Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.02.2009, 03:56:24
Agkelos Agkelos is offline
Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Locație: Cluj
Implicit

Ratiunea, prin modul ei de functionare, separa. Dragostea, prin definitie, uneste. Dumnezeu e dragoste si putem deduce fara sa gresim ca e etalonul pentru armonie. Daca am fi in masura sa il studiem nu cred ca am putea trage o linie intre intentie si actiune. Intentia, gandul, actiunea, sunt doar delimitari omenesti create pentru ca mintea rationala sa le poata categorisi pentru o mai buna indexare a informatiei. Dumnezeu nu are nevoie de asa ceva. El, prin natural lui armonioasa de a fi, nu cred ca gandeste algoritmic ci doar iubeste, doar actioneaza constructiv, doar uneste si creeaza armonie in tot ceea ce exista.

Ca sa va dau un exemplu, ganditi-va cum e cand stati fata in fata cu un copil care va zambeste. Involuntar ii zambiti. Nu exista intentie, nu exista gand, nu exista ratiune. E un gest armonios dincolo de orice delimitare. Daca noua, in starea mizerabila in care ne aflam, ni se intampla astfel de "scapari armonioase", sunt convins ca pentru Dumnezeu e ceva foarte usor sa creeze intreaga lume intr-un mod armonios fara a fi necesar sa isi faca inainte un plan de bataie.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Primul ministru bulgar Adriana Cluj Postul 35 11.06.2012 01:23:18
Primul tweet al Papei Daniel_7 Biserica Romano-Catolica 0 29.06.2011 20:49:28
Multumesc tuturor si in primul rand lui Dumnezeu anisoara Generalitati 1 10.01.2011 00:41:27
icoane in primul secol Ioana-Andreea Secte si culte 11 21.05.2010 22:33:07