Citat:
În prealabil postat de vasinec
Este a nu stiu cat-a oara cand incercati sa ma faceti mincinos. Dumnezeu mi-e martor ca parintele a rostit acele cuvinte care m-au socat (nu mai repet cuvintele). Contextul nu schimba cu nimic grozavia "sfatului" pe care l-am primit. Ca orice crestin, i-am marturisit parintelui pacatele pe care le faceam (bautura, petrecerile, etc.). I-am marturisit si faptul ca am inceput sa citesc Sfanta Scriptura. Aveam nevoie de o incurajare. Este foarte usor sa incepi sa citesti Sfanta Scriptura, apoi sa vina diavolul si, sub diferite pretexte (ex:Scriptura este pentru initiati, este greu de citit, daca o incepi si n-o studiezi pe toata faci un mare pacat, sunt atatea lucruri de facut-nu este acum timpul pentru Scriptura, etc.) sa te faca sa lasi la o parte Cuvantul lui Dumnezeu. Eu chiar oscilam intre Sfanta Scriptura si petreceri bahice.
Multumesc lui Dumnezeu ca gasit un mijloc sa ma scoata din mocirla in care traiam si sa-mi puna in mana Cuvantul dadator de viata.
|
Vasinec, din postarea de mai sus se intelege clar si de ce ti-a spus Pr. Paraian "lasa biblia" si anume te-a directionat spre spovedirea pacatelor, ca de aceea mergem la duhovnic; nu ca sa ne laudam cu faptele bune. Ai inteles gresit acele cuvinte; si in loc sa cauti adevaratul motiv, preferi sa-l incriminezi pe Parintele. Oare de ce?
Ultimul pasaj din postare ne dezvaluie un alt lucru: ca ai cunoscut Cuvantul prin altcineva si anume prin adventisti.
Si atunci ma intreb daca te-ai dus la spovedanie ca ortodox, fara sa cunosti Cuvantul, sau ca adventist, cunoscandu-l.
Cand eram in clasa a 4. am invatat o zicatoare pe care la vremea respectiva nu am inteles-o: "Minciuna are picioare scurte". Mi-a revenit in minte de multe ori de atunci; dar abia acum incep s-o inteleg...