![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- Despre viata ingereasca! - Preotul calugar hirotonit poate deveni apoi preot mirean? - Calugarie sau casatorie - Incalcarea voturilor Concluzia pe care am desprins-o este, ca nu este recomandat a parasi manastirea dupa depunearea voturilor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
povestea e veche. si am discutat si cu alte ocazii cu ory. stiu ce vorbesc. si da, intradevar, raspunsul nu e la noi. sunt unii monahi care aleg sa se intoarca in lume... daca n-ar avea ispitele sub nas, si aici ma refer la femeile care vin in pelerinaj sau turistele, pur si simplu, poate nu ar mai avea astfel de ganduri. insa dracu' nici asa nu sta degeaba. pentru ca sunt monahi care fug in Sfantul Munte ca sa scape de astfel de ispite... insa nici acolo n-au liniste si o sfarsesc si mai rau, aruncandu-se de pe stanci. e o lupta unde sunt invingatori si invinsi... si, din pacate, cel care abandoneaza lupta, tot tradator ramane... indiferent de motivatie... asumarea raspunderii e mare lucru. superficialitatea nu are ce cauta aici. calugaria nu e pentru oricine...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
nu e vorba de judecata. am mai spus-o undeva. nici macar Dumnezeu nu ne judeca. noi, prin faptele noastre, ne judecam singuri. e o consecinta. daca bagi mana in foc, te arzi. nu condamn si nu judec pe nimeni. incerc sa inteleg de ce sunt atat de dure canoanele cu cei care parasesc manastirea. departe de mine sa arat cu degetul spre cineva. sunt eu mai plin de bube decat oricare ca sa ma incarc si cu judecata lor. Mantuitorul isi doreste ca toti se ne mantuim. de ce mi-as dori eu altceva...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pace iti doresc si tie.
|
|||
|
|||
![]()
Axios, daca cineva cunoaste pe cineva care a incalcat voturile monahale, casatorindu-se in lume, nu inseamna, ca acel cineva a fost el insusi in manastire; mai ales daca a si afirmat ca nu a fost calugar, ci ca a avut tangente cu calugarii. Noi toti mergem la manastire la spovedit, etc., dar asta nu ne da experienta de manastire.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ii acuzam si pe ei de superficialitate? Noi discutam aici IN PRINCIPIU, nu ne-am adunat sa punem pe cineva la zid. La ce ne-ar folosi?!? Dar a sti cum e corect, da, asta ne ajuta imens. Cred ca esti de acord. Si apoi, stii bine, ca nu avem PE NIMENI printre noi, care a iesit din manastire. Ne dam doar cu parerea, unii, iar altii venim cu scrierile Sfintilor Parinti: Sf. Ioan Gura de Aur, Sf. Vasile, etc. Am ajuns sa ne permitem sa-i contrazicem, pe motiv de superficialitate in abordarea problemei? sanu uitam ca pe vremea aceea manastirile numarau mii de suflete, nu zeci, ca azi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar noi sa ne vedem de smerenia noastra, caci atata scapare mai avem. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Destinatia posibila a celor ce parasesc ortodoxia e iadul | spre_rasarit | Generalitati | 70 | 04.01.2012 16:13:17 |
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? | alexdu | Generalitati | 79 | 23.09.2011 16:55:07 |
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? | elom | Nunta | 38 | 16.08.2011 23:45:58 |
|