![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
am un prieten care a fost la pocaiti.mergand pe strada cu un frate ia zis vezi noi nu suntem ca acestia pacatosi.atunci prietenul meu si a dat seama ca acolo este mandrie.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mandria este un mare pacat,tot raul din lume a plecat de la mandria lui satan."Fariseul sta in picioare, si a inceput sa se roage in sine astfel: "Dumnezeule, Iti multamesc ca nu sunt ca ceilalti oameni, hrapareti, nedrepti, preacurvari sau chiar ca vamesul acesta. (Luc.18:11)",omul care a zis ca el nu e ca aceea,ala nu era pocait adevarat.
|
|
|||
|
|||
![]()
asa este.persoana respectiva era sectar.
|
|
|||
|
|||
![]()
Asa este era sectar si mai era si mandru.
|
|
|||
|
|||
![]()
SECTÁR, -Ă, sectari, -e, s.m., adj. 1. S.m. Partizan înflăcărat și intolerant al unei doctrine (politice, religioase etc.). 2. Adj. De sectă sau de sectar (1); intolerant față de cei cu alte convingeri; exclusivist.
Si ortodocsii, catolicii, precum si alte religii, sunt exclusiviste, ceea ce ii include in definitia de mai sus, nu? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Conform definitiei, in sine religiile par a fi sectare.
|
|
|||
|
|||
![]()
simona nu stiu daca te ajuta dar imi dau si io cu parerea,
mai ales ca ai rude care apartin acestei religii nu-i poti judeca la rece, si nici nu trebe, dar vezi ca decizia ta iti afecteaza si familia, daca tu nu te convertesti si preferi ortodoxia o sa inceapa si rudele tale sa-si puna intrebari in general daca ma uit la o alta religie imi pun intrebarea "Cu ce autoritate zic ei acestia?" , Cristos a promis ca va fi cu noi pana la sfarsitul lumii, nu se poate sa ne fi parasit 1500 de ani si numa dupaia brusc ne lumineaza, apoi ei zic ca autoritatea lor vin din cuvintele Mantuitorului din biblie, dar uita ceva, Biblia nu a fost scrisa de pocaiti, ci de oameni sfinti in primul mileniu, o interpretare corecta asupra scipturilo ar avea o biserica apostolica nu una care nici nu exista in primul mileniu, si ne vorbeste Cristos si in biblie despre Biserica, o va construi pe temelia Sf. Ap. Petru, iar pocaitii nu au nici o tangenta cu acesta, din Crez stim ca sunt 4 semne ale Bisericii Adevarate , Biserica ii Una, Sfanta, Catolica/Soborniceasca si Apostolica, apoi ca sa fiu sincer biserica pocaitilor nu prea prezinta nici o trasatura din acestea 4, ceea ce invata ei difera de la pastor la pastor, nu exista deloc unitate, s-ar putea sa-ti placa ce zice un pastor si sa-ti displaca ce zice altul, mai degraba intreaba-i de ce biserica lor e adevarata si cea ortodoxa falsa, ei mai usor defaima celelalte religii decat s-o apere pe-a lor, mai usor cauta niste cuvinte prin care sa renunte la icoane, sfinti, preoti etc decat sa-si demonstreze religia lor acuma nu stiu de cat timp te gandesti tu sa imbratisezi religia lor, dar in general dureaza cativa ani (banuiesc) ca sa iei o decizie definitiva, inveti despre propria religie, vezi ce e bun si ce e rau, iar daca constiinta te indeamna sa meri la o alta biserica nu-ti mai ramane decat sa te convertesti, dar nu cred ca vrei ca peste cativa ani sa-ti para rau de ce ai facut, nu stiu, sper ca ti-a folosit la ceva, Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
"Ci cercetati toate lucrurile, si pastrati ce este bun. (1Tes.5:21)"
"Cercetati Scripturile, pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vecinica, dar tocmai ele marturisesc despre Mine. (Ioan.5:39)",ei au si un tupeu iesit din comun sa ne contrazica cu Biblia noastra,pe forumul nostru,la noi acasa si mai zic si despre tainele noastre si pomenile noastre ca sunt zadarnice.Ei zic ca in Biblie cuvintul pomana apare o singura data dar eu am gasit in Biblie de doua ori:"Il cunosteau ca era cel ce sedea la poarta "Frumoasa" a Templului, ca sa ceara de pomana, si s-au umplut de uimire si de mirare pentru cele ce i se intamplasera. (Fapt.3:10) N-am mancat de pomana panea nimanui; ci, lucrand si ostenindu-ne, am muncit zi si noapte, ca sa nu fim povara nimanui dintre voi.(2Tes.3:8)". |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca stie cineva... | florin_7vl | Generalitati | 3 | 21.09.2010 16:12:35 |
poate cineva sa ma ajute... | Nevrednicul | Generalitati | 10 | 16.11.2009 11:57:03 |
Daca stie cineva | sunsray | Generalitati | 3 | 14.08.2009 00:24:45 |
daca poate cineva sa ma ajute | virgil1 | Generalitati | 14 | 30.05.2009 21:51:10 |
Daca a citit cineva | truthtostone | Generalitati | 0 | 22.11.2008 13:23:27 |
|