Citat:
În prealabil postat de vasinec
Probabil aveti si dvs. o bruma de cunstinte si vreti sa o fluturati pe forum. Succes. Puteti aborda discutiile de la nivelul maxim de care sunteti capabil. Se va gasi un "urmas a lui Calvin", cu pregatire mediocra, sa va raspunda.
Un lucru important: puneti mana pe Sfanta Scriptura (nu este suficient sa stii ceva despre ea ci este important sa o cunosti). Din necunostinta, Il numiti ispititor pe Cel ce o tot dadea cu "este scris". Domnul Iisus Hristos raspunde de vre-o 40 de ori (in fata diavolului sau a fariseilor) cu [COLOR=blue]"este scris"[/COLOR][COLOR=blue].[/COLOR] Sfintii Apostoli fac la fel. Faptul ca a incercat si diavolul o singura data sa spuna "este scris", nu insemna ca este un obicei al lui.
|
O capcană perfidă mi-ai întins, Vasinec, pentru ca era să cad în slavă deșartă și să-ți spun câteva lucruri despre "bruma de cunoștințe" pe care cică aș vrea să o "flutur" pe forum și cum a fost ea agonisită și pe unde.
Dar să lăsăm asta... Cât despre urmașii lui Calvin cu pregătire mediocră pot să fac o remarcă de ansamblu: nu-i nevoie să se găsească special pentru mine unul cu pregătire mediocră pentru că toți susținătorii curentului de opinie al cărui lider ești dovedesc deja o pregătire mediocră și submediocră.
Uite și dovada: "nu este suficient sa stii ceva despre ea ci este important sa o cunosti" . Poate se gasește vreu-un lăutar într-ale teologiei adventiste să-mi tâlcuiască ce vrei să spui în zicerea asta care e un exemplu tipic de contradicție în termeni. Adică dumneata, să înțeleg, cunoști Biblia dar nu ști nimic despre ea.
E suspectă poziția ta de "avocat al diavolului" în sensul că îi aperi metoda de plasator de versete scoase din context. Eu doream să-ți arăt că știe și dracu scriptura de parcă ar fi învățat-o de la neoprotestanți pentru că, e limpede, aveți multe în comun la capitolul hermeneutică biblică și nu numai.