Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #51  
Vechi 12.03.2009, 05:38:03
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.185
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

CARTOFI CUBURI LA TIGAIE - 10 minute

Cureti cartofi in functie de cite persoane sint.
Ii tai in cuburi 1cmx1cm(sigur nu exact, insa am zis asa ca idee).
Intr-o tigaie pui ulei, putin ( max 2 linguri, 2 1/2 linguri) si pui cartofii impreuna(uleiul nu trebuie sa fie cald).
Cind devin rumene cubuletele, presari rozmarin( putin de tot).
Ii scoti intr-un castron tapetat cu hartie care bsoarbe uleiul, pui putina sare.

Faci o salata: rosii, castraveti, ardei gras, ceapa, salata verde si ce o mai fii prin camara.

Pofta buna!!!
__________________
Doamne, fie voia Ta, nu voia noastră!
http://sashaparagulla.blogspot.com/
Reply With Quote
  #52  
Vechi 12.03.2009, 05:49:01
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.185
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

SARMALE DE POST

Ingredienti
- ciuperci albe champignion ( 1 kg) taite in cubulete f. mici
- 2 cepe mari tocate fin de tot
- 2-3 catei usturoi tocate
- 1 cana de orez
- 1 ardei gras galben sau rosu taitate in cubulete mici de tot
- 1 rosie
- patrunjel radacina - taiata cubulete mici
- 1 morcov- taiate cubulete mici
- 1 varza murata ( frunze taiate in mod traditional)
- cimbru, marar, foi de dafin
- sos de rosii
- putin ulei
- sare, piper

PREPRARE

Umplutura
Se prajesc ceapa, usturoiul, ciupercile, ardeiul, morcovul, patrunjelul, ciupercile si cind sint inmuiate, se adauga apa rece, si orezul.
Sarmalele: se fac in modul obisnuit ( pentru mine- trebuiesc mari ca s anu zica cineva ca maninc prea mult, deci o sarma mi-ar ajunge nu -mi trebuiesc 50) asezindu-le pe peretii oalei.
Se completeaza apoi golul din mijloc cu sos de rosii, apa, sarea, cimbrul, marar, foi de dafin.

Pofta mare!!!

-
__________________
Doamne, fie voia Ta, nu voia noastră!
http://sashaparagulla.blogspot.com/
Reply With Quote
  #53  
Vechi 15.03.2009, 14:24:39
dorinastoica14
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit O masă de duminică cu mâncare de post

Felul 1
Ciorbă de cartofi sau fasole cu urzici.
Se face o ciorbă obișnuită acrită (nu prea tare cu boș de putină) la care puneți două mâini bune de urzci bine spălate,leuștean verde,ștevie și când e gata și-l luați de pe foc o mână de pătrunjel verde tăiat mărunt.
Felul 2
Piure de cartofi cu garnitură
Piureul de cartofi îl faceți cum știți .Dacă vreți adăugați margarină când sfărâmați cartofii(eu nu pun dar îl fac mai subțire)
Tăiați două sau trei cepe pe care le înmuiați în ulei mestecând mereu ca să nu se ardă.Puneți ceapa în piureu și mestecați bine.Are un gust foarte bun.Eu pun garnitură din ciupercuțe proaspete prăjite sau măsline,șnițele de soia pe care înainte de prăjire le tăvălesc prin pesmet sau prin făină de porumb(mălai)
Desertul
-clătite cu dulceață-Faceți aluatul din făină și apă minerală carboazoasă.Mie îmi ies foarte bune
-Sau compot din fructe pe care le pun din vară în congelator.Pun la fiert apă cu zahăr și lănâie iar când clocotește pun fructe (mai multe să fie compotul gros)
-În loc de cafea, ceai verde cu stafide.Fierbem puțin stafidele(spălate bine cu apă caldă) în ceai.Stafidele fiind foarte dulci ceaiul nu are nevoie să fie îndulcit.Efectul este mai ceva decât al unei cafele tari.
Reply With Quote
  #54  
Vechi 16.03.2009, 19:52:30
dorinastoica14
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul
SARMALE DE POST

Ingredienti
- ciuperci albe champignion ( 1 kg) taite in cubulete f. mici
- 2 cepe mari tocate fin de tot
- 2-3 catei usturoi tocate
- 1 cana de orez
- 1 ardei gras galben sau rosu taitate in cubulete mici de tot
- 1 rosie
- patrunjel radacina - taiata cubulete mici
- 1 morcov- taiate cubulete mici
- 1 varza murata ( frunze taiate in mod traditional)
- cimbru, marar, foi de dafin
- sos de rosii
- putin ulei
- sare, piper

PREPRARE

Umplutura
Se prajesc ceapa, usturoiul, ciupercile, ardeiul, morcovul, patrunjelul, ciupercile si cind sint inmuiate, se adauga apa rece, si orezul.
Sarmalele: se fac in modul obisnuit ( pentru mine- trebuiesc mari ca s anu zica cineva ca maninc prea mult, deci o sarma mi-ar ajunge nu -mi trebuiesc 50) asezindu-le pe peretii oalei.
Se completeaza apoi golul din mijloc cu sos de rosii, apa, sarea, cimbrul, marar, foi de dafin.

Pofta mare!!!

-
O altă variantă.
În loc de ciuperci se poate pune nucă tocată,migdale miez de semințe de dovleac.Nu se călește nimic.Se poate face compoziția de seara și se pune o ceșcuță de apă călduță.Orezul de umflă și fierbe mai repede.Eu nu pun usturoi dar pun busuioc,tarhon,mărar.
Reply With Quote
  #55  
Vechi 16.03.2009, 20:06:32
dorinastoica14
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit Pentru masa de dimineață sau seara

Salată de cartofi
Se spală bine câțiva cartofi și se fierb în coajă sau curățați (nu se fierb foarte tare).În timp ce se răcesc se taie o ceapă sau două albă sau roșie(mie îmi place ceapa albă care nu este iute),câțiva gogoșari din oțet tot peștișori,,se stoarce o lâmâie iar coaja se taie(o parte) fin,se pun măsline câte vrem,piper sare.Se taie cartofii,se amestecă și se adaugă ulei de măsline sau ulei obișnuit.Se amestecă bine.

Gris cu stafide
Se fierb în apă stafidele(spălate bine și cutățate de codițe),și se adaugă grișul.Se amestecă până are consistența unui terci grosuț.Este mai bun rece când putem tâia cuburi.Când servim putem pune deasupra o linguriță de miere sau de dulceață.Este foarte bun și simpu căci stafidele sun dulci și plăcute,conținând și multe vitamine.
Reply With Quote
  #56  
Vechi 16.03.2009, 20:12:51
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 03.03.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 708
Implicit

Ieri am mancat cartofi prajiti, legume la cuptor (congelate, cumparate la punga) si o salata cu de toate - salata verde, rosii, ceapa, masline si castravete.
Astazi am fiert gnocchi si i-am mancat cu un amestec mexican (eu l-am cumparat gata facut, la borcan, insa merge facut si-acasa) facut din sos de rosii, boabe de porumb, fasole bruna (cu boaba mare), ardei gras si condimente. E foarte gustos. :)
Poimaine voi face niste dovlecei si vinete pe grill - totul taiat felii subtiri si condimentat dupa gust (eu pun doar sare si putin piper) si iarasi salata, preferata mea - rosii, castraveti si ceapa verde.
Sper ca v-am mai dat niste idei. :) Si eu va citesc "meniurile" si mai "fur" cate o reteta de la voi, fetelor! :)

Post cu folos tuturor!
__________________
Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatoasa!
Preach the Gospel and, if necessary, use words.
Reply With Quote
  #57  
Vechi 16.03.2009, 22:56:08
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.185
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Ieri am mancat cartofi prajiti, legume la cuptor (congelate, cumparate la punga) si o salata cu de toate - salata verde, rosii, ceapa, masline si castravete.
Astazi am fiert gnocchi si i-am mancat cu un amestec mexican (eu l-am cumparat gata facut, la borcan, insa merge facut si-acasa) facut din sos de rosii, boabe de porumb, fasole bruna (cu boaba mare), ardei gras si condimente. E foarte gustos. :)
Poimaine voi face niste dovlecei si vinete pe grill - totul taiat felii subtiri si condimentat dupa gust (eu pun doar sare si putin piper) si iarasi salata, preferata mea - rosii, castraveti si ceapa verde.
Sper ca v-am mai dat niste idei. :) Si eu va citesc "meniurile" si mai "fur" cate o reteta de la voi, fetelor! :)

Post cu folos tuturor!
Idei binevenite!!!!
Reteta lui Dorina, pare simpla si buna.
Am incerc.
Asta a ta e f. bun, trebuie s-o incerc si pe a ta.
Gnochi- eu ii fac cu sos de rosii, aratat cum se prepara la unul din sos de rosii, care sint retete originale de la Roma!
__________________
Doamne, fie voia Ta, nu voia noastră!
http://sashaparagulla.blogspot.com/
Reply With Quote
  #58  
Vechi 16.03.2009, 23:20:17
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 03.03.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 708
Implicit

Mmm, gnocchi cu sos de rosii... suna delicios, cred ca vineri am sa incerc aceasta reteta patinina, multumesc pentru idee!! Voi adauga si coriandru proaspat sosului de rosii pentru a-i da mai mult gust.
Va scriu aici o reteta pe care am facut-o deja de 2 ori de cand a inceput postul, asa de mult imi place - ardei umpluti:

Cele trebuincioase (pt. 2 persoane):

4 ardei grasi mari (eu ii prefer pe cei galbeni sau rosii, cei verzi imi par amari la gust)
2 cepe potrivite
o cutie de 300 g cu ciuperci
aprox. 120 g orez
2 morcovi de marime mijlocie
2 linguri de ulei
15 g faina
marar
bulion
sare
piper
foi de dafin
Vegeta

Taiati "capacele" ardeilor si curatati-i de seminte cu ajutorul unui cutitas; apoi ii intepati cu o furculita de 2-3 ori pe fiecare.
Tocati ceapa, ciupercile (in prealabil scuse de apa din conserva) si morcovul si le caliti in 2 linguri de ulei. Adaugati orezul si eventual un strop de apa; tineti pe foc (mic) timp de 5-7 minute, sarati si piperati amestecul. Puneti si faina - care are rolul de-a "lega" compozitia. Nu uitati de marar, el e cel ce le da ardeilor un gust grozav!
Apoi umpleti ardeii cu acest amestec, le puneti inapoi capacele, ii asezati frumos intr-o oala si turnati peste ei apa cat "inaltimea" lor. Eu fierb acea apa in prealabil, amestec bulionul de rosii in ea si-o si potrivesc de gust cu Vegeta. Lasati cateva frunze de dafin sa pluteasca in oala. :)
De fiert trebuie sa fiarba in jur de 45 de minute, la foc potrivit.
Pofta buna!!

Doamne ajuta si post binecuvantat tuturor!!
__________________
Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatoasa!
Preach the Gospel and, if necessary, use words.
Reply With Quote
  #59  
Vechi 17.03.2009, 01:24:22
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.395
Implicit

Adevarate specialitati, cu adevarat, insa nu trebuie sa uitam de cele mai simple alimente de post.

Consistenta acestora este insemnata pentru organism:

- stafidele (cele mai recomandate)
- prunele uscate (asemenea)
- mierea
Reply With Quote
  #60  
Vechi 17.03.2009, 01:48:23
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.185
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Salată de cartofi
Se spală bine câțiva cartofi și se fierb în coajă sau curățați (nu se fierb foarte tare).În timp ce se răcesc se taie o ceapă sau două albă sau roșie(mie îmi place ceapa albă care nu este iute),câțiva gogoșari din oțet tot peștișori,,se stoarce o lâmâie iar coaja se taie(o parte) fin,se pun măsline câte vrem,piper sare.Se taie cartofii,se amestecă și se adaugă ulei de măsline sau ulei obișnuit.Se amestecă bine.
La salata de cartofi se face ceva in prealabil, nu stiu daca fiecare face sau nu:
putina salata verde, se freaca cu putin usturoi si sare, se lasa pina cind se fierb cartofii, apoi se amesteca cu salata de cartofi, asa cum a descris Dorina aici.
Este excelenta!
__________________
Doamne, fie voia Ta, nu voia noastră!
http://sashaparagulla.blogspot.com/
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Post de bucate sau post de pacate...??? geo.nektarios Pocainta 160 19.03.2016 13:34:53
Postul de pacate vs postul de bucate tigerAvalo9 Generalitati 21 28.02.2012 23:29:05
Post Bogdan N Generalitati 5 18.06.2011 22:06:08
* post * Jamaica Postul 63 15.02.2011 20:56:37
post dorinel78 Generalitati 16 25.03.2009 08:44:57