Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.03.2009, 21:27:24
catad2008 catad2008 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.02.2009
Locație: arad
Religia: Ortodox
Smile

Vroiam ca discutia sa capete un fagas relaxat, nu sa devina o poliloghie teologica; hai sa dialogam ca intre prieteni, nu ca intre dascali si elevi, se poate? Floarealbastra are o problema de care ne-am lovit toti, in vreun fel sau altul. Cum putem sa o inseninam daca incepem sa despicam firul in patru despre iubire care e aia, ba nu e, iubirea nu e ceva, ci e cineva, si altele...Hai sa nu mai fim asa de incrancenati in a vrea sa avem neaparat dreptate, ce ziceti?Multa sanatate, dnul Geo.
Reply With Quote
Vechi 09.03.2009, 21:49:58
axios's Avatar
axios axios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.02.2009
Locație: suceava
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru axios
Implicit ...

suntem bolnavi de superficialitate. si iubirea o transformam in ceva banal. dragostea e simpla. pentru cine o cunoaste. pentru ca pentru unii e ca respiratia insa pentru altii e ca... transpiratia... nu ne mai asumam nimic. suntem lasi. nu luptam pentru dragoste. pentru ca s-o recastigam atunci cand slabeste. pentru ca ea nu cade niciodata... noi cadem, noi abandonam inainte de limita... iubim pe fuga. pe anotimpuri. pe sezoane. am inceput sa ii punem limite dragostei... de unde pana unde? din SUPERFICIALITATE. ne caracterizeaza grozav...

e greu in ziua de azi sa gasesti pe cineva cu care sa impartasesti sentimente neconditionat. suntem egoisti si plini de mandrie. ne alegem cu orgoliul ranit foarte usor... si nu stim ce e jertfa, ce inseamna sa lupti pana la capat, ce inseamna sa iubesti... ce inseamna dragostea...

fratioare, surioaro, oricine ai fi, uita-te langa tine... e tot ce ai mai scump pe lume... si ce vezi la altii cu siguranta tie nu ti s-ar potrivi... pretuieste si multumeste lui Dumnezeu in fiecare zi pentru jumatatea ta... alta mai buna nu exista! poti sa ti-o repeti de mii de ori... asta e adevarul. si cand ai sa intelegi asta atunci sa stii ca ai dragoste...
Vechi 09.03.2009, 23:18:32
ioan_si.atat's Avatar
ioan_si.atat ioan_si.atat is offline
Member

Data înregistrării: 05.01.2009
Locație: Bucharest village
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ioan_si.atat
Implicit

Citat:
În prealabil postat de axios Vezi mesajul
suntem bolnavi de superficialitate. si iubirea o transformam in ceva banal. dragostea e simpla. pentru cine o cunoaste. pentru ca pentru unii e ca respiratia insa pentru altii e ca... transpiratia... nu ne mai asumam nimic. suntem lasi. nu luptam pentru dragoste. pentru ca s-o recastigam atunci cand slabeste. pentru ca ea nu cade niciodata... noi cadem, noi abandonam inainte de limita... iubim pe fuga. pe anotimpuri. pe sezoane. am inceput sa ii punem limite dragostei... de unde pana unde? din SUPERFICIALITATE. ne caracterizeaza grozav...

e greu in ziua de azi sa gasesti pe cineva cu care sa impartasesti sentimente neconditionat. suntem egoisti si plini de mandrie. ne alegem cu orgoliul ranit foarte usor... si nu stim ce e jertfa, ce inseamna sa lupti pana la capat, ce inseamna sa iubesti... ce inseamna dragostea...

fratioare, surioaro, oricine ai fi, uita-te langa tine... e tot ce ai mai scump pe lume... si ce vezi la altii cu siguranta tie nu ti s-ar potrivi... pretuieste si multumeste lui Dumnezeu in fiecare zi pentru jumatatea ta... alta mai buna nu exista! poti sa ti-o repeti de mii de ori... asta e adevarul. si cand ai sa intelegi asta atunci sa stii ca ai dragoste...
Bine spus, axios. Chiar ar trebui sa multumim lui Dumnezeu pentru pesoanele pe care ni le scoate in cale. Nimic nu este intamplator, cu atat mai mult atunci cand e vorba de persoana de langa tine. Trebuie sa intelegem ca iubirea inseamna in primul rand jertfa, sau macar punerea fericirii persoanei iubite inaintea propriei fericiri. Abia apoi putem vorbi de iubire. Este intr-adevar pacat ca oamenii nu gandesc si simt asa in zilele noastre. Stiu insa ca exista si exceptii. Si chiar ca oamenii se mai schimba. Sa avem nadejde.

Doame-ajuta!
Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. (Ioan 3:16)

http://taramulfagaduintei.blogspot.com/

http://teatrulviselor.blogspot.com/
Reply With Quote
Vechi 06.05.2009, 12:34:49
Adelinne's Avatar
Adelinne Adelinne is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Send a message via Skype™ to Adelinne
Smile

Citat:

Sunt foarte de acord dar spune-mi ce sa faci cand simti ca totul a fost in zadar? cand simti ca tu oferi jertfa dar cel de langa tine fuge ...cauta altceva imediat si nu ii pasa ...nu spun ca toti sunt la fel doar ca tendinta cand suferi este sa generalizezi ,fenomenul nu este unic se intampla de ambele parti si o stiu ...doar ca barbatul fuge de responsabilitate cand ar trebui sa vada ce frumoasa este responsabilitatea in doi ,mai ales atunci cand iubesti cu toata fiinta ta...in ziua de azi mai rara aceasta calitate ..pacat

Oricum aceste randuri trezesc in mine speranta ca este posibila dar cere rabdare multaaa : "Dragostea indelung rabda;dragostea este binevoitoare,dragostea nu pizmuieste , nu se lauda, nu se trufeste.
Dragostea nu se poarta cu necuviinta,nu cauta ale sale,nu se aprinde de manie,nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate ,ci se bucura de adevar . Toate le sufera, toate le crede,
toate le nadajduieste, toate le rabda.Dragostea nu cade niciodata..."
fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii." - Matei 10:16

"Nadejdea mea este Tatal, Scaparea mea este Fiul, Acoperamântul meu este Sfântul Duh.
Treime Sfânta, slava Tie !" (Sfântul Ioanichie)
Reply With Quote
Vechi 06.05.2009, 16:36:24
Anca-Miha
Guest

Implicit

Floarealbastra, daca as fi in locul tau, as fugi cat as vedea cu ochii de aceasta persoana.
Aceasta nu e iubire, nu e patima, ci e sugjugare ce povestesti aici.
Intr-o relatie unul da mai mult, altul mai putin. In general cel care da mai putin, primeste mai mult.
Incearca sa nu te mai gandesti la el; mai intai cateva secunde, apoi un minut si apoi mai mult. Asa treptat te ve desprinde din aceasta dominatie a lui.
Daca cere si primeste asa mult, inseamna ca nu da nimic inapoi; se foloseste numai de atractia pe care o exercita.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2009, 18:00:48
axios's Avatar
axios axios is offline
Senior Member

Implicit ...

Citat:
În prealabil postat de Adelinne Vezi mesajul
Sunt foarte de acord dar spune-mi ce sa faci cand simti ca totul a fost in zadar? cand simti ca tu oferi jertfa dar cel de langa tine fuge ...cauta altceva imediat si nu ii pasa ...nu spun ca toti sunt la fel doar ca tendinta cand suferi este sa generalizezi ,fenomenul nu este unic se intampla de ambele parti si o stiu ...doar ca barbatul fuge de responsabilitate cand ar trebui sa vada ce frumoasa este responsabilitatea in doi ,mai ales atunci cand iubesti cu toata fiinta ta...in ziua de azi mai rara aceasta calitate ..pacat

Oricum aceste randuri trezesc in mine speranta ca este posibila dar cere rabdare multaaa : "Dragostea indelung rabda;dragostea este binevoitoare,dragostea nu pizmuieste , nu se lauda, nu se trufeste.
Dragostea nu se poarta cu necuviinta,nu cauta ale sale,nu se aprinde de manie,nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate ,ci se bucura de adevar . Toate le sufera, toate le crede,
toate le nadajduieste, toate le rabda.Dragostea nu cade niciodata..."
adelline,
probabil toti gresim ca ajungem sa ne punem aceste intrebari cand e deja tarziu... de ce n-o facem la inceput? de ce nu stabilim niste reguli inca din prima zi? de ce alegem superficial? ne uitam doar la aparente si ne ducem cu capul inainte invaluiti de o asa zisa dragoste care, mai tarziu, se dovedeste a fi un simplu foc de paie... si, din pacate, intotdeauna, pentru el si nu pentru tine. si uite-asa ajungi la intrebarea ta: de ce fuge de responsabilitate? pentru ca nu si-a dorit-o de la inceput.
aud, si pe buna dreptate, tot mai des aceste cuvinte la parintii duhovnici: sa puneti inceput bun! oare am pus inceput bun daca ajungem sa ne punem intrebarile acestea? nu cred.
exista si baieti buni si fete bune... insa, probabil, fug unii pe langa ceilalti, fara sa se intalneasca. si in fuga lor se interpune cate o capcana, cate o ispita lipsita de responsabilitati... insa asta e cea mai dulce si, din pacate, desi stim cum sa alegem teoretic, nu o facem si cu mintea ci alegem doar cu inima... si daca nu ne iese, nasol!
insa, parerea mea, cata vreme nu esti casatorita, nu merita sa faci compromisuri.
e bun, isi doreste ceva stabil, isi asuma o eventuala familie - atunci e ok. daca e genul aventurier si care doreste sa-si traiasca viata - drum bun nenicule!
timpul e pretios si, in asteptarea unei schimbari din partea lui, poti pierde o multime de trenuri care ajung in dreptul statiei tale.
asta e umila mea parere.
Doamne ajuta!
Vechi 06.05.2009, 19:26:48
Adelinne's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
adelline,
probabil toti gresim ca ajungem sa ne punem aceste intrebari cand e deja tarziu... de ce n-o facem la inceput? de ce nu stabilim niste reguli inca din prima zi? de ce alegem superficial? ne uitam doar la aparente si ne ducem cu capul inainte invaluiti de o asa zisa dragoste care, mai tarziu, se dovedeste a fi un simplu foc de paie... si, din pacate, intotdeauna, pentru el si nu pentru tine. si uite-asa ajungi la intrebarea ta: de ce fuge de responsabilitate? pentru ca nu si-a dorit-o de la inceput.
aud, si pe buna dreptate, tot mai des aceste cuvinte la parintii duhovnici: sa puneti inceput bun! oare am pus inceput bun daca ajungem sa ne punem intrebarile acestea? nu cred.
exista si baieti buni si fete bune... insa, probabil, fug unii pe langa ceilalti, fara sa se intalneasca. si in fuga lor se interpune cate o capcana, cate o ispita lipsita de responsabilitati... insa asta e cea mai dulce si, din pacate, desi stim cum sa alegem teoretic, nu o facem si cu mintea ci alegem doar cu inima... si daca nu ne iese, nasol!
insa, parerea mea, cata vreme nu esti casatorita, nu merita sa faci compromisuri.
e bun, isi doreste ceva stabil, isi asuma o eventuala familie - atunci e ok. daca e genul aventurier si care doreste sa-si traiasca viata - drum bun nenicule!
timpul e pretios si, in asteptarea unei schimbari din partea lui, poti pierde o multime de trenuri care ajung in dreptul statiei tale.
asta e umila mea parere.
Doamne ajuta!
Iti dau dreptate dar asta nu inseamna ca este mai usor ...in ziua de azi barbatul fuge de biserica si daca nu pici repede fuge si de tine ...ori nu am intalnit eu un barbat calumea inca...in fine multumesc pentru raspuns...off off

"Nadejdea mea este Tatal, Scaparea mea este Fiul, Acoperamântul meu este Sfântul Duh.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2009, 20:00:35
axios's Avatar
axios axios is offline
Senior Member

Smile ...

Citat:
În prealabil postat de Adelinne Vezi mesajul
Iti dau dreptate dar asta nu inseamna ca este mai usor ...in ziua de azi barbatul fuge de biserica si daca nu pici repede fuge si de tine ...ori nu am intalnit eu un barbat calumea inca...in fine multumesc pentru raspuns...off off
cine spune ca e usor... esti amuzanta... inseamna ca nu cauti bine. ai rabdare...
stiu ca e foarte greu si e aiurea sa astepti pe cel care sa-ti respecte, inainte de toate, virturile. insa, sa stii de la mine ca, nici macar pentru cel care va accepta sa te astepte pana la casatorie nu poti baga mana in foc. oamenii isi arata adevarata lor fata in timp si in momentele de cumpana. la greu abia vezi pe cine ai alaturi. un partener e puternic prin modul in care poate depasi o situatie critica. atunci vezi cu adevarat de cine ai avut parte.
roaga-te si mergi cu nadejde inainte. ce-i al tau e pus deoparte. cu siguranta. niciodata nu e prea tarziu sa pui de un bun inceput. insa nici nu lasa sa treaca timpul pe langa tine. grabeste-te incet...
Doamne ajuta!
Vechi 06.05.2009, 23:37:56
Adelinne's Avatar
Senior Member

Citat:
cine spune ca e usor... esti amuzanta... inseamna ca nu cauti bine. ai rabdare...
stiu ca e foarte greu si e aiurea sa astepti pe cel care sa-ti respecte, inainte de toate, virturile. insa, sa stii de la mine ca, nici macar pentru cel care va accepta sa te astepte pana la casatorie nu poti baga mana in foc. oamenii isi arata adevarata lor fata in timp si in momentele de cumpana. la greu abia vezi pe cine ai alaturi. un partener e puternic prin modul in care poate depasi o situatie critica. atunci vezi cu adevarat de cine ai avut parte.
roaga-te si mergi cu nadejde inainte. ce-i al tau e pus deoparte. cu siguranta. niciodata nu e prea tarziu sa pui de un bun inceput. insa nici nu lasa sa treaca timpul pe langa tine. grabeste-te incet...
Doamne ajuta!
Din pacate in momentele de cumpana in viata ne dam seama ca suntem nimic fara Dumnezeu ...ajutor primesti dar ce oferi tu in schimb suflete? cam asta este tendinta mea de a gandi acum...iar referitor la el,cel care m-a ranit este un copil si maturitatea vine greu uneori ,eu iert foarte usor cu ajutor de Sus evident altfel ....problema este ce te faci cand durerea este mare si nu esti genul sa spargi,sa tipi sa faci cine stie ce grozavi si esti genul de plangi ...si plangi de simti ca ai facut-o pentru tot neamul nene ...stiu pare absurd ce spun poate .....uff grabeste-te incet .....teama ca o poti pati iar te inhiba si preferi sa muncesti ,sa citesti ,sa ignori varsta ,sa uiti uneori ...

Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iubirea de aproape-Iubirea de vrajmasi OvidiuO Pocainta 76 19.04.2013 20:51:24
Iubirea iosif Generalitati 127 30.03.2013 10:30:24
Iubirea caiusltd Rugaciuni 1 27.08.2010 16:01:07
Taina yulyus Rugaciuni 0 28.01.2010 22:45:07
Iubirea silverstar Generalitati 10 17.01.2007 12:37:35