![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
[SIZE=4][COLOR=#003366]Sarut mana tata![/COLOR][/SIZE][SIZE=4]
[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=Black]de M.M. Pop[/COLOR][/SIZE][SIZE=4] [/SIZE] [SIZE=4] Sarut mana tata! Te-am pierdut. N-am stiut la vreme cat de mult Poate sa ma doara lipsa ta, N-am stiut. Ma iarta, dumneata! Sarut mana tata! De ce noi N-am putut sa stingem, amandoi, Focul rau care-ti ardea in piept Si te intristase pe nedrept? Sarut mana tata! Cand mi-ai spus: - "Fata mea, in viata multe nu-s Prea usoare griji." - nu te-am crezut, N-am stiut atunci sa te ascult. Sarut mana tata! Ti-amintesti Cand stateai cu mine la povesti? Despre cate-n stele imi vorbeai, Eu taceam. Dar nu te suparai. Sarut mana tata! Prea devreme A-ndraznit la Dansul sa te cheme Cel care de toate-i mai presus, Prea devreme viata ti-a apus. Sarut mana tata! A ramas Mama singura acasa. Fara glas, Umbra ta mai trece prin odai Amintindu-i, greu, de pasii tai. Sarut mana tata! Te-asteptam De Craciun acasa, sa-nchinam Un pahar cu vin, si pana-n zori Domnului sa-i fim colindatori.[/SIZE] |
|
||||
|
||||
![]()
În pâlpâiala lumânării
Aprinsă în răceala serii, Zăresc un chip ce îmi apare Din negura vremii uitare. E tatăl meu ce mi se-arată Așa cum îl știam odată. Zâmbind, cu fața de chefliu, Mândru eram că-i eram fiu. Spre el privirea îmi îndrept, Durerea-mi zbuciumă în piept. I-aș spune vorbe alintate Dar vorbele-mi sunt înghețate. - Aș vrea o cupă să-ți închin Din roșul și dulceagul vin, Ce-ntotdeauna ți-a plăcut Și l-ai băut ca-ntr-un sărut. La locul tatălui de veci Cu vinu-n cupe patruzeci, Mormântul negru îl stropesc Când mucenicii se sfințesc. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Marturii ale forumistilor despre duhovnici / parinti indragiti | glykys | Despre Biserica Ortodoxa in general | 21 | 23.02.2013 14:49:34 |
Cuvinte din omiliile Sfintilor Parinti despre Nasterea Domnului | cristiboss56 | Craciunul - Nasterea Domnului | 6 | 30.12.2012 07:26:38 |
Despre Ac. Sfiintilor Parinti Ioachim si Ana | DavidM | Rugaciuni | 0 | 24.02.2010 13:01:23 |
despre 'parinti clarvazatori' si ghicitori | boby1976 | Generalitati | 3 | 17.12.2009 15:40:48 |
Din invataturile Sfintilor Parinti despre cum se deosebim vedeniile. | camiann | Generalitati | 2 | 03.02.2009 15:17:44 |
|