![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=purple]Misterele Pucioasei (XI)[/COLOR]
[COLOR=purple] Televiziunea ProTv rămâne datoare [COLOR=Black]Partea a IX-a [/COLOR][/COLOR] 8. Este adevărat că la aceleași slujbe, nu se pomenește niciodată în ectenii nici numele patriarhului B.O.R., și nici al episcopului locului ( la momentul actual, este vorba de Patriarhul Daniel, respectiv de Arhiepiscopul Nifon) ? 9. Este adevărat că în interiorul tuturor slujbelor sunt introduse unele rugăciuni noi, care nu fac parte din rânduiala tipiconală, rugăciuni extrase din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”? 10. Este adevărat că la slujbe, preoții BNI citesc succesiv două Evanghelii, dintre care prima este luată din Sfânta Scriptură, după anunțarea obișnuită, iar a doua, un text oarecare, selectat “prin deschiderea Cărții”, din volumul “Cuvântul lui Dumnezeu”, după anunțarea următoare: “Din Sfânta Evanghelie cea după Sfânta Virginia, citire!” ? 11. Este adevărat că formula uzitată de-a lungul timpului, chiar și astăzi, care afirmă că “[COLOR=blue]în incinta mănăstirii sunt 14 creștini, care toți aud Cuvântul lui Dumnezeu[/COLOR]” nu corespunde realității? Este adevărat că ea n-a corespuns niciodată realității? Este adevărat că în incinta “mănăstirii Noul Ierusalim” nici nu mai sunt 14 viețuitori (și viețuitoare), ci mai puțini? 12. Este adevărat că la Pucioasa Cuvântul lui Dumnezeu este “auzit” din 1990 încoace de către o singură persoană (Mihaela Tărcuță) asistată întotdeauna de către Nicolae Nedelcu, cel “desemnat” cu citirea ulterioară a Cuvântului către popor? 13. Este adevărat că în perioada 1990-1994 Cuvântul era auzit alternativ și la concurență de către două persoane (Mihaela și Maria) iar în 1994 Maria a fost silită să se retragă de la “proorocie”? 14. Este adevărat că BNI nu recunoaște căsătoria drept “taină a Bisericii”, condiționând (după caz) tuturor membrilor săi fie celibatul, fie “căsătoria albă”(pentru cei care au deja o căsătorie contractată anterior)? 15. Este adevărat că la Noul Ierusalim de la Pucioasa (NIP) creștinilor li s-a interzis consumul tuturor produselor de origine animală, inclusiv peștele (care era permis în “Hrisov”), dar și măslinele, care sunt considerate spurcate? 16. Liturghiile din bisericile BNI se fac cu antimise, sau fără? Dacă se fac cu antimise, ce episcop și-a pus semnătura pe aceste antimise? 17. Este adevărat că Mihaela Tărcuță și Nicolae Nedelcu sunt prooroci? Este adevărat că ei sunt “cei doi prooroci”,“cei doi măslini” și “cele două sfeșnice care stau înaintea Domnului pământului”, anunțați în Apocalipsă?(Apoc.11:3-12; Zaharia 4:1-14; Cuvântul lui Dumnezeu din 8/21 septembrie 2002) 18. Adepții NIP mai așteaptă reîncoronarea regelui Mihai ca rege al României, sau au abandonat această “profeție”? 19. Adepții NIP mai așteaptă întronizarea oficială a arhiereului Irineu Bistrițeanul ca “al șaptelea patriarh al României”, sau au abandonat această “profeție”? 20. Cartea Mare, editată în anul 2006, și care conține “Cuvântul lui Dumnezeu” dintre anii 1955-2006, (și care are pe cotor sigla creștină aplicată de 7 ori) este una și aceeași cu “cartea cu șapte peceți” despre care se vorbește în Apocalipsă (Apoc. 5:1) ? 21. Este adevărat că adepții NIP consideră că preoții și episcopii B.O.R. “au pecetea lui Antihrist”? 22. Viețuitorii din “Mănăstirea Noul Ierusalim” au primit vreodată tunderea în monahism , cu primirea schimei și schimbarea numelui de botez? 23. În antecedente, au fost cazuri de laici ai NIP care au săvârșit sfânta Liturghie, făcând lucrarea preotului? 24. În antecedente, au fost cazuri de femei ale NIP care au săvârșit sfânta Liturghie, făcând lucrarea preotului? 25. Mănăstirea Noul Ierusalim, în calitate de mănăstire de bărbați, are stareț? Care este numele lui? 26. Mihaela Tărcuță, viețuitoare în această mănăstire, face parte dintre membrii de drept ai Mănăstirii Noul Ierusalim? Este aceasta o mănăstire mixtă? 27. La Târgoviște sunt și cîteva maici, tunse în monahism în mănăstirile B.O.R., care și-au declarat ulterior adeziunea la NIP( ex: Anisia, Teodora, Minodora, Varvara, Cecilia ș.a.). Sunt și ele organizate într-o “mănăstire” de tip NIP? Sunt conduse de o stareță? Fac ascultare de episcopul locului? În caz că nu fac această ascultare, mai poartă haina monahală? 28. Este adevărat că stăpânul casei unde locuiesc “fetele de la Târgoviște” este un bărbat, pe nume Halău Gheorghe, care locuiește și el în acest imobil, împreună cu soția și cu fiul lor major? 29. Este adevărat că “lelica” Maria nu este considerată sfântă, deși a avut o lucrare întru totul similară cu a Verginicăi? 30. Este adevărat că între cei trei preoți fondatori ai BNI au apărut între timp conflicte grave, ireconciliabile, care au dus la separarea de “mănăstire” a grupului Mihaela - Nicușor, care s-au stabilit împreună cu Gigel într-o locație aparte dintr-o altă curte, denumită conspirativ “Legănuț”? 31. Este adevărat că (deși Bogdan a afirmat cu tărie că “[COLOR=blue]nu există mănăstire mixtă la Noul Ierusalim![/COLOR]”) Mihaela, Nicușor și Gigel dorm sistematic într-o aceeași încăpere, amenajată la “Legănuț”? 32. Mai are vreo semnificație aparte biserica (lăcașul de cult) de la Pucioasa, îndată ce în ultima vreme “Cuvântul” nu mai coboară neapărat în această biserică, ci oriunde se află cei doi lideri considerați prooroci, adică Mihaela și Nicușor, la momentul “coborârii Cuvântului”? 33. Este adevărat că în biserica de la Pucioasa nu mai slujește decât “preotul” Ilie Bunea, iar ceilalți “preoți” slujesc sistematic în alte încăperi, aflate în alte clădiri, denumite “paraclise”? Există antimise pentru fiecare paraclis, inclusiv pentru cel aflat în camera de la etaj a lui Halău Gheorghe, la Târgoviște? Antimisele – dacă există – poartă semnătura patriarhului Daniel, a episcopului Nifon, a altui episcop, sau nu poartă nici o semnătură? 34. Este adevărat că “preotul/arhiereul” Nicușor a slujit sfânta liturghie asistat de Mihaela în mai multe rânduri în microbuzul Peugeot, prin diverse locații din Pucioasa, Târgoviște și din împrejurimi, în perioada când conflictele dintre “preoți” s-au acutizat? Este adevărat că această mașină este amenajată special pentru aceste situații, fiind numită și “biserică pe roți”? Este adevărat că în acest microbuz sunt și două paturi pentru cei doi? 35. Este adevărat că volumul “Cuvântul lui Dumnezeu”, despre care Marian Zidaru a declarat că “[COLOR=blue]nu adaugă Sfintei Scripturi nici măcar o filă[/COLOR]” adaugă totuși personaje și teorii noi: – Isaac Lackedem, personaj despre care se spune că L-a disprețuit pe Iisus pe drumul Golgotei, motiv pentru care – chipurile – ar fi fost blestemat de Iisus să nu mai moară, ci să fie veșnic “rătăcitor”; – Melchior, personaj despre care se spune că L-ar fi ocrotit din umbră pe Iisus pe toată durata vieții pământești a Acestuia; – Primul pământ ieșit din ape la facerea lumii a fost la Glodeni – Pucioasa; – Primul pământ ieșit din ape după potop a fost tot la Glodeni – Pucioasa; – Pământul din care a fost plămădit Adam a fost luat din curtea mănăstirii “Noul Ierusalim” din Glodeni – Pucioasa, și de aceea satul acesta s-a numit Glodeni (de la cuvântul glod- noroi) ? 36. Este adevărat că există mai multe “ [COLOR=blue]Cuvinte în șoaptă[/COLOR]” (care nu s-au dat niciodată publicității), printre care unul datat [COLOR=blue]30 august/12 septembrie 2007[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR]în care soții Zidaru sunt aspru criticați de către “Dumnezeul” dela Pucioasa pentru lipsa lor de obediență (și chiar pentru răzvrătire) față de liderii pucioși? [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR][COLOR=purple][/COLOR] [COLOR=purple] Anca Estera [/COLOR] [COLOR=purple]30-31 martie 2008[/COLOR] ( ancaionescutargoviste@gmail.com ) [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR][COLOR=purple][/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
Vsovi, faptul că ai creat un alt topic, cu același subiect, este o diversiune ieftină, menită să-l îndepărteze de cititor de unele realități incomode care au fost dezvăluite aici. Nu așa se procedează, ci trebuie să-ți asumi cu bărbăție și situațiile în care ți se dovedește că ai greșit.
despre ce barbatzie vorbeshti dumneata? poi voi atzi greshit... iar eu ca am continuat sa incerc sa va aduc la Adevar... cand e treaba voastra in cine credetzi... shi tzi-am explicat clar pentru ce am creat alt fir de discutzie... iar dumneata incerci sa ma infurii? despre ce barbatzie vorbeshti... despre mishtiocareli shi minciuni shi barfe shi acuze fara nici o baza reala asha ca shi cum ne-ai pazi? poi argumentele voastre sunt gLumeshti shi lipsite de relevantza caci sunt diversiuni ieftine... eu n-am ce diversiuni sa fac... in schimb se pare ca iata cum iarashi hotzii striga hotzul shi arunca pisica pe mine.... iarashi nu incapi de persoana mea? nu eu sunt subiectul discutziei? pricepi dumneata? În plus, laudele nu interesează pe nimeni, chiar dacă ele apar uneori ca inevitabile. Nu pentru asta ne-am adăugat noi la acest topic, ci pentru că aveam ceva de spus. Așa cum primim laude de la unii, primim și critici de la alții, în frunte cu frăția ta, și-ți mulțumim pentru aceasta. Criticile ne arată că n-am reușit să fim suficient de convingători, și va trebui să mergem mai departe cu dezvăluirile, și să fim mai bine documentați. Topicul lansat de [COLOR=blue]mihailt [COLOR=black]s-a dovedit a fi bine ales, și audiența lui o dovedește în mod deplin. N-o să reușești tu să-l deturnezi spre tema alternativă pe care[/COLOR][/COLOR] [COLOR=blue][COLOR=black]ți-ai propus-o [/COLOR][/COLOR] ce sa deturnez? ce mi-am propus? poi eu nu mi-am propus nimic altceva decat sa impartashesc cu bucurie Calea-Adevarul ca sa ajungem la Viatza... caci atunci cand gaseshti ai vrea ca shi altzii sa se bucure impreuna cu tine de drahma pierduta... dar vezi, voi v-atzi pus in cap sa demonstratzi ca Domnul este raul... poi sfant este Domnul deci cum vetzi demonstra ce v-atzi propus altfel decat mintzind... cum? shi crede-ma ca nu v-am criticat caci eu va accept asha cum suntetzi, dar ma deranjeaza cand se fac acuzatzii false, se aduc pe tapet minciuni, se fac diversiuni shi se procedeaza cu anatemizari politice asha ca shi-n beciurile securitatzii... pentru ca ma doare de aia v-am cerut sa incetatzi mishtocareala... batjocura... shi tot circul asta... deci nu v-am criticat absolut de loc... de loc absolut, ci eu ma bucur asha cum suntetzi... ca n-am ce sa va schimb eu... nu va fac eu metanoia... fiecare shi-o face cu ajutor de sus, de la Dumnezeu... a fost bine ales, topicul, dar pentru ca este plasat la secte, oamenii nu cred ca este de la Dumnezeu shi de aia am pus alt topic la BOR caci este in cadrul BOR aparut shi Binecuvantat de la Dumnezeu shi sfintzit de Arh Irineu... deci este din cadrul BOR shi nu cum va pacalitzi dumneata sau altzii... deci pricepi dumneata ca cele 7 Trambitze sunt din BOR shi nu sunt sectante? pricepi? dar ele trambitzeaza de la Dumnezeu shi nu asha cum ar vrea sa auda unii sau altzii ci ceea ce le da DUMNEZEU sa Trambitzeze... aia scriu ei shi marturisesc prin viatza lor, prin faptele lor... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
cum adica eu am pareri preconcepute cand eu am scris din ce am vazut pe filmuletz unde se vede clar ce oameni sunt... iar acolo este filmat cum sunt ei de obicei... in viatza shi atmosfera lor... darga Maria-Margareta... nu cumva voi avetzi ochii prea roshii de la patima cu care ii osanditzi shi ii socotitzi? auzi acolo ce alipiri "fara scrupule" stranshi cu ushea? poi cine ii strange cu ushea decat securishtii ori militzienii travestitzi? cine sa-i stranga cu ushea? poi eu m-am convins din filmuletz shi din texte ca sunt buni, sunt cinstitzi... dar ma intreb cat are sa va trebuiasac unora ca tine ori ca Anca-Estera care iata ai preluat stilul mishtocaresc critic shi mincinos de citire al Cuvantului... procedand acuma shi cu ce scriu eu asemenea... nu tzi-am spus ca nu despre mine e vorba in acest subiect shi nici despre PUCIOSHI? ci despre Cuvantul Lui Dumnezeu... dar ma intreb de ce nu te cautzi shi pe tine in acelashi mod cum ii cautzi pe ei... caci asha se va face: "cu masura cu care judeci/masori/osandeshti... cu aia tzi se va masura shi tzie" deci nu tzi-e mila macar un pic de tine macar? ca asta v-am cerut sa nu va facetzi rau fara sa va datzi seama... ca doar Saul a patzit-o! a orbit.... voi ati vrea s-o patzitzi mai rau? de asta "v-am criticat" dar nu v-am criticat ci am strigat "Doamne iarta-ne ca nu shtim ce facem!" shi m-am inclus shi pe mine... ca doar in mintea mea, este clar, noi aici judecatorim, osandim shi hulim... deci ne trebuie iertare... multa iertare... shi mila. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Vsovi: "... caci aceasta Estera, fiind un fel de jurnalista cam asta a facut, caci comentariile sunt gLumeshti... ea nu ishi pune problema ca ar putea fi adevarat ce se scrie acolo, ca ar trebui intzeles Duhovniceshte..."
Daca tot iti petreci timpul scriind atat de mult, de ce nu ne dai tu interpretarile "duhovnicesti", ca in afara de acuzatii cum ca toti suntem lumesti si eretici-ortodocsi s.a.m.d. nu ai spus pana acum nimic concret. |
|
|||
|
|||
![]()
Vsovi: "de aia am deschis alt topic in BOR, ca sa nu ranim conshtiintzele cele simple, caci sfanta cetate a Noului Ierusalim tzine de BOR shi ei marturisesc aceasta..."
Ei se dezic de BOR considerandu-se singura biserica a lui Hristos, deoarece BOR a cazut in pacate grave si, deci, acolo nu mai e Hristos. Iar BOR, in sinodul din 1992, au analizat "fenomenul" de la Pucioasa si l-au considerat contrar cu invataturile ortodoxe. In periodicul BOR este tiparita aceasta decizie. Din pacate, nu locuiesc in Bucuresti ca sa pot merge la biblioteca (se poate citi si de la Biblioteca Universitara din Bucuresti) si sa postez pe forum exact cum suna decizia. Eu insami am citit acel periodic cand faceam facultatea la Bucuresti si aflasem de Noul Ierusalim. Poate vreunul dintre forumisti, care e puternic interesat de acest subiect (dureros pt mine din nenumarate motive) sa mearga la biblioteca si sa caute revistele BOR din anul 1992? |
|
|||
|
|||
![]()
Corectare:
"In sinodul BOR din 1992 s-a analizat...." Scuze pt dezacord! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
deci concluzia ta draga Florina pleaca de la o premisa falsa... insinuata absurd de catre Maria-Margareta. Absurd este pentru ca cei de la WordPress.org au suspendat blogul, fara o minima discutzie shi concluzie la sesizarea pucioshilor... aruncand fireshte vina, ca au folosit abuzul, pe "piloshii" de la pucioasa la "militzie", la securitate ori la justitzie ori la politicieni, ori la shefii interlopi traficantzi de arme shi droguri sau daca nu chiar la francmasoneria care dirijeaza pe sionishti shi pe americani pentru controlul intregului glob, fireshte... deci daca cineva este de vina, atunci numai pucioshii sunt aceia... pentru ca nu mai sunt din gLume, de aia, iar gLumea ishi iubeshte shi-shi primeshte doar pe ale ei... de aia. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
domnule, nu asha ca shi-au dat cu parerea unii shi au sfatuit... ci e vorba de vre-o hotarare sinodala, shi nu ce se publica prin reviste... shi degeaba tot insinuezi ca ei ar judeca pe preotzi caci doar este scris in cartea sfanta a lor, ca Dumnezeu il judeca pe preotzi, shi ne cere ca noi sa nu judecam ci sa iertam, inclusiv pe preotzi... shi sa ascultam, de Dumnezeu shi de slujitorii Sai... arhiereii, preotzii shi diaconii... deci dumneata se pare ca vorbeshti din barfe shi nu din ce este scris! dar a scris Trambitza nr 3: "daca ne luam dupa panecumenismul eretic (CIE ori CMB) shi primim panecumenismul eretic shi apostat atunci la iad vom merge cu arhierei cu tot, fereasca Dumnezeu" ceva de genul asta, spunand ca numai putregaiul cade din BOR, iar sfantulo shi dreptul duhovnic Ilie Cleopa nu in zadar spunea despre sine ca el este un mosh Putregai shi ca este rau... ca sa ne dam seama noi cei din biserica nu sa osandim pe altzii ci sa luam aminte la noi inshine! asta pe lanaga faptul ca se smerea mereu spunand: "Eu sunt Moshul Putregaiul, manca v-ar Raiul" deci vezi dumneata Marii duhovnici au recunoscut cele 7 Trambitze ale Domnului care s-au recunosct unele pe altele, shi astfel se dovedeshte faptul ca erau unele manastiri, poate ca toate in Duhul Proorociei... dar unele erau decazute, caci pentru aia a trimis-o pe Verginica Domnul ca sa le scoata din cadere, caci prin unele manastiri se beea vin, prin altele bere, prin altele cafea... shi tot asha... dar n-au primit-o spunand ca cine este ea sa le mustre ori sa le dojeneasca, chiar daca o facea cu duhul blandetzii pentru ca nu de la ea mustra shi dojenea ci asha fusese trimisa de Hristos-Dumnezeu.... dar duhul minciunii maririi de sine, al semetziei, al iubirii patimashe de mariri shi placeri, de unde se nashte minciuna, deci din pricina duhului lacomiei plin cu pizma shi minciuna, nu au avut urechi s-o creada shi sa asculte... Iar daca chiar asha este shi Biserica a dat astfel de hotarari sinodale atunci mai devreme sau mai tarziu vor retracta, cu conditzia sa nu se incapatzaneze vreunii in impunerea minciunii asupra poporului credincios... caci iata ce a patzit Trambitza nr1 (copiat de pe wikipedia): [SIZE=4]"Caterisirea[/SIZE] În [COLOR=#0000ff]1935[/COLOR] Mitropolia înaintează dosarul cu caterisirea preotului Iosif Trifa la Sfântul Sinod, după un conflict amar cu superiorul său, Mitropolitul Nicolae Bălan. În ședința sa din [COLOR=#0000ff]13 martie[/COLOR] 1936, Sfântul Sinod confirmă sentința de condamnare la caterisire cu nr. 4/1935 a Consistoriului Mitropolitan din Sibiu. În întâmpinarea acestei confirmări, părintele Trifa, deși bolnav, se deplasează la [COLOR=#0000ff]București[/COLOR] depunând Cancelariei Sf. Sinod o cerere de grațiere la data de [COLOR=#0000ff]16 martie[/COLOR] 1936. Este semnificativ faptul că la această cerere Sf. Sinod va răspunde abia după un an, în ședința din [COLOR=#0000ff]9 martie[/COLOR] 1937, probabil sperând într-o împăcare la centrul Oastei din Sibiu. Dar, ca orice lumină care sperie făpturile întunericului, această minunată și înnoitoare făclie a lui Dumnezeu le-a speriat pe toate vietățile care iubeau păcatul și își îngrășau trupurile din menținerea lui. Și, ca bufnițele speriate de felinar, s-au repezit să stingă lumina cea nouă și să-l sfâșie pe purtătorul ei. După un proces bisericesc este caterisit, preotului Iosif Trifa îi este interzis de a publica și este deposedat de avere. El decedează în urma unei operații pe cord la 12 februarie 1938 iar a patra zi după moarte, ca o monstruoasă condiție fără de care nu putea fi nici înmormântat, i-a fost luată și haina de preot, sfâșiată în bucăți și ruptă de pe trupul său din sicriu.[COLOR=#0000ff][2][/COLOR] La mormântul preotului Iosif Trifa din cimitirul Sibiului vin sute și mii de suflete recunoscătoare nu numai de cele două ori pe an: în 12 Februarie, data trecerii lui la Domnul, sau de Praznicul Duhului Sfânt – Sărbătoarea Oastei Domnului, ci în fiecare zi. Iertarea postumă În ședinta sa din [COLOR=#0000ff]28 septembrie[/COLOR] [COLOR=#0000ff]1990[/COLOR], [COLOR=#0000ff]Sfântul Sinod[/COLOR] al [COLOR=#0000ff]Bisericii Ortodoxe Române[/COLOR] - la propunerea Preasfințitului [COLOR=#0000ff]Serafim Joantă[/COLOR] - decide ridicarea caterisirii preotului Iosif Trifa." eu nu fac parte din oastea domnului shi nici pucios nu sunt dar nu am cum sa nu recunosc Calea-Adevarul acolo unde o aflu ca sa ajung shi sa ma impartashesc shi eu de Viatza care este intru Dumnezeu (sf. Treime cu totzi sfiintzi shi cu una Bieserica Lui cea vie, Luptatoare shi Biruitoare) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nu cred ca sunt eu chemat ca sa raspund acuzatziilor shi interpretarilor gLumeshti, caci daca fac astfel am sa advocatzesc shi asta vrea shi cel rau, el spune rau shi se arata urat shi rau ca sa spui tu bine shi sa te aratzi tu bine, shi astfel indreptatzindu-te shi luand parere buna de sine ai sa cazi cu inchipuirea de sine in abisul semetziei shi mandriei asha ca un fraier, un pui de naparparca ori de vipvipera... cazand direct in sheol, pe apa sambetei shi a oltului... cum ar veni adica... deci nu ma incumet, caci duhovnicia este la sufletul fiecaruia shi nu cum intzeleg eu ori altcineva... fiecare cum pricepe... dar cu buna credintza shi nu ca sa demonstreze preconceput gandul rau pe care shi l-a pus in cap... ca asha i se pare ca ar face un lucru bun cuiva, ar trage un semnal de alarma... avertizeaza... nu el defapt trage matza de coada iar shtim bine ce a facut Pisica, poi Pisica a papa-t proorocia lui Veronica pentru ca a pismuit-o pe Verginica... asha ca un fel de Moisi pentru neamuri... potrivit pentru vremurile din urma. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fenomenul Posaga | poster | Exorcismul | 13 | 13.01.2015 14:22:59 |
Cetatea Noul Ierusalim | idealist | Calugarul | 12 | 18.01.2013 11:13:01 |
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti | geo.nektarios | Secte si culte | 3 | 01.04.2011 17:38:21 |
mesaj de la noul ierusalim | anaana71 | Secte si culte | 417 | 31.01.2011 15:31:40 |
|