Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.03.2009, 20:44:23
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Nepatimas, iubind curat.
Probabil am formulat gresit mesajul, pentru ca intrebarea nu era "cum e bine?", ci:

"Este asta motivul pentru care crezi cu tarie ca stii ce-i binele absolut si ce-i raul absolut,

- astfel incat poti sa le spui altora ce-i bine si ce-i rau?
- astfel incat poti sa le spui altora cum e bine sa-si traiasca viata intima?"
Reply With Quote
Vechi 18.03.2009, 20:56:20
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Probabil am formulat gresit mesajul, pentru ca intrebarea nu era "cum e bine?", ci:

"Este asta motivul pentru care crezi cu tarie ca stii ce-i binele absolut si ce-i raul absolut,

- astfel incat poti sa le spui altora ce-i bine si ce-i rau?
- astfel incat poti sa le spui altora cum e bine sa-si traiasca viata intima?"
[COLOR=green]Părerea mea: nimeni nu poate stabili o graniță între bine și rău și nici nu poate să spună ce e bine și ce e rău pentru altul chiar să-l cunoască foarte bine. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Ce e bine pentru mine poate fi rău pentru altcineva și invers. Binele mi-l stabilesc eu în funcție de interese, plăcere, confort, idei, tabieturi, concepte etc. Binele și răul depind de noi, de vrerea și voința noastră.[/COLOR]
Vechi 18.03.2009, 21:06:57
scrabble
Guest

Implicit

Iar eu exact asta vroiam sa spun, silverstar. Incercam sa-i demonstrez lui costel ca se erijeaza in cunoscator al binelui raului absolut, ceea ce este imposibil:

- din punct de vedere crestin, pentru ca numai Dumnezeu are cunoastere nelimitata
- din punct de vedere non-religios, pentru ca binele si raul sunt concepte relative

Este gresit, asadar, sa impui altora cum sa se iubeasca, pe cine sa iubeasca sau cum sa-si traiasca viata intima, atata timp cat e o treaba consensuala si are loc intre persoane cu discernamant.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2009, 21:42:40
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Iar eu exact asta vroiam sa spun, silverstar. Incercam sa-i demonstrez lui costel ca se erijeaza in cunoscator al binelui raului absolut, ceea ce este imposibil:

- din punct de vedere crestin, pentru ca numai Dumnezeu are cunoastere nelimitata
- din punct de vedere non-religios, pentru ca binele si raul sunt concepte relative

Este gresit, asadar, sa impui altora cum sa se iubeasca, pe cine sa iubeasca sau cum sa-si traiasca viata intima, atata timp cat e o treaba consensuala si are loc intre persoane cu discernamant.
[COLOR=green]La noi, la crestin-ortodocsi, este o practica obisnuita, curenta, ca cei din jur, ma refer aici la cei care se cred credinciosi, sa se bage si sa faca viata altuia... Citeste in jur sa vezi cum, fara jena, se intra peste altul, se dau sfaturi de cele mai multe ori aberante, se critica pana aproape de desfiintare cel care-si permite sa gandeasca liber si sa sfidetze turma... Ce cuvant urat, turma, parca am fi la stana... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Exact duminica am avut cu fratele o discutie si-mi spunea de cazuri de babe, de la tara, (eu nu prea cunosc viața la țară, nu am avut rude și cât știu e foarte putin, legat de locul, foarte aproape de oras, unde si-a ridicat fratele vila) care se aduna ca sa afurisească vreun tânăr care sfideaza legile satului si-si permite sa-si faca viata asa cum crede el de cuviinta. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]De ce sa stie altcineva ce e mai bine decat mine? De ce sa accept ca altcineva sa-mi faca mie viata?[/COLOR]

[COLOR=green]Cei care dau iama peste viata altora sunt oameni nu numai lipsiti de bun simt, dar si de probleme... Nu accept așa ceva. Bine ar fi ca fiecare sa-si vada de viata lui, de păcatele si problemele lui fara sa se bage peste altii...[/COLOR]
Vechi 18.03.2009, 22:57:29
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar Vezi mesajul
[COLOR=green]Părerea mea: nimeni nu poate stabili o graniță între bine și rău și nici nu poate să spună ce e bine și ce e rău pentru altul chiar să-l cunoască foarte bine. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Ce e bine pentru mine poate fi rău pentru altcineva și invers. Binele mi-l stabilesc eu în funcție de interese, plăcere, confort, idei, tabieturi, concepte etc. Binele și răul depind de noi, de vrerea și voința noastră.[/COLOR]
In unele cazuri e chiar greu sa delimitezi binele de rau, dar in cazul incestului nu cred ca e cazul. Incest inseamna sex intre parinti si proprii copii. Ce poate fi considerat bine la incest, avand in vedere si varsta de obicei mica a copiilor si cu siguranta fara acceptul acestora. Cel, care se face vinovat de incest se face vinovat de mai multe lucruri:
- relatii intime cu propriul copil;
- relaii intime cu minor/minora;
- relatii intime fara acordul copilului.
Intamplarea face sa cunosc o familie care s-a confruntat cu incestul. Fata cea mare era de 11 ani; nu a putut sa se opuna; a doua fata a fost si ea "atacata" la varsta de 13 ani, dar s-a opus si tatal a fost luat de politie. Urmarile inca se mai vad. Copilul implicat moare sufleteste si de cele mai multe ori ajunge la prostitutie.
Imi este greu sa cred ca cineva poate fi indiferent la asa situatie, considerand ca e vorba de alegerea persoanei, fiind vorba si de un copil minor, acesta nu are de ales, ci i se impune alegerea parintelui.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2009, 22:59:14
CatalinInsusi CatalinInsusi is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.03.2009
Implicit catre cristiboss

"Răul trebuie arătat , descurajat, izolat și condamnat ! Detenția este o soluție extremă, dar este una din soluții"
Frate, vreau sa-ti spun o intamplare pe care am trait-o cand aveam vreo 4-5 ani. Bunica mea ma ducea duminica-de-duminica la biserica din orasul in care am crescut si avea grija sa fiu impartasit si aproape de strana mai mereu. In curtea bisericii locuia intr-o casa ce tinea de parohie, mai mult o cocioaba incropita cu chirpici, o familie cu un copil, baiat, mai mare decat mine. Traiau din mila parohului si din a enoriasilor. Stiam singur drumul la biserica si ma duceam asa cum ma duceam la borcanele cu compot din pivnita, prinsesem la dulceata cantarilor si Parintele Ilie, preotul, avea mare drag de copii ce-i calcau pragul bisericii. Ei bine, intr-o zi, mergand la biserica si mai ramanand putin in curte, am vazut ce nu-i bine ca un copil sa cunoasca de unul singur. In familia ce locuia acolo, tatal si fiul traiau in incest si - evident - homosexualitate. Am fugit din locul acela si scarba mi-a fost. Nu-ti pot grai cu cuvinte omenesti impotrivirea sufletului de copil la cele ce-am vazut. In alt plan de idei, eu de-atunci n-am mai intrat aproape 25 de ani in vreo biserica si numai Maica Domnului, fara sa se scarbeasca de mine, a bagat mana pana la umar sa ma scoata de unde eram si sa ma aduca inapoi unde mi-e locul. Aceasta e intamplarea.
Acum. In povestea de mai sus toata lumea e vinovata. Ei ca faceau ce faceau, parintele care nu se ingrijea de cei ce-i tine in curtea lui, si in primul rand eu, care am parasit biserica atatia ani, asociind gravitatea celor ce vazusem cu duiosia parintelui. Pe care nu ne-ai baga la puscarie? Oare Dumnezeu nu era de fata la toate astea? Crezi ca vreunul dintre cei susmentionati nu si-a primit judecata dreapta pentru ce a facut? Dumnezeu plateste, dar zaboveste. Asa e o vorba din popor. Unde o fi baiatul acela, ce viata o fi trait tata-sau? Cum a murit, care i-or fi fost gandurile de dinainte de calatoria fara intoarcere.
Si acum te mai intreb un lucru, confunzi puscaria cu manstirea? In puscarii nu e decat mai multa decadere, mai multa scarba, mai multe invataturi dracesti. In afara de ce faceai inainte, inveti sa fi si mai rau, si mai hot, si mai homosexual, si mai nesimtit. Daca ai intrat fiara, iesi bestie. Despre prostitutie am o singura vorba. Intr-o tara indepartata, am ajuns sa n-am cu ce ma intoarce acasa, nici macar sa-mi iau o paine. O prostituata si-a facut mila cu mine si mi-a dat bani sa ma intorc si sa mananc. Te rog mult, in spatele acestui cuvant, prostituate, se ascund oameni, ca tine, multi n-au ajuns acolo de voie. Iarta-i si tu, ca Domnul stie de noi toti.Hai, mai bine, sa stam bine, sa stam cu frica si sa luam aminte, ca asa s-au oprit si ingerii din cadere. Nu le harazi inchisoare si chinuri in mintea ta, caci tie ti le harazesti. Toti avem datoria sa spunem ca asta e un rau, si un rau mare, dar cu ce chinuri sa-i osandim pe oamenii pe care aceste patimi si demoni ii poarta la rau, nu te indeletnici. Iarta-ma daca am vorbit iar ca prostul. Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 18.03.2009, 23:08:14
Anca-Miha
Guest

Implicit

CatalinInsusi: noi condamnam FAPTELE, nu pe faptas.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2009, 23:21:48
CatalinInsusi CatalinInsusi is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.03.2009
Implicit catre Anca-Miha

Faptele sunt abominabile, dar mi-e teama de condamnarea faptelor care se termina cu executia faptasilor. Cand ziceam "sa luam aminte" am scris incet, incet, si cu gandul la ce inseamna acestea.Am scris numai punctual, referindu-ma la solutia extrema.Faptele si patimile ce le-au generat trebuie scoase dinlauntrul nostru, oamenii trebuie salvati. (exact ca la o boala) Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 18.03.2009, 23:21:53
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CatalinInsusi Vezi mesajul
"Răul trebuie arătat , descurajat, izolat și condamnat ! Detenția este o soluție extremă, dar este una din soluții"
Frate, vreau sa-ti spun o intamplare pe care am trait-o cand aveam vreo 4-5 ani. Bunica mea ma ducea duminica-de-duminica la biserica din orasul in care am crescut si avea grija sa fiu impartasit si aproape de strana mai mereu. In curtea bisericii locuia intr-o casa ce tinea de parohie, mai mult o cocioaba incropita cu chirpici, o familie cu un copil, baiat, mai mare decat mine. Traiau din mila parohului si din a enoriasilor. Stiam singur drumul la biserica si ma duceam asa cum ma duceam la borcanele cu compot din pivnita, prinsesem la dulceata cantarilor si Parintele Ilie, preotul, avea mare drag de copii ce-i calcau pragul bisericii. Ei bine, intr-o zi, mergand la biserica si mai ramanand putin in curte, am vazut ce nu-i bine ca un copil sa cunoasca de unul singur. In familia ce locuia acolo, tatal si fiul traiau in incest si - evident - homosexualitate. Am fugit din locul acela si scarba mi-a fost. Nu-ti pot grai cu cuvinte omenesti impotrivirea sufletului de copil la cele ce-am vazut. In alt plan de idei, eu de-atunci n-am mai intrat aproape 25 de ani in vreo biserica si numai Maica Domnului, fara sa se scarbeasca de mine, a bagat mana pana la umar sa ma scoata de unde eram si sa ma aduca inapoi unde mi-e locul. Aceasta e intamplarea.
Acum. In povestea de mai sus toata lumea e vinovata. Ei ca faceau ce faceau, parintele care nu se ingrijea de cei ce-i tine in curtea lui, si in primul rand eu, care am parasit biserica atatia ani, asociind gravitatea celor ce vazusem cu duiosia parintelui. Pe care nu ne-ai baga la puscarie? Oare Dumnezeu nu era de fata la toate astea? Crezi ca vreunul dintre cei susmentionati nu si-a primit judecata dreapta pentru ce a facut? Dumnezeu plateste, dar zaboveste. Asa e o vorba din popor. Unde o fi baiatul acela, ce viata o fi trait tata-sau? Cum a murit, care i-or fi fost gandurile de dinainte de calatoria fara intoarcere.
Si acum te mai intreb un lucru, confunzi puscaria cu manstirea? In puscarii nu e decat mai multa decadere, mai multa scarba, mai multe invataturi dracesti. In afara de ce faceai inainte, inveti sa fi si mai rau, si mai hot, si mai homosexual, si mai nesimtit. Daca ai intrat fiara, iesi bestie. Despre prostitutie am o singura vorba. Intr-o tara indepartata, am ajuns sa n-am cu ce ma intoarce acasa, nici macar sa-mi iau o paine. O prostituata si-a facut mila cu mine si mi-a dat bani sa ma intorc si sa mananc. Te rog mult, in spatele acestui cuvant, prostituate, se ascund oameni, ca tine, multi n-au ajuns acolo de voie. Iarta-i si tu, ca Domnul stie de noi toti.Hai, mai bine, sa stam bine, sa stam cu frica si sa luam aminte, ca asa s-au oprit si ingerii din cadere. Nu le harazi inchisoare si chinuri in mintea ta, caci tie ti le harazesti. Toti avem datoria sa spunem ca asta e un rau, si un rau mare, dar cu ce chinuri sa-i osandim pe oamenii pe care aceste patimi si demoni ii poarta la rau, nu te indeletnici. Iarta-ma daca am vorbit iar ca prostul. Doamne-ajuta!
Dragă Cătăline, bine ai venit pe forum și sper că ai venit cu gând bun și curat. In al doilea rând nu ai vorbit ca prostul și nu iar cum ai spus, pentru că e prima dată când intri cu o postare. In al treilea rând, am spus că una din soluții, nu singura. Deci să inteleg după cum spui tu, incestul nu trebuie pedepsit. Bun ! Atunci, cale liberă : pedofiliei, zoofiliei, gerontofiliei, violului și așa mai departe. Este opinia ta și ca atare ți-o respect, dar nu sunt eu , personal, deacord cu ea. Azi un pic, mâine iar și așa tot poporul e liber să facă ce vrea și facem și mari economii, nemaicheltuind bani pentru detenție. Cale liberă !
Vechi 19.03.2009, 00:13:35
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

scrabble, eu am afirmat ca am o relatie cu Hristos, ca Adevar Absolut, dar asta nu inseamna ca posed acest Absolut. Eu sunt in drum spre desavarsire. Nu am afirmat niciodata ca numai spusele mele sunt adevarate si nici nu am cerut sa fie urmate.

Sunt o persoana care crede in Hristos. Si sincer iti spun, nu pot sa lepad credinta atunci cand ies din casa si sa o imbrac atunci cand ma intorc, sau sa o activez atunci cand merg la biserica si sa o comut pe pasiv cand merg la serviciu.

In concluzie, cel care crede in Dumnezeu isi va randui viata prin raportare in tot ceea ce face la Dumnezeu si la voia Sa. Cel care nu crede isi va randui viata in functie de un anumit crez, constituit din raspunsurile lui la marile intrebari privind viata si existenta umana.

Asa ca daca esti dornic sa mai urmaresti postarile mele, doresc sa ma privesti asa cum sunt si nu asa cum ti-ai dori sa fiu. Poate din impreuna vietuire pe acest forum, vei gasi si lucruri minunate si nu vei considera niciodata prezenta ta aici ca o pierdere de vreme.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Legalizarea prostitutiei cristiboss56 Generalitati 154 16.09.2017 16:12:26
Ce parere aveti despre legalizarea prostitutiei? georgel23c Generalitati 221 02.03.2011 19:16:20
Legalizarea prostitutiei ancaozana Generalitati 1 26.10.2009 07:51:19
IMPOTRIVA LEGALIZARII PROSTITUTIEI DE CATRE BLAGA Iustin44 Generalitati 22 20.11.2007 13:49:37
Contra prostitutiei Laurentiu Generalitati 1 25.10.2006 12:48:23