Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.03.2009, 18:17:01
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

Trandavia pentru mine inseamna sila.Scurt si la obiect.
Reply With Quote
Vechi 09.03.2009, 13:17:27
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

"... Akedia în domeniul vieții duhovnicești se manifestă în primul rând în tendința spre a minimaliza rugăciunea. Omul cuprins de akedie își aduce tot felul de argumente pentru a-și reduce la minim rugăciunea: că-i obosit, că n-are timp, că nu-i nevoie să te rogi chiar așa mult, că-i suficient să spui un cuvânt din adâncul inimii decât să spui cuvinte multe și fără să te poți concentra.
• lenevia trupească. Părinții fac distincție între oboseala firească a trupului care cere odihnă și patima trândăviei, lenea, care nu este o urmare firească a unei oboseli, o patimă legată de celelalte patimi, mai ales de întristare, de lăcomie și de curvie. "

remediu am impresia ca ar putea fi sa te rogi neincetat, sa fii neincetat cu gandul, cu fractziunea clipei, cu tot filmul clipei catre Dumnezeu, mai ales in timp ce itzi desfashori activitatea... in timp ce munceshti sau te plimbi pe strazi sau dormi, sa te rogi neincetat in somn, in timp ce visezi, in timp ce te odihneshti... de odihna trupului... sufletul, duhul, iubirea din suflet sa fie cu duhul osarduitor caci trupul este neputincios...

iar cand ai ajuns la starea in care tot timpul sa te rogi, neincetat sa te rogi, abea atunci ar trebui sa incepi sa te rogi cu adevarat... caci daca toata ziua eshti in rugaciune, atunci ar trebui sa fii conshtient ca eshti cuprins de patima accediei... fiind defapt amagit cu parerea de sine, cu chipul neascultarii, ca sa ai cu ce sa te incantzi mereu acoperind intristarea, lacomia shi curvia... cu rugaciune prefacuta... cu rugaciunea celui ce inchipuie in mintea sa, shi care se apropie de trufie fara sa-shi dea seama cazand in nebunia de pe urma, in nebunia aia cand te lauzi cu cele primite in Dar ca tzi se cuvin, ca tzi s-ar cuveni de drept, sarind cat colo daca cineva itzi spune ca ai greshit... ca e peste poate ca sa fi un greshitor... din moment ce dumneata... trandaveshti... ca shi cum trandavia in pacatuire shi lepadare ar fi certificatul perfect al bunei purtari...
Reply With Quote
Vechi 09.03.2009, 14:44:31
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

intr-un fel sau altul,cred ca trandavia este "boala secolului";imi amintesc cuvintele Parintelui Paisie spuse "Cu durere si dragoste pentru omul contemporan":

“ – Parinte,grija indeparteaza intotdeauna de Dumnezeu?
- Asculta de la mine urmatorul lucru : cand un copil se joaca si este absorbit de jucarii,nu-si mai da seama daca tatal lui este alaturi si-l mangaie.Dar daca-si va intrerupe putin joaca,atunci isi da seama.Tot astfel si atunci cand avem vreo grija,nu putem simti dragostea lui Dumnezeu.Dumnezeu da,dar noi nu simtim.Ia aminte sa nu risipesti puterile tale pretioase in griji de prisos si in lucruri desarte,care intr-o buna zi se vor face toate praf.Asa te obosesti si trupeste si mintea ti-o imprastii fara rost,iar dupa aceea ii dai lui Dumnezeu oboseala si cascaturile in vremea rugaciunii,la fel cu jertfa pe care a facut-o Cain.In mod firesc si starea ta launtrica va fi la fel cu starea lui Cain,cu neliniste si oftaturi pe care ti le va pricinui aghiuta,ce va fi alaturi de tine.
(…) Daca vezi ca mintea ta fuge mereu si se duce la treburi, (…) sa intelegi ca esti mai aproape de lucruri decat de Dumnezeu,de zidire decat de Ziditor.
(…) Omul este zidit sa faca binele in mod firesc,pentru ca Ziditorul lui este bun.(…)
Cu munca si grija multa se uita de Dumnezeu.Parintele Tihon spunea:”Faraon dadea munca si mancare multa israelitilor ,ca sa uite de Dumnezeu.”In vremea noastra,diavolul i-a absorbit pe oameni in materie,in raspandire.Munca multa,mancare multa,ca sa uite de Dumnezeu si astfel sa nu poata – sau mai bine zis sa nu vrea – sa puna in valoare libertatea ce li se da ca sa-si sfinteasca sufletul.Insa,din fericire,de aici iese si ceva bun,fara ca diavolul sa vrea:oamenii nu mai au prilejul sa pacatuiasca atat cat ar voi. “
Reply With Quote
Vechi 09.03.2009, 16:33:24
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Implicit

Cand pot sa-mi dau seama ca trandavesc?
Reply With Quote
Vechi 09.03.2009, 17:02:36
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Implicit

cine stie,poate chiar acum,stand in fata monitorului....
Attached Images
File Type: jpg Picture26.jpg (81,1 KB, 7 views)
Reply With Quote
Vechi 09.03.2009, 20:14:29
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de carmina Vezi mesajul
cine stie,poate chiar acum,stand in fata monitorului....
Probabil, chiar nu stiu ce sa zic.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2009, 23:32:39
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Dar la ,,trandavia fata de Dumnezeu v-ati gandit''?Multi lucreaza din greu dar trandavesc in fata lui Dumnezeu,intelegeti ce vreau sa zic.
Reply With Quote
Vechi 11.03.2009, 00:18:45
alicia's Avatar
alicia alicia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: RM VALCEA
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru alicia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Dar la ,,trandavia fata de Dumnezeu v-ati gandit''?Multi lucreaza din greu dar trandavesc in fata lui Dumnezeu,intelegeti ce vreau sa zic.
Asa e Alin si eu ma numar printre cei trandavi fata de Dumnezeu.Lucrez mult si e obositor dar seara cand am putin timp liber in loc sa il petrec aducand multumire lui Doamne Doamne ma atrage tot mai mult calculatorul si stau le el pana tarziu cand pic franta de oboseala si uite asa ma departez cate un pic de EL.Stiu ca nu e bine ceea ce fac dar sunt dezamagita de viata asta si nu am chef de nimic!Rugati-va si pt mine care doriti,sa imi revin si eu sa incerc sa uit tot ce ma apasa!
Reply With Quote
Vechi 11.03.2009, 01:19:15
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alicia Vezi mesajul
Asa e Alin si eu ma numar printre cei trandavi fata de Dumnezeu.Lucrez mult si e obositor dar seara cand am putin timp liber in loc sa il petrec aducand multumire lui Doamne Doamne ma atrage tot mai mult calculatorul si stau le el pana tarziu cand pic franta de oboseala si uite asa ma departez cate un pic de EL.Stiu ca nu e bine ceea ce fac dar sunt dezamagita de viata asta si nu am chef de nimic!Rugati-va si pt mine care doriti,sa imi revin si eu sa incerc sa uit tot ce ma apasa!

Domne atotputernic si bun si iertator, intareste pe roaba Ta Alicia, intru lumina Ta!!!
Vechi 17.05.2011, 01:39:54
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Implicit

"Trandavia este moartea sufletului si a mintii. Daca Dumnezeu i-ar ingadui sa lucreze impotriva noastra dupa puterea ei, nici unul dintre nevoitori nu s-ar mantui vreodata.

Datoria noastra este sa i ne impotrivim cu toata puterea ce ne este data, dar sta in puterea lui Dumnezeu sa ne trezeasca in chip tainic si sa ne arate in chip vadit biruitori ai ei. Caci e cu neputinta ca, murind cineva, sa invie fara ajutorul Celui ce S-a inviat pe Sine din morti" (Sfantul Simeon Noul Teolog).
Reply With Quote
Răspunde

Tags
trandavia