![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=black]Intr-o gradina,[/COLOR]
[COLOR=black]Lang-o tulpina,[/COLOR] [COLOR=black]Zarii o floare, ca o lumina.[/COLOR] [COLOR=black]S-o tai, se strica![/COLOR] [COLOR=black]S-o las, mi-e frica[/COLOR] [COLOR=black]Ca vine altul si mi-o radica.[/COLOR] [COLOR=black](Ienachita Vacarescu)[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
SCOICA
Autentificare Parola? Creare album poezii Publicati poeziile online. Ultimele adaugari "Sa-mi spui..." Introspectie in inalt Antiprimavara A fi (actor pe scena vietii) Fara (uni)forma Total autori 184 C-un zambet indraznet privesc in mine si inima mi-o prind in mana. Tremurand imi strang comoara la ureche si ascult. Imi pare ca tin in mani o scoica, in care prelung si neanteles rasuna zvonul unei mari necunoscute. O voi ajunge, voi ajunge vreodat pe malul acelei mari, pe care azi o simt, dar nu o vad ? Lucian Blaga |
|
|||
|
|||
![]()
am ajutat ieri un delfin să eșueze
pentru că mi s-a făcut milă văzându-l cum încearcă să se cațere pe plajă puțin palid cu pielea-i lucioasă tânjind după bronz si cum stăteam amândoi gâfâind întinși pe plajă mușcând din nisipul fierbinte l-am întrebat ce mai e nou în împărăția apelor iar el putin suparat s-a întors pe o parte bombănind ceva despre nasul meu și despre oala care fierbe de Daniel Ladislau Horvath |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă tu ai dispărea Într-o noapte oarecare Dulcea mea, amara mea Aș pleca nebun pe mare. Cu un sac întreg de lut Și-o spinare de nuiele Să te fac de la-nceput Cu puterea mîinii mele. Lucru lung și monoton Să te înviez, femeie, Eu, bolnav Hyperion Hai și umblă, Galatee ! Dacă tu ai dispărea Fi-ți-ar moartea numai viață Dulcea mea, amara mea Aș pleca în țări de gheață. Să te fac din țurțuri reci Să te-mbrac în promoroacă Și apoi să poți să pleci Orișiunde o să-ți placă… De-ai cădea într-adevăr În momentul marii frîngeri Aș veni la tine-n cer Să te recompun din îngeri. Și pe urmă aș pleca Umilit și iluzoriu Unde este casa mea O mansardă-n sanatoriu. (poetul zice purgatoriu dar ala nu exista asha ca am rectificat) Dacă tu ai dispărea Și din rîsu-mi și din plînsu-mi Te-aș găsi în sinea mea Te-aș zidi din mine însumï ! sau alta care imi placea pe vremurile tineretzii fara batranezte shi ale vietzii fara de moarte asha ca am mai dres pe ici pe colo, poate am facut rau shi se supara autorii: [COLOR=#003399]Umbra[/COLOR] E umbra aceasta pe care O semeni in sufletul meu Cu mila si trista mirare Voi duce-o cu mine mereu, Voi tzine-o cu mine mereu. Si-apoi intr-o zi oarecare In care-mi va fi cel mai greu Voi pune-o in vechi calendare Duminica trupului meu, Duminica gandului meu. R: Fiori prin mine umbla Si nu am trebuinta Te rog pe tine umbra Sa redevii fiinta. Fiori prin mine canta Si nu am conshtiintza Te rog pe tine umbra Sa redevii fiinta. Flamand de iubirea intreaga Refren cu avant mohorat Cand zorile noaptea-si dezleaga Ma satur c-o umbra s-atat, Ma-ncant c-o umbra s-atat. Doar sufletul meu te mai roaga Magnetic catarg doborat Tu umbra tacuta si draga Aseaza-ti fularul la gat, Aseaza-ti zidarul la cat. R: O umbra se-ntinde in mine O umbra prin mine trecu E-atat de mult rau, ca e bine E-atat de mult "da", ca e "nu", E-atat de mult "dar", ca e "nu". Bacovia-si iese din sine Si rade in a si in u O umbra in viata ma tine Si umbra aceea esti tu, Si fiintza aceea esti tu. R: Fiori prin mine umbla Si nu-mi am trebuinta Te rog pe tine umbra Sa redevii fiinta, Fiori prin mine canta Si nu am constiinta Te rog pe tine umbra Sa redevii fiinta. |
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=red]
![]() [COLOR=#ff0000]Ascult in haos si nimic n-aud[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Vorbesti ca din adancuri submarine:[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Talazuri bat,urland,in tarmul ud.[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Esti maduva ce suie viata-n muguri,[/COLOR] [COLOR=#ff0000]In coaja lumii eu sunt faldul spart;[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Te-ncingi cu mii de inelare cruguri[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Ce,unduind spre margini,ne despart.[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Cuvantul Tau n-ajunge pan-la mine[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Astept porunca lui ca un argat;[/COLOR] [COLOR=#ff0000]La marginea mosiilor divine[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Ma simt murind si-n seama nebagat.[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Cuvantul Tau e clopotul din turla,[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Vibrand zadarnic peste-un baragan,[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Cand intre Tine si-ntre mine urla[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Pacatul meu cu glas de uragan. ![]()
Copii,nu va temeti de viata!E frumoasa atunci cand savarsesti binele si cunosti adevarul si dragostea! Dulce sa fii si amar,si gingas,dar si aspru cu cei pe care-i iubesti si cu cei ce te urasc ,sau cu cei ce-ti slujesc.nu-i uita ,insa,si pe vecini! ![]() http://www.trilulilu.ro/14carol06 http://14carol06.blogspot.com/ ![]() [COLOR=#ff0000]Mi-am luat ratiunea si-am raspandit-o peste tot,unde mai ramasese lo[COLOR=red]c[/COLOR] liber.[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Si apoi,m-am dus sa ma razboiesc cu viata! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
" Din palmele-ti deschide
Din ochii tai fierbinti Sa versi parfum de vise Curate si cuminti. " |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=#1f5e83]http://www.trilulilu.ro/sor_23/f0d8c8731e2c55[/COLOR]
deshi nu-mi prea place de Paunescu... totushi unele poezii nu pot sa nu i le apreciez: [SIZE=2]Rugă pentru părinti |
|
||||
|
||||
![]() [SIZE=4][COLOR=#00aa00][/COLOR][SIZE=5][COLOR=#46aa00]Dacă vine primăvara! [/COLOR][/SIZE][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#00aa00]Dacă vine primăvara și găsește rătăcită doar o pată mică, mică de omăt pufos și moale ea se supără, se-nfoaie suflă ca un moș în deal și se poartă ca un val care mătură din cale tot ce-i dor și ideal. Dacă vine primăvara tu - om blând și răbdător n-o forța cu rugăminți să-ți aducă pomi în floare și curând zile fierbinți. Dacă vine primăvara poartă-te-ngăduitor fiindcă ea, nesuferita ba-ntr-o zi-i capricioasă ba într-alta-i radioasă, dar încet, pe nesimțite când nici nu te mai aștepți se-mblânzește și sărută ai pământului pereți. Și atunci, ca-ntr-o poveste crește iarbă, răsar flori și îți râde în fereastră soarele pictat pe șiruri nesfârșite de cocori!... [/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=green]personală[/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=#008000][/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=#008000][SIZE=2]S-aveți parte numai de primăveri fericite![/SIZE] [/COLOR][/SIZE]
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Intr-adevar, o frumoasa poezie de primavara, alaturi de Ghiocei, si noi nici nu ne-am uitat. Ai perfecta dreptate, Silvia. Iarta-ne te rog imprastierea.
Chiar cu intarziere, uite si pentru tine, si alaturi de tine pentru toate doamnele niste flori, dintre cele mai frumoase si mai parfumate: http://www.youtube.com/watch?v=zY9tiMXjIhk (stii ca la copy/paste ma pricep si eu; la restul mai putin...) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 18:15:49 |
Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 15:59:15 |
Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 11:46:00 |
Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 14:31:41 |
|