslăvi de-a pururi numele Celui Preainalt !
Vechi 20.02.2009, 22:01:49
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Psalmul 8 ( Un psalm a lui David )

Milostivul nostru Tată, Dumnezeule Preasfânt, / Minunat e al Tău nume peste tot acest pământ ! / Strălucirea slavei Tale, - peste alte slăvi ce pier, - / Se inalță , orbitoare, până mai presus de cer ! / Pruncii de la sânul mamii, laude-Ți aduc in cor, - / Ca să amuțească răii și-al vrajmașilor sobor. . . / Privind cerurile 'nalte, toate stelele și luna / Ce le-ai făurit de-asupra lumii, pentru totdeauna, / Eu mă-ntreb : ce este omul, să-Ți aduci de el aminte / Și-al său fiu, ca, din inaltu-Ți, Tu să-l cercetezi, Părinte ? / Cu puțin mai jos de ingeri, - sub a cerului genună - / Lui, din slavă și din cinste, impletitu- I -ai cunună ! / L-ai făcut stăpân pe toate lucrurile-Ți de sub soare ; / Toate, deci, prin a Ta vrere, stau sub ale lui picioare ; / Oile, precum și boii, ale câmpului jivine, / Păsările care zboară-n largul zorilor senine ; / Peștii din adâncul apei și tot ceea ce străbate / Largul mărilor albastre, mărilor adânci și late . . . / Milostivul nostru Tată, Dumnezeule Preasfânt, / Minunat e al Tău nume, peste tot acest pământ !
Vechi 19.03.2010, 22:01:44
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Psalmul 9

Din inima mea toata , Doamne , Te slavesc pe-a vietii cale / Si voi povesti de-a pururi toate lucrurile Tale! / Veseli-ma-voi si foarte ma voi bucura de Tine ; / Numele Tau , Preaanalte ,voi canta cat ma vei tine! / Ca vrajmasii mei de moarte , au fost franti in a lor cale ; / Au cazut ei si pierit-au dinaintea fetei Tale! / Ca a-i pea Tau scaun , Dreptule vsi Prea-ndurate , / Neamurile Tu certata-ai si-a pierit cel far de lege ; / Numele i-ai stins de-a pururi , ca sa nu se mai inchege ! / N-a avut vrajmasul sabii , vatra lui e sfaramata ; / Pomenirea lui pierit-a cu salasul lui odata ! / Dumnezeu ramane-n veacuri si-avand neamuri sa mai bata , / Si-a gatit , Straluminatul ,scaunul de judecata ! / Ca El judeca-va lumea , cu dreptatea Lui cea dreapta , / Dupa pravila Lui sfanta fara seaman de-nteleapta ! / Si-astfel , El este limanul impliatului ce plange / Si cetatea de scapare , celui ce-n dureri se frange / Doar in Tine-si pun nadejdea cei ce stiu de sfantu-ti nume , / Ca Tu nu parasesti , Doamne , pe-ai Tai robi cati ai in lume ! / Cantati Celui ce salasul in Sion si-a pus sub soare : / Alui fapte minunate , spuneti-le-ntre popoare ! / Fiindca El , razbunatorul sangenovat , / Tine minte si nu uita pe cel care L-a strigat ! / Miluieste-ma , Tu , Doamne , Cel ce-n moarte nu-mi duci pasii , / Ci vezi toata umilinta ce-mi aduc mereu vrajmasii ! / Sa strig laudele Tale , celora ce nu sunt morti / Si-i aduna , intru slva-TI , a Sionului Tau porti ! ( VA CONTINUA )

Last edited by cristiboss56; 19.03.2010 at 22:05:07.
Reply With Quote
Vechi 20.03.2010, 21:03:41
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit - continuare-

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Din inima mea toata , Doamne , Te slavesc pe-a vietii cale / Si voi povesti de-a pururi toate lucrurile Tale! / Veseli-ma-voi si foarte ma voi bucura de Tine ; / Numele Tau , Preaanalte ,voi canta cat ma vei tine! / Ca vrajmasii mei de moarte , au fost franti in a lor cale ; / Au cazut ei si pierit-au dinaintea fetei Tale! / Ca a-i pea Tau scaun , Dreptule vsi Prea-ndurate , / Neamurile Tu certata-ai si-a pierit cel far de lege ; / Numele i-ai stins de-a pururi , ca sa nu se mai inchege ! / N-a avut vrajmasul sabii , vatra lui e sfaramata ; / Pomenirea lui pierit-a cu salasul lui odata ! / Dumnezeu ramane-n veacuri si-avand neamuri sa mai bata , / Si-a gatit , Straluminatul ,scaunul de judecata ! / Ca El judeca-va lumea , cu dreptatea Lui cea dreapta , / Dupa pravila Lui sfanta fara seaman de-nteleapta ! / Si-astfel , El este limanul impliatului ce plange / Si cetatea de scapare , celui ce-n dureri se frange / Doar in Tine-si pun nadejdea cei ce stiu de sfantu-ti nume , / Ca Tu nu parasesti , Doamne , pe-ai Tai robi cati ai in lume ! / Cantati Celui ce salasul in Sion si-a pus sub soare : / Alui fapte minunate , spuneti-le-ntre popoare ! / Fiindca El , razbunatorul sangenovat , / Tine minte si nu uita pe cel care L-a strigat ! / Miluieste-ma , Tu , Doamne , Cel ce-n moarte nu-mi duci pasii , / Ci vezi toata umilinta ce-mi aduc mereu vrajmasii ! / Sa strig laudele Tale , celora ce nu sunt morti / Si-i aduna , intru slva-TI , a Sionului Tau porti ! ( VA CONTINUA )
Prabusitu-s-au de-a pururi cei cu suflete haine , / In chiar groapa ce , cu ura , au sapat-o pentru mine , / Iar in latul intins mie pe cararea ce-mi tin pasii , / Nu cazut-am eu , Stapane , ci cazura tot vrajmasii ! / Domnul a facut dreptate , caci ahotarat sa lege / In chiar din mana-i , pe cel rau si far - delege ! / Cada-n iad toti pacatosii , intru veci cuprinda somnul / Toate neamurile-acelea ce uitatu-si-au de Domnul ! / Ca saracul , nu pe veacuri e uitaDumnezeu / Si-a mahnitilor nadejde nu-i zadarnica mereu !... / Scoale , Doamne , ca nu omul cel trufas sa mearga-n cale ; / Neamurile sa le judeci inaintea fetei tale ! / Pune frica peste neamuri , / Sa cunoasca ele toate ca sunt frunze pieritoare ! / De ce , Doamne , stai departe , cand curg lacrimi pe obraz ?... / Pentru ce treci cu vederea , vremurile de necaz? / Cel nelegiuit , trufalnic , urgiseste pe cei mici , / Care-n mreaja lui maeastra , cad ca salbele furnici ! / Pacatosul se madreste , cu-a lui pofte desmatate / Si , camatarind ferice , de la legea Tas-abate ! / In trufia-i , pacatosul ,de nimic nu tine seama , / Dumnezeu in fata-i nu e si pe Dumnezeu nu-L cheama ! / Calea lui , intre minciuna si pacat , mereu se imparte ; / Si de el , caile Tale sun de-a pururea departe , / Iar la cei huliti de dansul , canta cu dispret de moarte ! / Caci in inima lui zice : " Nu voi carunti la tample ! / Si din neam in nem , pe lume , raul n-o sa mi-se-ntample !" / Gura lui poarta blestemul , viclesugul si minciuna ; / Rautate si pierzare , limba lui e totdeauna ! / La-ntuneric el ucide pe nevinovat sub cer ; / Ochii lui pandesc intr-una pe cedl slab , pe cel stingher ! / El , ca leul din hatisuri , intru prada sta la panda , / In capcana lui s-apuce pe cel drept , cu firea blanda ! / El se pitula , se-ndoaie printre brusturi si lastari , / Iar cei slabi , intotdeauna cad in ghearele lui tari ! / Apoi zice-n al sau cuget : " Domnul va uita ce fac ! / Si-a-ntors fata de la mine si n-o sa ma vaza-n veac !" / Scoala , Doamne Preamarite , mana Ta , lovind , Ti-o poarta ! / Pe saracii legii Tale nu-i uita batuti de soarta ! / Pentru ce sa Te huleasca cei fara de legi , nebuni , / Si sa zica-n a lor cuget ca Tu nu Te mai razbuni ? / Dar Tu vezi , ca pururi cauti la tot plansul din tarana , / Fiecarui dupa fapta sa-i platest ca sfana-Ti mana ! / Pururea se-ncrede Tie , cel sarac si cel orfan , / Iar Tu-n veacurile toate le esti sprijin si liman ! / Sfarma , Doamne , bratul urii ! Far-delegii sfarma-i turma , / Ca sa nu mai fie - acestea si pe veci sa-si piarda urma ! / Imparat pe veci e Domnul si slavit cum altu-i nu-i ! / Intru veci paganii piara de pe tot pamantul Lui ! / Doamne-auzi in veci dorinta celor cu credinta-adanca , - / Inima lor o-ntareste : fa-o tare ca o stanca ! / Fa orfanului dreptate , fa dreptate celui frant , / Ca sa nu mai se-nspaimante lutul-om , pe-al Tau pamant .
Vechi 22.03.2010, 19:11:06
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Psalmul 10

Eu nadajduiesc in Domnul ! De ce dara voi , mereu , / Fara nici o socotinta , ziceti sufletului meu : / "Fugi in muntii tai degraba , ca o pasare usoara " ! / O'are'n munte sau in Domnul sufletul meu n-o sa moara ? / Drept e ca necredinciosii , arcurile si-au intins , / Pentru ca nevinovatul , sub sageti sa cada-n vins , / Dar cand toate-s rasturnate , ce-ar putea sa faca dreptul ? / Si de viforul sagetii, cum sa-si mai fereasca pieptul ? / Dar deasupra tuturora , este Dumnezeu in cer : / Ochiul Lui e peste toate , si scapare , Lui ii cer ! / Insusi Domnul cerceteaza pe cel bun si pe cel rau , / Dar pe cel rau il ureste si-i sfarama duhul Sau ! / Rau de flacari si pucioasa , foc si vant dogoritor ,- / Iata soarta ce au raii , iata cupa soartei lor ! / Fiindca drept e-n ceruri Domnul , El dreptatea doar imparte / Si cei drepti , sa-I vada fata , vor avea de-a pururi parte !

Last edited by cristiboss56; 22.03.2010 at 19:51:44.
Reply With Quote
Vechi 07.12.2010, 17:07:55
Pr. Iulian Anitei Pr. Iulian Anitei is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.12.2010
Implicit Vasile Militaru- Psalmi

Multumesc celui (celei) care trimite acesti psalmi minunati. De mult timp caut psalmul 103. Va rog din suflet sa-l postati sau sa mi-l trimiteti prin email (fr_iulian@yahoo.com). Multumesc frumos si Bunul Dumnezeu sa va inmulteasca darul de a bucura pe altii. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 07.12.2010, 18:29:15
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Psalmul 103

Din paraginile tale , / Scoala , suflete al meu , / Si ridica osanale / Pururea , lui Dumnezeu . . . / Doamne , ce nemarginita e puterea Ta ! . . Sub soare , / Cine poate s-o cuprinda ? Cine poate s-o masoare ? . . / Tu esti numai stralucire , Dumnezeul meu Preasfant : / Din lumina orbitoare , Tu ai pururea vesmant ; / Cerurile-Ti nesfarsite ca un cort le desfasori ; / Carul Tau cu roti de flacari l-ai intruchipat din nori ; / Vijelie Te poarta pe-a lor aripi zburatore ; / Sus , din aripile albastre , Ti-ai durat pe veci pridvoare ; / Toate vanturile firii , ca si flacarile toate / Tie , Doamne Preamarite , iti sunt pururi slugi plecate . . . / Tu ai asezat pamantul pe grozava temelie , - / Povarnis sa nu cunoasca niciodata-n vesnicie ; / Ca-ntr-un larg vesmant , pamantul ai facut sub cer sa-ncapa , / Iara culmile-i inalte le-ai acoperit cu apa ; / Cand a rasunat in slava tunetul poruncii Tale , / Apele-au purces sa fuga , au curs repede la vale ; / Muntii-au prins sa se ridice , vaile sa se pogoare , / Fiecare luand locul ce le-ai harazit sub soare ; / Apelor ai pus hotare peste care nu vor trece , / Nici intoarcere sa faca si pamantul sa-l inece ; / Vailor Tu le-ai dat ape , muntilor izvoare line , / Ca din ele sa s-adape ale codrilor jivine ; / Peste ele zburatoare intre cer si-ntre pamant , / Ai pus pasari minunate care numai tac din cant ; / Tu , din slava-Ti , adapi muntii si-ale sesurilor laturi , / Ca , din rodul lor , Stapane , tot pamantul sa ni-l saturi . . . / Vrerea Ta e : sa rasara pretutindeni firul ierbii / Ce-l pasc turmele pe sesuri si pe munte pascu-l cerbii ; / Pururea Marire Tie , Dumnezeul meu Preasfant , / Ca , prin mila Ta , ne vine toata cina , din pamant : / Painea , care ne-tareste inima , de toata viata , / A maslinului oloe ce ne lumineaza fata, / Vinul ce ne-nveseleste chiar cand suntem franti de jale , - / Doamne , slava Tie pururi , pentru darurile Tale ! . . . / Plini de seva-s Doamne , cedrii din Liban , saditi de Tine , / Si-n ei pasarile Tale , cuiburi au , de soare pline ; / Sus pe crestele inalte ale muntilor de piatra , / Sperioasei caprioare , Doamne , Tu facuta-i vatra ; / Iara stancile plesuve , care stau cu varfu-n nori , / Adapost ai zis sa fie pentru vulturi si dihori ; / Timpurile sa ne-arate , - Luna-n hauri tu ai pus / Si-ai pus soarele ce stie cand e ceasu-i de apus ! ( Va urma )
Vechi 07.12.2010, 20:51:01
Pr. Iulian Anitei Pr. Iulian Anitei is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.12.2010
Implicit Psalmul 103

Multumesc frumos pentru psalm. Astept si partea a doua.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Colinde,versuri. tigerAvalo9 Craciunul - Nasterea Domnului 30 15.12.2014 14:00:54
Rugaciuni in versuri ! + cristiboss56 Rugaciuni 102 29.06.2014 22:38:17
Versuri pe muzica - cine este autorul dorinastoica14 Generalitati 43 06.10.2012 19:53:33
Iron Maiden - adevarul din spatele unor versuri Brave New World Generalitati 18 04.08.2012 21:54:59
Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul în versuri atud Rugaciuni 0 08.04.2008 22:22:52